Skien - Et tradisjonelt hus for alle

Skien er huset for deg som elsker store vinduer og rene og enkle linjer. I tillegg er det et stort og romslig hus, perfekt for den familien som trenger ekstra mye plass å utfolde seg på.

Huset Skien til Blink Hus

Huset Skien ble første gang tegnet for mange år siden, og var på den tiden et unikt hus med sine store, skrå vinduer. I dag er huset karakteristisk, og et flott tradisjonelt hus som treffer mange.
– De skrå vinduene tiltrekker mange, og med sine gode løsninger på stue og kjøkken-området er det lett å skjønne at mange faller for dette huset, forteller Gunn Holmøy. Hun er arkitekt i Mestergruppen Arkitekter, og har hjulpet mange nye kunder å utforme sitt Skien-hus gjennom årene.

Stilrent og funksjonelt

Arkitekt Gunn Holmøy

Skien-huset er faktisk et av Blink Hus sine bestselgende hustyper, og det er ikke utengrunn.
– Mange av husene som bygges i dag er ofte ganske firkantet, mens Skien er bygget med vinkler. Dette gjør at du enkelt kan innrede for eksempel stua og kjøkkenet til å få flere naturlige soner. Du får skilt av rommene mye lettere i dette huset enn i veldig mange andre. I tillegg skaper det plass til lune uteområder, forklarer Gunn.

La deg inspirere av ett av våre mest populære boligtyper

Stuen og kjøkkenet har en åpen løsning med god plass til famille og gjester. Denne løsningen gjør det enkelt å jobbe i kjøkkenet og samtidig være en del av selskapet. I originaltegningene er disse rommene plassert i husets første etasje, men Gunn forteller at mange ønsker å flytte disse rommene til andre etasje.
– I andre etasje ligger det opprinnelig en ekstra stue, som jo for mange er veldig nyttig med tanke på ekstra lekerom for små barn, eller ekstra TV-stue til tenåringene. Men noen føler kanskje at de store, flotte skråvinduene går litt til spille med denne planløsningen. Derfor tegner vi ofte om romdelingen, slik at stua og kjøkkenet blir passert i andre etasje i stedet. Personlig syns jeg dette utgjør ganske mye for boligen, forteller Gunn.

Lett å tilpasse

Stue i huset Skien

Størrelsen på Skien kan for noen være en liten utfordring med tanke på tomtestørrelsene man har til rådighet, men Gunn og resten av arkitektene tilpasser gjerne boligen slik at den passer perfekt til din tomt.
– Tilpassing av størrelsen på huset er kanskje en av de tingene vi gjør aller mest av. Huset Skien er tegnet til flat tomt, og det er ikke alltid like lett å finne tak i, forklarer hun.

Har du skråtomt kan huset Eidanger være det du ser etter!

Derfor tegnet Blink Hus hustypen Eidanger, et hus som er basert på Skien, men som er laget for å bygge på skråtomt.
– Siden dette huset ble tegnet etter Skien, har vi også lagt inn noen justeringer i plantegningene på Eidanger, basert på ønsker fra kunder som har bygget Skien. Så i Eidanger er stua og kjøkkenet plassert i andre etasje originalt, og soverommene i underetasjen, sier Gunn.

Våre arkitekter hjelper deg tegne den perfekte boligen til ditt behov

Uansett om du ønsker å bygge huset ditt på skrå eller flat tomt, er Gunn og de andre arkitektene i Mestergruppen Arkitekter klare til å hjelpe deg å bygge ditt nye Blink Hus.

Skrevet av Synnøve Aune, Bennett reklamebyrå