Den digitale døren

Minimalistisk, tradisjonelt eller elegant – uansett skal du være trygg når du låser døren for natten. Nye digitale løsninger gir deg sikkerhet og oversikt.

Nå er digitaliseringen kommet til ytterdøren din, og dermed har du full kontroll over hvem som går inn og ut av huset – også når du ikke er hjemme. Og heldigvis behøver det ikke å gå utover design og uttrykk dersom du velger å gå for en digital boliglås, for flere av de kjente produsentene leverer topp moderne dører i en rekke modeller og farger med smarte Yale Doorman ferdig montert.

Hovdeby bygg1Stramt og elegant! Legg merke til symmetrien i side- og dørvinduene. Hovdeby, Bygg 1.

FARGEFEST
Når sikkerheten er i boks er tiden inne for å velge dør. Og her er mulighetene nærmest uendelige. Inngangspartiet ønsker både gjester og husets beboere velkommen. Legg derfor litt ekstra ressurser i å finne en dør som står i stil til huset, men som også sier noe om hvem som bor innenfor. Den fargerike familien kan signalisere hvem de er med en knallrød dør med spennende glassvinduer, mens de klassiske velger en hvit herregårdsdør med sprosser.

Function elbe swedoorSlipp lyset inn! Gangen virker mer åpen når naturlig lys strømmer inn av vinduer i døren Function Elbe i eik, fra Swedoor.

Bygg1 detaljSPESIALDØRER
Dører kommer i mange kvaliteter og prisklasser, avhengig av om det er spesielle hensyn å ta til for eksempel omgivelsene. Er huset utsatt for mye vær og vind, kan det med fordel velges en dør i materialer som tåler ekstremt klima. Og bor du i et område med mye trafikk bør du vurdere en ekstra støyreduserende dør, som for eksempel Silence fra Swedoor. For ekstra trygghet kommer det også spesiallagde sikkerhetsdører.

Flere og flere ønsker å gi inngangspartiet særpreg.
Kristian Ose Silseth

Michigan swedoor De små vinduene i Michigan, Swedoor, skaper liv i den grå flaten.

TRADISJONELLE
– Det er fortsatt slik at det bygges flest nye hus i tradisjonell stil i Norge, og det reflekteres også i valg av hovedinngangsdører, sier Kristian Ose Silseth, markedssjef i Bygg 1 Produkter AS.
– Vi ser at markedet er delt, der majoriteten velger tradisjonelt design og gjerne glassfelt med sprosse. Den andre delen velger glatte dører med ett eller flere glassfelt. Men vi ser at flere og flere ønsker å gi inngangspartiet særpreg, ved å velge sprekere design, todelte dører og andre farger enn standard hvitmalt.

Mozart swedoorDet romantiske designet i døren understreker husets arkitektur. Mozart, Swedoor.

Debussy og Luna Character swedoor
Debussy, Swedoor på bildet til venstre og Luna Character, Swedoor på bildet til høyre.

LYS OG UTSYN
Barnefamilien i stor villa kan ha glede av doble dører som gjør det enklere å få inn for eksempel en barnevogn. Dessuten gir det masse lys inn i gangen. Det samme oppnås ved sidevindu til døren. Da er det også enklere å se hvem som står utenfor og gjerne vil inn. Legg merke til hvilke farger som er populære når du skal få en følelse med dørtrendene. Det er mange farger å velge i, og de matcher de som er mest populære på husveggen. La deg inspirere, men husk at det handler om trivsel. Døren er
din personlige åpning mot verden utenfor, og den er veien inn til hjemmet ditt.

Prisma og Berling swedoorPå bildet til venstre Prisma, Swedoor og Bering, Swedoor på bildet til høyre.

Fornebu bygg1Rød dør ønsker varmt velkommen. Fornebu med Yale Doorman, Bygg 1.

yale doormann

desingverktoy

Designverktøy ytterdører:
www.swedoor.no