Bygg drømmehuset ditt med Bjerkreim Trelast!

Å bygge nytt hus er et stort og omfattende prosjekt, og noe du gjør et begrenset antall ganger i livet. De fleste kun én gang. Da er det veldig viktig at du gjør det skikkelig! For at du skal bli fornøyd med både prosessen og resultatet fra Bjerkreim Trelast har vi laget en "steg-for-steg-guide" som viser gangen, "fra husdrøm til drømmehus"!

Fra husdrøm til drømmehus!

7 steg på veien til drømmehuset!

Den mest åpenbare fordelen med å bygge nytt hus er selvagt at det er du som velger hvordan DITT hus skal bli. Enten du tar utgangspunkt i et kataloghus, eller du, alene eller sammen med en arkitekt, tegner huset ditt fra "scratch", så kan du sette DITT personlige preg på huset. Mange velger å gjøre om på planløsninger, endre romstørrelser, legge til mer plass etc. Mulighetene er (nesten) ubegrensete.

Og nettopp det kan være overveldende. Hvor skal du starte? Les videre, så kan du forhåpentligvis få noen tips!

1. Hvor skal huset stå?

Før du kan begynne å tenke på type hus og romløsninger, må du ha en tomt til huset. Tomten vil selvsagt være med å legge føringer for hvilke type hus du kan bygge, hvor stort og høyt, hvor sola er om morgen og kveld etc.

En god begynnelse ved valg av tomt er selvsagt å vite i hvilken kommune / region du ønsker å bo. Bjerkreim Trelast bygger hus i hele Sør-Rogaland. To gode tips hvis du vil søke etter ledige tomter:

  1. Sjekk ledige tomter på Finn.no
  2. Se på kommunens hjemmeside. Ofte legges det ut ledige tomter for salg, både kommunale, men i mange tilfeller også private. Se for eksempel Bjerkreim Kommune sin informasjonsside om ledige tomter her.

Har du allerede tomt? Les videre om å finne det perfekte huset for DIN TOMT.

2. Finn Drømmehuset

Ok, så nå har du funnet en tomt, og det er på tide å finne det perfektet huset. Dette er som regel den mest krevende fasen for deg som skal bygge nytt (iallefall dersom du ikke planlegger å gjøre mye av selve arbeidet selv...). Nå skal alle de viktige valgene tas.

Hva slags hus skal du bygge, skal du ha en, to eller tre etasjer?

Skal du ha egen garasje eller carport?

Kanskje en hybel / leilighet som kan leies ut?

Noen tips for å komme i gang er: Hva er budsjettet ditt? Hvordan er tomta (Skrå eller rett). Skal du bo her til du blir gammel, eller er det for en avgrenset fase av livet? Alle disse spørsmålene er viktige i denne fasen, og det kan være en god idé å snakke med en prosjektleder slik at du ikke trenger å ta noen valg alene. Under er et par tips til hva du kan gjøre for å komme videre:

  1. Få idéer og inspirasjon i vår huskatalog, boligmagasinet SANS eller på vår husblogg!
  2. Ta kontakt med en prosjektleder for en uforpliktende samtale om DITT DRØMMEHUS!
  3. Tegn og lek med ulike løsninger i vårt online program for hustegning.

3. Pris og avtale

Når du har funnet tomt, bestemt hus og løsninger, er det på tide å lage en avtale med en utbygger, som f.eks. Bjerkreim Trelast. Nå kan arkitektene gå i gang med å tegne huset ditt. Vi setter opp en kontrakt som inneholder ALLE KOSTNADENE i byggeprosessen. Det er viktig å gå gjennom alle detaljene nøye, slik at alle parter er enige om hva huset og prosjektet inkluderer, slik at det ikke blir noen overraskelser senere.

4. Plan og prosjekt

Nå starter papirmølla! Det er mange krav, reguleringer og forskrifter som skal følges. Søknader til kommune, kartverket, naboer osv. Det positive er at Bjerkreim Trelast kan ta seg av alt dette for deg. Vi bygger mange hus hvert år, og kan dokument - og planprosessen ut og inn.

5. Trekantmøte

Når alt av søknader er godkjent, kan i begynne å bygge. Men for å være helt sikre på at forventningene innfris, inviterer vi til et trekantmøte. Her går selger, byggeleder og boligkjøper gjennom hele byggeprosessen, og lager en framdriftsplan. Alle viktige valg bør være tatt FØR DETTE MØTE.

5. Oppfølging

Under byggingen av huset styrer byggelederen prosessen med å få inn leverandører og hånverkere til rktig tid. Byggeleder oer også asnvarlig for at tidsfristene holdes, og at kvaliteten er som avtalt. I løpet av byggetiden holder vi alltid et par møter, slik at du som huseier får snakket sammen med byggeleder og vet hvordan det går med huset.

6. HUSET ER DITT!

Nå er husdrømmen endelig blitt til drømmehuset! For å være sikre på at alt er som avtalt, går du gjenom huset sammen med byggeleder og sjekker at alt er i tråd med kontrakten. Når huset er ferdig, søker vi om brukstillatelse for deg, og deretter kan du flytte inn!

VIL DU HELLER SE PÅ PROSJEKTERTE BOLIGER, DVS. HUS/LEILIGHETER VI ALLEREDE HAR PLANLAGT OG/ELLER STARTET Å BYGGE, OG SOM DU KAN KJØPE? SE VÅRE BOLIGPROSJEKT HER.

OBS: JO TILIGERE I PROSESSEN DU KJØPER DEG INN, JO MER KAN DU VÆRE MED Å PÅVIRKE MATERIALVALG, INNREDNING ETC.