Lokal kvalitet gir ringvirkninger for mange

Med kunnskap om faget, kjærlighet til området og lokal kvalitet i blodet, er daglig leder i Blink Hus Sigdal, Gunbjørn Vidvei, en god representant for slagordet "lokal kvalitet". Men hva betyr slagordet for han?
Gunbjørn Vidvei (til høyre) sammen med tømrerlærling Eirik Aleksander Bjørn Rosø da han fikk lærlingekontrakt i oktober 2020. For Blink Hus Sigdal er det viktig å ansette lærlinger, og ta del i ansvaret for opplæring av nye fagfolk lokalt.

Blink Hus Sigdal ble startet i 1983 av Vidvei senior, og senere overtatt av Gunbjørn selv. Han utdannet seg som en selvomtalt klassisk blåruss, og fant kjærligheten for tømrerfaget etter noen år med annet syssel. Han jobbet deretter som snekker i fjellene i 7 år, før han  tok fagbrevet innen tømrerfaget som privatist, og nå til daglig driver Blink Hus Sigdal.

Boligfeltet Sandsbråten i Sigdal, en stor utbygging i regi av Blink Hus Sigdal. Her er eneboligen Smedstad på vei opp. Flott utsikt mot Sondern og Andersnatten, og Blink Hus Sigdal vet hvordan den skal bygges for å stå støtt i både storm og finvær.

- Jeg ble påvirket til å hoppe inn i boligbyggebransjen av min fars kjærlighet for faget og min egen interesse for de lokale verdiene som skapes av at noen velger å kjøpe seg et hus gjennom oss, forteller Gunbjørn.

Valg har ringvirkninger

Lokal kvalitet har alltid stått sterkt hos Blink Hus, og Gunbjørn påpeker at det handler om mer enn kun lokale produkter – det handler om en helhet som har ringvirkninger og gjør noe positivt for veldig mange.

Graveentreprenør Lars Haga jobber her for Blink Hus Sigdal med etterfylling og graving på en tomt. Det er mange som får oppdrag og arbeid i lokalsamfunnet når Blink Hus Sigdal selger en bolig.

- Når man kjøper bolig fra Blink Hus så skaper det stor effekt for lokalsamfunnet. Det resulterer i lokale arbeidsplasser både for Blink Hus og de lokale underentreprenørene vi samarbeider med. Lokalt valg får også en positiv effekt på lokale idrettslag og forskjellige interesseorganisasjoner, forteller Gunbjørn.

Jostein Lobben er en fast samarbeidspartner, og leverer millimeterpresist når det skal heises inn bygningselementer.
Her er Jostein Lobben (til høyre) sammen med Eirik Aleksander Bjørn Rosø og Villiam Skotnes Vik på en byggeplass. Jostein passer på at innheisingen går som den skal og at gutta får alt de skal ha til byggingen.

I tillegg understreker Gunbjørn at han mener det er viktig at kunder som kjøper hus skal føle seg trygge på at forhandler og leverandør kjenner området godt, og tilbyr de beste løsninger som finnes for det stedet man skal bygge og bo.

- Lokalkunnskap er en viktig del av den lokale kvaliteten, og det setter vi i Blink Hus enormt høyt.

Du kan ikke google deg til erfaringen som sitter i ryggmargen hos Hans-Erik Grøterud. Han vet hvor vinden blåser og hvor tøff vinteren kan være mot hus og hjem. Det tar han hensyn til når han bygger ditt nye hus.

Eksempler på lokalkunnskap kan være alt fra hvordan vær, vind og natur er. Hvis det regner mye, eller snør mye – eller om man er heldig; sola skinner sterkt fra vår til sommer, så vil dette ha en innvirkning på hvilken kledning man velger på huset sitt for eksempel, eller i hvilken retning det er best å bygge huset sitt for å få mest igjen fra sola. Kunnskap man ikke nødvendigvis kan Google seg fram til.

Lokal stolthet

Ordet «lokalt» går igjen ellers i mye av det som skjer i både Sigdal og andre distrikter. Gunbjørn forteller at distrikter ikke nødvendigvis har de samme midlene for utvikling som større byer har, og da er man litt avhengig av at lokalbefolkningen trår til og bidrar med sitt for et felles løft.

Tømrer Jens-Christian Sveum Bertelsen jobber i Blink Hus Sigdal og bor selv i nærområdet. Han er en del av det lokalsamfunnet han er med på å bygge. Det er også en lokal kvalitet.

- I Sigdal er det lokale engasjement stort – her sitter man kanskje i flere styrer i idrettslag og korps, og bidrar så mye man kan. Mye er gjort på dugnad hvor flere går sammen for å styrke de tilbud vi har.

Vidvei sier også at han ser at bedriften lykkes når alle sammen har hjerte og stolthet for bygda, og drar lasset sammen.

I Sigdal kan du «prøvebo» ny enebolig!

Blink Hus Sigdal er med på det store engasjementet med å få folk til å velge bygd isteden for by når de skal slå seg ned på et nytt sted, og har derfor bygd en bolig som gir potensielle kunder og innflyttere en unik mulighet til å teste produktet før de bestemmer seg.

Her kan interessenter komme og bo i huset en helg for å teste om de liker produktet, planløsninger og lignende, mens de samtidig nyter utsikt og natur, forteller Gunbjørn.

Det spenstige konseptet med å prøvebo en bolig fra Blink Hus har skapt stor interesse. De har hatt ministere på besøk for å lære av satsingen, og NRK har laget en omfattende reportasje om satsingen. Her er Vidvei foran kamera på Sandsbråten Panorama.

Vi ser at dette har hjulpet flere med å ta en så viktig avgjørelse som investering i hus faktisk er, og vi er stolte av å kunne hjelpe kundene våre med en litt mer praktisk tilnærming enn vanlig, og samtidig sørge for at de får kjent litt på hvor flott det er å bo her i Sigdal, avslutter Gunbjørn Vidvei.

Se NRK sin reportasje om "Prøvebo" fra Blink Hus Sigdal her

Har du lyst til å bli bedre kjent med lokal kvalitet fra Blink Hus der du vil bo? Finn din nærmeste Blink Hus-forhandler her!


Skrevet av Bennett Reklamebyrå
og Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef i Blink Hus