Et hjem med personlighet

– Jeg har ikke vært så opptatt av hva som er «riktig». Jeg har innredet med magefølelsen, sier Kristin Julsrud. Bli med inn i det sjarmerende Skienhuset i Brønnøysund!

Kjøkkenet sett fra spisestuen. Legg merke til de røffe platene på kjøkkenet - de ser ut som mur.


Regnet pisker mot vinduene denne sensommerdagen i Brønnøysund. Men inne hos Kristin og mannen Bjørn er det lunt og varmt – det er godt å ha et nytt og tett hus i det nordnorske kystklimaet.

– Ta bilde av meg da, sier Tuva Inanda (5), som kommer løpende mot oss med et strålende smil. Hun er yngst av de fem søsknene Jade Linnea (10), Tiril Mathea (15), Celina Mariel (17) og Jørgen Sebaster (18).

– Det er ikke mange stille stunder her, smiler Bjørn og Kristin. Han er fra Stange i Hedmark, hun er fra Brønnøysund. Tidligere bodde de i en tomannsbolig på 100 kvadratmeter men med så mange unger hadde de stort behov for mer plass.

– Vi drømte om en enebolig, og bestemte oss for å bygge. Først så vi på Aurdal-huset i Blink Hus-katalogen, men så begynte vi å snakke om at vi kanskje skulle velge noe funkisaktig. Skien-huset var rett og slett helt perfekt – det var litt funkis, men ikke for minimalistisk. Vi liker at huset har så mange krinkelkroker, og vi falt for skråtaket og de store vindusflatene.

Les mer om Blink Hus Skien her

Familien har skreddersydd Skien-huset i samarbeid med Blink Hus sine arkitekter.


Privatliv

Kristin og Bjørn har gjort ganske mange endringer på kataloghuset – og de er veldig fornøyde med samarbeidet med arkitektene hos Blink Hus.

– Det viktigste for oss var at alle måtte ha hvert sitt rom. Med så mange mennesker i ett hus, er det godt å ha mulighet for litt privatliv. Så huset har fått seks soverom, og vi har allikevel beholdt en hyggelig stue/lekerom nede i tillegg til det store allrommet med stue og kjøkken i andre etasje. Nå kan de tre yngste jentene boltre seg som de vil nede, de tar sjelden leker med opp i stua. Og vi har en «voksensone» i andre etasje.

Hvordan var det å bygge hus med travle liv og fem unger?

– Vi tenkte at det kom til å bli veldig slitsomt, men det gikk mye greiere enn vi trodde.

Vi er veldig fornøyde med Blink Hus, det var en ryddig og bra byggeprosess. Og det har vært kjempegøy å innrede det nye huset!

Sjekk denne gangen. Et hus du blir glad av å komme inn i.

Lekent

Kristin er mer enn vanlig interessert i interiør. Hun har lekt med farger, tapet og detaljer, her skulle det ikke være hvitt og sterilt, nei! Det første som møter oss når vi går inn den røde inngangsdøren, er en herlig knallrød blomstertapet i entréen. Kristin har skjønt poenget med spreke energisoner i gjennomgangsrom. Innover i huset blir fargene roligere, men hun har fondvegger med tapet som skaper liv og brudd. Turkis, gult, varme bruntoner og beige går igjen.

– Jeg har holdt de store flatene og møblene i ganske nøytrale toner. Så har jeg spritet opp med farger på detaljer og noen flater. Jeg har tenkt soner når jeg har innredet. Jeg ville at kjøkkenet skulle ha et litt røft preg, og jeg er veldig fornøyd med veggplatene som ser ut som mur. I kontrast til det litt kalde kjøkkenet har jeg laget en spisekrok med en mønstret tapet i varme bruntoner som fremheves av de store, gylne kobberlampene. Og selve stuekroken er holdt i en lys, nordisk stil.

Stuen er holdt i en ren nordisk stil med dempede farger og tekstiler som spriter opp. Fargen på veggen er Jotun Kalkgrå.

Kristin er opptatt av detaljer, se hvordan bildet på veggen gir en helt spesiell romfølelse.

Følger magefølelsen

– Jeg har tatt utgangspunkt i den nordiske stilen, men jeg har spritet den opp med knallfarger. Jeg skifter gjerne farger på puter og detaljer med årstidene. Jeg tenker ikke så mye på hva som passer inn, det handler om hva jeg liker og hva magefølelsen sier. Det er jo vi som skal bo her!

Bjørn innrømmer at han var litt skeptisk til noen av tapetene i starten.

– Men det ble jo veldig fint! Dette er et hus som det er lett å trives i!

Tuva Inanda har et skikkelig fint jenterom.

Jade Linnea har vært med å planlagt rommet sitt.

Her bor Tiril Mathea. Badet er holdt i tidløse farger og materialer.

Her kan du se et blogginnlegg fra Skien-huset

Bjørn og Kristins tips

  • Før du bygger: Gå nøye gjennom planløsningen og tenk over hva som passer for din familie. Planlegg så mye som mulig på forhånd, også møbleringen.
  • Skyvedører er plassbesparende og praktisk!
  • Tenk soner i store rom, og varier interiøret og fargene i de ulike sonene. Da får du gode rom i rommet.
  • Hold de store flatene i ganske nøytrale farger, men vær forsiktig med for mye hvitt. Vi har valgt en lun, fin gråfarge (Jotun kalkgrå) på mange av veggene.
  • Lek med tapet på enkeltvegger. Da får du spennende brudd og rom med sjel.
  • Følg magefølelsen! Det er du som skal bo i hjemmet ditt!