Første jul i nytt hus for familien Solgaard

Magnus Solgaard og samboeren Kari Anne har bygd det flotte Blink-Huset Tønsberg i Aukra kommune, sammen med vår lokale forhandler Blink Hus Dale Malo. Dette har Magnus dokumentert gjennom Instagramprofilen @tonsberghusaukra. Det har blitt veldig fint og nå gleder familien seg til å feire første jul i nytt hus!
God stemning i det nye kjøkkenet i det nye huset :-)

Har dere kommet dere i hus og blir det julefeiring i nytt hus?

-Etter en lang høst, med mye stress og veldig god jobb gjennom koordinering av Blink Hus Dale Malo, snekkeren Røstberg og Sparebanken Møre kom vi inn i huset 15. november. Det har igjennom hele prosessen vært målet til både Blink Hus og oss at vi skulle inn i nytt hus i god tid før jul. Så i år blir det julefeiring i nytt hus med familien fra Østlandet.

Den karakteristiske fronten på eneboligen TØNSBERG

Hva er spesielt med jul i nytt hus?

-Veien hit har vært litt spesiell, så den gjør vel at denne første julen i huset også blir ekstra spesiell for oss. Vi har bodd mange år i Oslo, i en sentral bygårdsleilighet på 55 kvm før vi i fjor sommer bestemte oss for å flytte tilbake til hjembyen til Kari Anne. Da vi kom til byen var vi usikre på hvor vi skulle bosette oss, så vi leide en leilighet mens vi startet jakten på “det perfekte huset” for oss. Det fant vi ikke, og i hvert fall ikke innenfor det budsjettet vi hadde sett for oss. Vi kom derimot plutselig over et tomtefelt her ute “på landet” som vi ble nysgjerrige på, men som vi samtidig var veldig usikre på da det var et stykke utenfor sentrum. Vi kom jo fra et liv i Oslo hvor vi kunne spasere ned til Karl Johan på 10 minutter! Allikevel gikk vi gjennom en liten prosess hvor vi hadde utallige bilturer ut hit for å se på tomten, og hvor den første bilturen endte med at vi snudde halvveis fordi det var så langt å kjøre fra byen, så endte vi altså med å kjøpe tomten her.

Nydelig hus på nydelig tomt. Noe helt annet enn sentrumslivet i hovedstaden. Alt til sin tid.


Vi fant senere også ut at siden vi først skal bygge og bo her, så leier vi oss et lite hus rett oppi veien her så vi bor i nærheten og kan få med oss hva som skjer i byggeprosessen. Nå er vi altså i mål og det like før jul. Vi har jo de årene vi bodde i Oslo alltid reist hjem for å besøke våre familier til jul. Det å nå kunne starte med å lage våre egne juletradisjoner, pynte vårt eget juletre og lage vår egen julemat blir fint og annerledes for oss. Det å be familien på julemiddag og ikke minst våkne på julaften med tre nøtter til askepott blir fint. Som beskrevet, så har vi aldri hatt muligheten til å være verter i julen, men i år blir det vi som skal være vert for familien. Det går vi inn i med litt skrekkblandet fryd, for det hviler jo litt ansvar på våre skuldre. Spesielt det med nytt kjøkken og juleribba som skal stekes i den splitter nye ovnen.

Hvordan pynter dere til jul – hva er deres stil?

-Vi er vel i en fase nå hvor vi prøver å “bli litt kjent” med huset. Vi prøver oss fram stegvis med pynt og møbler som skal passe inn her i årene fremover og som skal komplementere huset på en naturlig måte. Når det kommer til julepynt blir det litt det samme, vi tenker mer at det er julepynten som skal tilpasses huset og ikke huset som skal tilpasses julepynten. Når vi skal pynte huset til jul i dette huset må vi i denne omgang ta og føle på det litt. Først så tenkte vi at juletreet burde være over 3 meter, for det er tross alt nesten 5 meter under taket i stuen, men vi endte opp med et tre i normal størrelse slik at vi ikke tar all den fine utsikten fra stuevinduet.

Juletreet står riktig fint sammen med flotte vinduer, stilig interiør og nydelig utsikt!

Ellers har vi julestjerner, adventsstaker og andre juledekorasjoner som står litt i stil til hvordan interiøret ellers i huset er. Det er vel sånn mennesker generelt er, de liker å bli identifisert med interiøret. Nå er det vel noe med at vi synes huset er så fint, at det ikke trenger å «dunge» huset ned med juledekorasjoner i denne omgang. Men hvordan det blir her til neste jul vet vi jo ikke, så det blir spennende å se hvor den veien går!

Gledelig jul i nytt hus. I bakgrunnen ser vi peisovn med glass på begge sider, slik at man får glede av den fra flere vinkler i huset. Smart!

Tok dere hensyn til «dekorasjonsbehovet» i forbindelse med f.eks. jula når dere tegnet huset?

-Hele vår tankegang under tegningen av huset, var å gjøre huset så innbydende som mulig for hele familien. Vi ønsket å få til et hus som var klart til aktivitet og besøk både dag og natt. Med romslig stue, og en åpen kjøkkenløsning der et langbord skulle stå. Blink Hus var med på tankegangen vår fra første stund, og vi fikk tidlig tilbakemeldinger fra Blink Hus at de likte løsningen.

Under prosjekteringen av det elektriske, satte vi inn spesifikke stikkontakter til julebelysning. Vi satte inn en gulvstikkontakt som var tenkt til juletreet. Vi satte også opp stikkontakter over alle vinduer som kunne ha en mulig julestjerne i.

Nydelig med langbord rett ved kjøkkenet og med DEN utsikten! Et perfekt sted å spise nystekte pepperkaker :-)

Hva er dere mest fornøyd med i nytt hus og hva er planen for nyåret?

-Under hele prosessen har vi hatt tett dialog med Blink Hus. Vi har gjort noen få endringer underveis, men også har det kommet mange gode forslag til løsninger fra Blink Hus sin side. Det vi anser som en liten seier, er den mønte himlingen i stue og kjøkken. Denne ga oss noen utfordringer i starten, men her var Blink Hus virkelig på, og fikk løst utfordringene. Hele tanken bak denne himlingen i stuen var den wow følelsen vi ønsket å få når vi gikk opp trappen. Vi bor på et fantastisk sted med en fantastisk utsikt, og den får du rett i ansiktet når du kommer opp trappen. Rommet i seg selv, med de store vinduene gjør at man får en følelse av å være i nær tilknytning til naturen.  Det å være nær naturen, men samtidig være inne i eget hus har vært hele interiørtanken vår. Vi har valgt å ta inn mye av de elementene av natur som er i vårt nærområde, som panel i himlingen, og jordfarger ellers i huset.

Kjekt med tv-stue i første etasje. Godt å chille litt etter en hard runde med kjevlet og pepperkakebaking :-)

Planene for neste år er å opparbeide uteområdet. Vi skal i løpet våren lage platting, ferdigstille beplantningen, og fortsette med å lyssette tomtearealet. Vi har nylig bestilt oss et lite svømmebasseng/motstrøms-basseng, som vi skal ha gleden av i mange år. Vi skal fortsette i samme tankegang, ved å gjøre huset som et aktivitetshus for hele familien. Med store flater både inne og ute. Vi kan vel si at eiendommen er ca halvferdig. Uteområdet vil gjøre at huset og plassen kommer mer frem, og alt blir komplett. Dere er velkommen tilbake neste år, for å se det ferdige prosjektet.

Ta kontakt med din lokale forhandler for å utforske mulighetene for ditt drømmehus – eller start med å bestille den helt nye huskatalogen vår, som er gratis, og la deg inspirere!

Se mer om eneboligen TØNSBERG

Vil du se mer bilder av dette flotte huset? Sjekk ut insta-kontoen Tonsberghusaukra

Skrevet av Vilde Tinmannsvik, Bennett Reklamebyrå