Moderne drøm ved Trondheimsfjorden

Det store alllrommet

Utenfor de store vinduene glitrer det i blått vann. Steinar Husa og Helene Hauge har bygget en drøm av et moderne hus med panoramautsikt over Trondheimsfjorden.

Huset er på tre planHuset står på skråtomt og er på tre plan med en hybelleilighet i underetasjen.

KjøkkenDet store allrommet er lyst og luftig, med spennende arkitektoniske detaljer. Den stilrene trappen er som et møbel i rommet, og halve allrommet har dobbel takhøyde og takvinduer. Innredningen her er enkel og gjennomtenkt – uten unødvendig pynt, men med materialer,møbler og detaljer som forsterker selve arkitekturen.

Detalj kjøkkenSelv når uværet kommer inn over fjorden og vinterregnet pisker mot rutene, er det en ro i disse rommene. Vi får været og naturen rett inn i stua, og vi nyter det, sier Steinar og Helene. De flyttet inn i det moderne, arkitekttegnede huset i august 2015, sammen med barna Nora (11) og Jesper (13). Huset ligger på Ranheim, rett øst for Trondheim, og det er alt annet enn uvær denne strålende sommerdagen. Fjorden glitrer i sola, gradestokken viser 25 varmegrader og lavendelen blomstrer ute på terrassen

Flott uteplassHelene Hauge nyter sommeren på uteplassen. Sjekk den kule kledningen i brent gran.

Du kan se film fra huset her:

Stilig trapp i tre og glass

Huset er på 210 kvadratmeter pluss en hybel. De tre etasjene knyttes sammen av to stilrene trapper i glass og eik. I det åpne allrommet i andre etasje er det høyt under taket og store panoramavinduer. De rammes inn av en flott panelvegg med smalspiler av oljet eik, og den brede vinduskarmen brukes til sitteplasser. Lyset slippes også inn gjennom tre takvinduer. Stilen på interiøret er stram og enkel, med nøytrale farger, men den spennende bruken av treverk skaper varme og atmosfære. Møblene og lampene glir inn i arkitekturen – hele huset gjenspeiler kvalitet og tidløshet.

"Vi får været og naturen rett inn i stua, og vi nyter det.

Spiseplass

Eierne ville ha en vinduskarm som kunne brukes som sitteplass. Her faller lyset inn fra store takvinduer høyt der oppe, og man kan sitte og se på båtene på fjorden. Se hvor spennende treverk på veggen kan være!

Utsiktsplass

Spennende treverk

VIKTIG Å UTNYTTE UTSIKTEN
– Med en så fin utsiktstomt var det viktig for oss å åpne opp mest mulig ut mot fjorden. Vi ville ha store glassflater og mye lys og luft, forteller ekteparet. De ønsket seg også et hus som var inndelt i soner – slik at ungene kunne vokse opp og ha et eget sted å være. Tredje etasje er blitt en egen ungdomsavdeling, med to soverom, bad, kontor og TV-rom. I andre etasje har foreldrene sitt eget bad og walk in-garderobe i tilknytning til soverommet.

StuekrokenStuekrok med peis og TV er en del av allrommet, herfra er det også panoramautsikt.

Nora sitt romNora og Jesper har rom med hems og egen ungdomsavdeling i toppetasjen.

Jesper sitt rom

– Ungene har et sted hvor de kan ta med seg venner hjem, og vi har steder i huset hvor vi kan trekke oss tilbake. Ikke minst er det deilig å ha sitt eget bad. Vi tenkte nøye gjennom valg av materialer – vi ville ha et hus som var mest mulig vedlikeholdsfritt med materialer som varer. Når du har betong og heltre, gjør det ikke noe om det blir litt slitt. Vi er mye mer glad i å invitere venner på middag enn å pusse opp!

Badet i lyse toner

Badet er holdt i lyse toner og tre – her kan du ligge i badekaret og se ut på fjorden!

Flott spiseplass

ROLIGE FARGER
Helene har hatt hovedansvaret for interiøret, og hun har lest noen bunker med interiørblader.
– Jeg elsker hus med masse farger hos andre, men jeg innså at jeg fant mer ro med treverk, jordtoner, hvitt, svart og grått. Jeg er spesielt fornøyd med den oljede veggen i eik, hvordan den rammer inn utsikten og gir sjel til huset. Og jeg elsker sitteplassen i hjørnet av vinduskarmen – denne tomten ba om en sånn plass hvor du kan senke skuldrene og se ut på fjorden. Det er noen få fargeklatter her, men ikke så mange. Uansett er det lett å variere med farger på tekstiler og møbler hvis vi skulle ønske det.
– Hvordan var selve byggeprosessen?
– Vi var litt bekymret for at det skulle bli slitsomt, det er jo veldig mange valg som skal tas. Men vi hadde en veldig fin dialog med folkene fra Blink Hus, og vi er absolutt fornøyde med både prosessen og resultatet, sier Steinar og Helene og legger til:
– Det sies at man må bygge tre ganger for at det skal bli perfekt, men vi er kjempefornøyde etter én gang!

"Det sies at man må bygge tre ganger for at det skal bli perfekt, men vi er kjempefornøyd etter én gang!

Huset står på skrå tomt

Fra verandaen på baksiden kan du se rett gjennom hele huset og ut fjorden.

Veranda på baksiden

tips

Du kan bestille abonnement på SANS Magasinet her

Forside SANS 2 utgave 2018

Relaterte saker