Falt pladask for dette huset

– Her skal vi bo resten av livet, vi har fått drømmehuset vårt, sier Øyvind Eide og Ida Tangedal. Huset ligger idyllisk til ved Fensfjorden ytterst på Vestlandskysten.

Det store kjøkkenet er husets hjerte.


Da vi bestemte oss for å bygge, bestilte vi masse huskataloger fra forskjellige boligleverandører. Vi falt pladask begge to da vi så hustypen Stensli i Blink Hus-katalogen. Dette huset ville vi ha!

Øyvind og Ida har bygget kataloghuset Stensli.

STILLE VESTLANDSIDYLL
Vi har kjørt på kronglete veier ute ved kysten ca. 11 mil nord for Bergen. Øyvind og Ida har valgt å slå seg ned på det lille hjemstedet sitt ved Fensfjorden – som er nabofjorden til Sognefjorden.
– Vi er herfra begge to, og vi ville ikke bo noe annet sted. Det er her vi har framtiden vår, sier de to og ønsker oss velkommen inn i det nye vinkelhuset sitt. En liten, lyshåret pjokk stabber mot oss på stuegulvet. Han ser på oss med store, blå øyne og sier «oi» – et av de få ordene i det foreløpige vokabularet hans. Tarjei er ett år gammel, og har fått 250 kvadratmeter å boltre seg på.

Ida og TarjeiLIKTE ARKITEKTUREN
– Vi likte dette huset fordi det ikke er helt firkantet, og fordi det er veldig åpent. Dessuten syntes vi det passet veldig fint på tomten. Vi bodde i en liten leilighet før vi flyttet inn her, det var fantastisk å få så mye plass. Vi har ofte familie og venner på besøk, da er det fint med hele fem soverom og et stort kjøkken. Det eneste paret har endret på den opprinnelige hustegningen, er kjøkkenet. De har tatt bort veggen til det som var en separat spisestue og fått et luftig allrom med en stor øy og et gedigent spisebord. Herfra kan de gå rett ut på en terrasse som er bygget over hele garasjen under.

Fra kjøkkenet er det en stor åpen glassdør inn mot stua.

Stua har masse gulvplass

Fra den åpne trappen kommer du inn i stua.

Fra den åpne trappen kommer du inn i stua. Ida er opptatt av lamper – de fungerer som flotte blikkfang.Detalj lampe.

LYST OG TIDLØST
– Vi ville ha et lyst og tidløst interiør. Vi har holdt oss til hvitt, grått og jordtoner, det er ikke mye farger her. Vi ville ha noe som vi kan trives med lenge, slik at vi slipper å pusse opp så ofte. Det eneste rommet som har farge på veggen, er soverommet vårt, der har vi slått til med lilla vegger. – Vi er nok ganske praktiske og minimalistiske, dessuten er Tarjei litt sånn kleptoman, han er en rastløs type som vil ha fingrene borti alt. Da er det ikke lurt å ha for mange ting. Glassbordet i stua har vi tatt fram bare fordi dere skulle komme, smiler Øyvind og Ida. Bare noen minutter etterpå skjer det: Ettåringen dunker hodet i glassbordet og vræler. Men det går ikke lang tid før han er like blid igjen, det skal bare et skolebrød med vaniljekrem til. «Oi», sier han, for hver bit, og har glemt hele kulen i hodet.

Huset har hele fem soverom. Her er det hyggelige barnerommet.

Tarjei koser seg på stellebordet.

LIVSLØPSSTANDARD
Huset har inngangsparti, to soverom, bad, bod, vaskerom og TV-stue i første etasje. I andre etasje er det også inngang fra baksiden, og stue, kjøkken, tre soverom og bad. – Vi synes det er greit å vite at vi kan bo bare i andre etasje når vi blir gamle. Huset har livsløpsstandard. Kjøkkenet er det rommet vi har lagt mest penger i, det er der vi oppholder oss mest. Vi lager mye mat, og vi har masse besøk – kjøkkenet er hjertet i huset vårt. Øyvind og Ida har vært sammen i åtte år, og de ønsker seg flere barn i det store huset. – Jeg vil ha to, sier Øyvind. – Og jeg vil ha tre, slår Ida fast.

Kjøkkeninnrednin Sigdal Herregård

Stensli er et stort og praktisk vinkelhus

BLINK-HUSET
Vi likte dette huset fordi det ikke er helt firkantet, og fordi det er åpent.
Dessuten synes vi det passet veldig fint på tomten.
Ida og Øyvind

Vil du se mer av huset? http://www.blink-hus.no/newsread/blink-hus.aspx?nodeid=9997&docid=14064