Ny trapp i den eksklusive Escalia-serien

Våre gode samarbeidspartnere i HAGEN har lansert en helt ny trapp!

Det kommer ikke helt nye trapper hver dag, og spennende nyheter fra HAGEN skaper gjerne interesse i både byggebransjen og i interiørmagasiner.

Trappen Pilar er i Escalia-serien, og tilhører det øvre sjikt kvalitetsmessig. En trapp er jo langt mer enn et middel for transport mellom etasjene, og ved å vurdere trappen som et møbel kan man kanskje vurdere å legge litt mer penger i den? Trappemodellen Pilar er defintivt i møbel-kategorien, og innehar kvaliteter og finish som harmonerer svært godt med det som er både stabilt og populært i møbelindustrien idag. Sånn sett kan din trapp og din sofa kanskje spille på lag og stå godt sammen i ditt hus?

En mann sitter ved et bord
Andreas Engesvik, designeren bak trappen Pilar i Escalia-serien

Trappemodellen Pilar er et vakkert og funksjonelt kvalitetsmøbel til hjemmet, laget for å vare. Lenge.

Escalias nye trappemodell Pilar er designet av Andreas Engesvik, en av Norges fremste møbeldesignere. Med sin enkle, skandinaviske og prisvinnende signatur står han bak en rekke moderne designklassikere for produsenter i både inn- og utland.

Pilar er hans første samarbeid med produsent Hagen og Escalia, merkevaren rettet mot designbevisste forbrukere som ønsker en trapp i en klasse for seg.

– En trapp skal være funksjonell, sikker, den skal se bra ut og ha taktile kvaliteter. En trapp er et komplisert romlig element som jeg ikke har jobbet med før, det har vært veldig spennende, forteller designeren.

Bilde av en trapp i eik
Pilar. Tette trinn med stuktur-glass.
Nærbilde av strukturglass i trapp
Strukturglasset skaper en flott effekt.

En moderne tolkning av tradisjon

De tidløse kvalitetene som kjennetegner Andreas’ arbeider speiles også i trappemodellen Pilar. Det minimalistiske møbelet er en moderne tolkning av tradisjonelle håndverksteknikker i eik, et slitesterkt materiale brukt i trapper i generasjoner. Eik har dessuten en gyllen og anvendelig fargetone, som kler de fleste interiører.

Pilar er bygget opp rundt stående pilarer, derav navnet. Uten synlige beslag, skruer og hull har trappen en fin, estetisk ro. Tette og transparente felt skaper subtile lys- og skyggevirkninger, med mulighet for å sette inn strukturglass i gelenderet for ekstra gjennomsiktighet. Bordene er store og brede, med en kraftig håndlist som er god å holde i.

Med sin enkle og elegante estetikk står Pilar på skuldrene til den skandinaviske designtradisjonen i både innhold og utseende.

– Vi har prøvd å overføre noe av finsligheten som man finner i møbler i selve trappen, blant annet ved å unngå synlige beslag, skruer og hull. Slik fremstår helheten mer forsiktig og delikat. Trappen har også fine taktile kvaliteter. Det er mye å ta på hvis du er interessert i å kjenne på de ulike overflatene, påpeker Andreas.

Pilar i fargen transparent eik, med spennende belysning i trinnene.

Nye finisher

Pilar kan lakkes, beises, laseres eller males etter ønske. Hagens nye Eik mattlakk natur beskytter trappen mot hverdagsbruk og slitasje med en matt og naturlig finish, som fremhever treverkets struktur. Foretrekker du en lysere finish bygger den nye lasuren Eik snøhvit opp under en lett, nordisk estetikk, mens mørkere toner vil gi et mer markert møbel.

Pilar leveres også med malt håndlist og gelender i Lys gyllenbrun, Lun beige eller Mørk gyllenbrun, farger håndplukket av designeren for sine vakre videreføringer av eiketreets gylne nyanser. Alternativt kan trappen males i valgfri NCS-S-farge.

Pilar i Hagens nye farge Eik matt lakk natur.

Kvalitet i alle ledd

Hagen har produsert trapper i Stryn siden 1934, under merkevarene Stryntrappa og Escalia. Dyktige håndverkere på fabrikken sørger for at hver trapp er sterk, sikker og konstruert i henhold til alle bygningstekniske krav.

Med lange tradisjoner og bærekraft i bunn er Pilar et produkt som tåler å bli gammelt.

– Jeg har tegnet en trapp som kommer til å vare i mange år. Det er et kvalitetsprodukt, avslutter Andreas.

Finn huset som passer til en fin trapp

Tekst og bilder fra HAGEN