Herskapelige hus – storslagne fasader, søyler og store rom


Et herskapelig hus med eksklusiv utforming

Opplev den storslåtte følelsen av å bo i et herskapelig hus. Blink Hus sine herskapelige ferdighus er perfekt for deg som setter pris på god romfølelse og ekstra plass.

Et herskapelig hus kjenner du igjen på den eksklusive utformingen. Huset har ofte store, åpne rom, vakre trapper og har rikelig med vinduspartier over hele huset. Klassiske elementer som gavler, søyler og antikk-inspirert dekor kan skimtes på lang avstand, og gir en følelse av finesse og eleganse.

Herskapelige hus skiller seg ut både i størrelse, symmetri og detaljer, og har et autentisk uttrykk som for mange symboliserer den store husdrømmen. Blink Hus sine arkitekttegnede ferdighus kan tilpasses dine ønsker og behov, slik at du får ditt drømmehus med rom til både kakebaking på kjøkkenet, lekerom med Lego og TV-spill, og lekre sofasoner hvor du finner ro til å lese en god bok.

Har antikken som forbilde

Herskapelige hus er preget av klassisismen, en arkitekturretning som er inspirert av gresk og romersk bygningskunst. Klassisismen fikk sitt inntog i Frankrike under Napoleons keiserdømme, som betegnes som empireperioden. Inntoget skapte en bølge av interesse for herskapelige bygg rundt om i Europa, som også nådde Norge.

Siste halvdel av 1700-tallet var Norge sterkt preget av den klassisistiske arkitekturen, som resulterte i stor byggeaktivitet av rikmanns hus og herregårder. På 1800-tallet fikk Norge sine første utdannede arkitekter, som valgte å følge empirestilen på flere av Norges mest kjente bygg. Slottet, Universitet i Oslo ved Karl Johans gate og Oslo Børs er bare et fåtall av offentlige bygninger som representerer den keiserlige romertiden med glatte flater, symmetri og søyler.

Er et herskapelig hus er noe for deg? Ta kontakt med oss i dag!