Alt vi har drømt om!

Norddal hus kos

– Vi har brukt mye tid på å tilpasse planløsningen og gjøre huset til vårt eget. Vi ønsket å skape et hjem som var akkurat sånn som vi ville ha det, sier Paul og Lise Lauvlid.

Norddal hus kjokkenDet lyse og trivelige kjøkkenet er husets hjerte. Se hvordan de har brutt opp de hvite flatene på Sigdal Herregårdskjøkken med det vakre, mønstrete tapetet i lyseblått.

Det skinnende hvite Norddal-huset ligger flott til i utkanten av Krokstadelva. Sveitserstilen er tatt godt vare på gjennom dekorative utskjæringer på fasaden og Paul er i gang med å skjære ut rekkverk i den samme stilen til terrassen rundt huset. Her er det ingen kjappe løsninger, og alt er grundig gjennomtenkt inne også.
– Vi flyttet inn i februar i fjor, og vi er fortsatt ikke helt ferdige med innredningen og uteområdet. Vi liker å ta oss god tid, slik at alt blir perfekt for oss, sier Lise og Paul.

Noddal hus

Lise og Paul valgte Blink-huset Norddal.

VILLE SKAPE SITT EGET
Etter å ha bodd sammen i en leilighet i åtte år, prøvde de seg på bruktmarkedet for hus. Men de fant fort ut at de ville skape hjemmet sitt selv.
– Vi var på én visning, og det var nok. Vi bestemte oss for at vi ville bygge selv. Valget falt på Blink Hus fordi vi forbinder dem med kvalitet. Og Norddal-huset var et supert utgangspunkt, vi ønsket oss et lite hus i sveitserstil.

Norddal hus vinduGJENNOMFØRT TIL MINSTE DETALJ
Det første som slår oss nårkommer inn i huset, er at her er alt gjennomført ned til minste detalj. Gråtonene i de mønstrete flisene i gangen er i perfekt harmoni med veggfargen i stua innenfor. De dypgrå, selvsydde gardinene forsterker det lune inntrykket. Lyse eikegulv mot mørkegrå veggflater, det lette, blåmønstrete tapetet på kjøkkenet som skaper liv og sjarme. Fargetonene i hele huset er nøytrale, nesten alt går i grått, hvitt, svart, brunt og duse blånyanser. Hver detalj, hvert møbel er nøye utvalgt for å passe i huset.
– Vi har tatt oss veldig god tid hele veien. Derfor mangler vi fortsatt noen møbler, og vi har fått opp lite på veggene. Vi vil at alt skal stemme, dette blir jo kanskje hjemmet vårt resten av livet, sier det unge ekteparet.

Vi er veldig fornøyde med både håndverkerne og oppfølgingen fra
Blink Hus.
LISE OG PAUL

Noddal hus stue kjokkenDet store allrommet er delt opp i soner – kjøkkenet har fått sin egen krok, og peisen deler av for stuekroken. Det lyse eikegulvet fra Boen er med på å gi rommet varme.

ENDRET PLANTEGNINGEN
De har gjort mange endringer på den opprinnelige plantegningen. Kjøkkenet er flyttet, de har laget vaskerom med utgangsdør og gjestetoalett istedenfor bad nede, de har tatt bort en bod og flyttet trappen, og de har laget et karnapp i stuen nede. – Vi har sittet mange kvelder og vært våre egne arkitekter, og vi har fått det akkurat sånn som vi planla. Vi er veldig fornøyde med både håndverkerne og oppfølgingen fra Blink Hus, sier Lise.

Norddal hus hallDe dekorative flisene i hallen tar opp gråfargen i resten av huset.

Norddal hus soveromMaster bedroom med egen garderobedel. Lise og Paul valgte å ta bort veggen mellom to rom for å få bedre plass.

INSPIRERT AV INSTAGRAM
Lise forteller at hun ikke fantes interessert i interiør før de startet med husbyggingen.
– Jeg skjønte ikke hva som var så morsomt med det! Men nå skjønner jeg det, etter at jeg fikk mitt eget. Jeg har sett etter inspirasjon på sosiale medier, ikke minst på Instagram. Og jeg har hatt øynene åpne uansett hvor jeg har vært, men spesielt i butikker for hjem. Vi ønsket oss en litt mørk og lun atmosfære i huset, og jeg synes Jotuns farge «Skyggeblå» er helt perfekt på veggene i stua, sier hun.
– Huset er ikke så stort, det er på ca. 150 kvadratmeter, men vi har all plassen vi trenger, og alt er veldig funksjonelt. Jeg er også veldig glad for at vi bygget garasje med én gang, med gutterom over. Der har jeg fått mitt eget lille rede, så kan Lise være sjefen i hovedhuset, smiler Paul.

tips

Norddal hus vaskeromPraktisk vaskerom med egen utgangsdør.

Norddal hus inspirasjonHuset har flotte utskjæringer i sveitserstil.

Relaterte saker