En av fordelene med takvinduer er at lyset kommer inn ovenfra, og treffer lyset fra vinduene i vegg.

Flere vinduer gir bedre boliger

Godt dagslys i boligen har stor betydning for vår helse og trivsel. Særlig i Norge, hvor det flere måneder i året er lite dagslys.

Eneboligen Jarlsberg har flotte vinduer og store rom - og takvinduer som bringer lyset inn ovenfra.

Både mengden og variasjon av lyset som treffer øynene våre påvirker vårt biologiske system og er med på å holde vår døgnrytme stabil. Rikelig med dagslys gjør oss i bedre humør og vi får mer energi. Derfor bør menneskers primære lyskilde på dagtid være dagslys. God tilgang på dagslys har en positiv effekt på velvære og helse.

Dagslys inne avhenger av boligens og rommenes plassering, slik at det må legges til rette for i prosessen med prosjektering og planlegging av boligen. Snakk med oss i Blink Hus når du skal velge bolig – våre arkitekter kan veilede i å plassere vinduene riktig for å oppnå optimal effekt av dagslyset.

En av fordelene med takvinduer er at lyset kommer inn ovenfra, og treffer lyset fra vinduene i vegg.

Store fasadevinduer slipper utsiden inn, men takvinduer slipper dagslyset helt inn i rommet og dekker behovet. Ved å kombinere flere i bredden får du et helt felt med større takhøyde, og rikelig med dagslys.

Med takvinduer får du også høyde til å møblere der det før ikke var mulig. Er det for eksempel for lavt under taket over badekar eller vask, er et eller flere takvinduer den ideelle løsningen.

Takvinduenes plassering gjør at det blir bedre plass over badekaret i dette tilfellet. Her sitter man i badekaret i vinduskarmen, så og si :-)

Utover å bedre helsen tilfører takvinduer ytterligere gode kvaliteter for hjemmet ditt. Du får mer lys, økt romfølelse og – faktisk – økt boareal i mange tilfeller, i tillegg til mer trivsel.

Relaterte artikler

Verdt å vite ved valg av vindu

Vinduenes hovedoppgave er å gi deg lys, luft og beskyttelse mot vær og vind. Men dagens vinduer kan også ha spesielle egenskaper og funksjoner som gir deg bedre bokomfort på en rekke områder. Du står dessuten fritt til å påvirke både størrelse, farger, sprosseløsninger og åpningsfunksjon på vinduene dine.
Ekeberg på ett plan

Bygge hus

Å bygge hus er et av de største og mest givende prosjektene du noen gang vil gjennomføre. Når du bygger hus, bygger du ikke bare ditt nye hjem. Du bygger din nye hverdag. Vi hjelper deg å velge de løsningene som vil gjøre at du trives i huset år etter år.
Gjør boligdrømmen komplett med Sorte detaljer

Gjør boligdrømmen komplett med Sorte detaljer

Sorte vinduer er en smakfull måte å uttrykke husets særeegenhet på.