Sommerfølelsen hele året!

Da Martin Kinnerud begynte å legge ut bilder på Instagram fra byggingen av det nye Blink-huset, ante han ikke at han skulle bli helt hekta på interiør. – Alle tror det er jeg som er interiørdame på nett, men det er samboeren min, smiler Kristine Kirknes.

byggeprosess

Vi i Blink Hus fant @norddalpaahvaler i Instagram-feeden vår og har fulgt med på byggeprosessen helt fra starten. Når huset sto ferdig, og vi så hvor flott det ble, tok vi kontakt og ba om vi kunne få komme å ta bilder og gjøre et intervju med familien.

Når startet du å instagramme?
- I mai 2016, slik at familen i Oslo kunne følge med. Det begynte med at jeg skulle legge ut litt av byggeprosessen til venner og familie, og postene mine på Instagram var i starten veldig praktiske. Så begynte folk å sette pris på bildene, og jeg fikk mye respons. Da ble jeg mer og mer hekta, og jeg begynte å lese interiørblader! Nå er jeg superhekta på interiør, forteller Martin.

2) Hva slags hus er dette?
- Dette er et Norddal-hus, bygd i 2016. Vi har tilpasset huset til vårt behov ved å utvide stua. Arealet som på tegningen var avmerket som terrasse, har vi glasset inn og satt en balkongdør inn på vestre side mot uteplass. Slik fikk vi en flott og lys utvidelse av spisestuen. For å få et soverom i første etasje har vi delt av kjøkkenet. Vi har tre barn og ønsket at de skulle ha hvert sitt soverom i andre etasje.
Vi har også forstørret gjestetoalettet i første etasje slik at det ble et lite bad. Huset er utvidet med 12 m2.

Norddal fasadeVi er så fornøyde med fasaden på huset vårt!

Norddal uteplass

Hvem er utbygger?
- Det er Blink Hus Byggkompaniet Østfold som bygd huset vårt og vi er så fornøyde med dem.

Hva gjorde at du startet å instagramme?
- Jeg er opprinnelig ikke interessert i interiør. Det viktigste var som nevnt tidligere, i første omgang var å dokumentere byggeprosessen.
– Vi pløyde gjennom alt av huskataloger. Da vi så Norddal-huset i Blink-katalogen falt vi pladask begge to. Vi syntes huset var finere enn alle andre hus, og med sin norske, koselige stil passet det godt i omgivelsene her ute. Norddal-huset valgte vi selv om vi ikke hadde sett bilder fra huset innvendig. Før vi startet å bygge var vi rundt å så på forskjellige sveitserhus, tok bilder og viste til selger som eksempler på hva vil ønsket oss. Vi har fått mange spørsmål fra andre som er interessert i samme type hus. Noen har også kommet og sett på huset vårt.

Fra kjokken mot stueHer har vi sommerfølelsen hele året!

Sommerfølelsen

Spisestue mot kjokken

Stue 1

Norddal stue

FamilienInstagrammet du før husprosjektet ?
- Ja, jeg har en egen privat konto. Når jeg først startet med å legge ut bilder og fikk spørsmål kommentarer og opplevde at bildene ble delt så ble dette viktig. Vi “gikk” for hustypen Norddal uten å ha sett interiørbilder, og vil gjerne inspirere andre som liker denne typen hus.

Hva deler du, og tenker du på hva du vil og ikke vil dele?

Det er viktig å inspirere og holde profilen ganske “ren”. Vise bilder av huset, rommene og detaljer. Har bilder av familien og er litt personlig, men det viktig er ikke vårt liv. Legger ikke ut hver dag. Har vist litt fra hytta til foreldrene mine på Hvaler og andre steder vi er.

Hvem bor i huset?
Her bor - Hans Kristian (10), Eirik (6), Magnus (1 1/2), Kristine (31) og Martin (32).

Mye lys i spisestue

Hva inspirer deg?
Naturen og steder vi bor. Sommerfølelsen i “Hus og hytte i ett konseptet”. De fine omgivelsene, det vakre kutturlandskap, stranda - her finner jeg finner mye inspirasjon. Vi brukte mye tid på fargevalg og tapet.

God plass i gangen

Trapperingen type SalviVi har valgt en hvitmalt, tett trapp fra Trapperingen, type Salvi. Gulvet i gange er store grå keramiske fliser.

Foreldrenes soverom
Soverommet i første etasje har vi malt i fargen Solgul.

Flora tapet fra BoråsHva slags stil vil du si at dere har i huset?
For oss er “Sommerfølelsen” viktig. Vi har vår egen stil basert på hva vi liker. Farger, detaljer, kombinasjon nytt og gammelt, rett og slett det som betyr noe for oss som bor i huset. Vi har brukt en del tapet for å få sjarm og farger. Blått går igjen, både på tapet, kjøkkeninnredning og tekstiler. Treverk og lyse farger mot de blå understreker opplevelsen av sommeridyll. Små drypp av gult gjør følelsen komplett.

Hva er du mest fornøyd med i huset ditt? Nevn tre ting - eller flere.
- Vi er svært fornøyde med kjøkkenet og kombinasjon kjøkken stue. Åpent, lett og luftig i tillegg til at det er lett å innrede. Spisestua er fin med mye lys i tillegg til at det ser koselig ut utenfra. Vi er fornøyde med andre etasje som er praktisk innredet. Hele huset har korte  avstander fra rom til rom. Forresten så er jeg nok mest fornøyd med fasaden på huset.

LoftstueLoftstuen er en fin boltreplass for barna. Her valgte vi en lystblå og hvitmønstret tapet.

Loftstue 2

Magnus sitt romHer bor Magnus (1 1/2)

Eirik sitt romDette er rommet til Eirik (6).

Hans Kristian sitt romHans Kristian (10) har fått det største gutterommet.

Lekkert badBadet i andre etasje er lyst og lekkert.

Bil

Er det alltid så ryddig som på bildene? Tar du øyeblikksbilder eller tar du kanskje flere bilder samtidig, men deler dem utover i uka?
- Her er det ikke alltid så ryddig som på bildene. Med tre barn i huset er det leker over alt. Rydder bort leker og tar ett og ett bilde når jeg føler det er noe å ta bilde av. Er kanskje mest fornøyde med fasadebildene - de blir supre.

Hva ville du ha endret på eller lagt til om du tegnet huset ditt i dag?
- Egentlig ikke noe, skal jeg nevne noe så er det litt lite bodplass. Det hadde også vært kjekt med et ekstra soverom.

Favorittsted/-plass i huset?
- Jeg like å sitte i stolen i stua og se gjennom rommet mot kjøkkenet. Kristines favorittplass er sofa ved spisestue.

SpisestueUtsikt fra sofa ved spisestue.

VaskeromHar du kanskje også en favorittfunksjon?
- Vi har vaskerom rett ved inngang. Her har vi knagger til skole- og barnehagesekker. Sko hylle nede nedenfor, alt praktisk plassert her. Det er også smart med tett trapp og rommet under trappa er godt utnyttet. Her gjør Hans Kristian lekser, Eirik bygger Lego og vi andre kan bruke plassen og sitte uforstyrret.

Hvilke andre kontoer følger du som du vil nevne her som tips for andre innen hjem, hus ogbolig?
- Jeg har ingen favorittkontoer - følger naturligvis @cathrineshus. Som er et annet Norddal-hus beliggende på Hvaler.

Uteområdet - hvordan ser det ut?
- Når det gjelder uteområdet ønsker vi beholde deler av naturtomten, i tillegg til plenen som gror fint. Vi har en uteplass på forsiden av huset. Her ønsker vi å sette opp en levegg som også skjermer for innsyn. Hekk og mer beplantning kommer også etter hvert.

Norddal uteomrade

Dør fra Swedoor Classic Shubert

Hvilken leverandør har dere brukt:
• Kledning: Rustikk med hulkil
• Ytterdør: Swedoor – advance-line classic shubert
• Innerdører: Swedoor – Advance-line style 04N ID
• Vinduer: Natre med gjennomgående sprosser – 2 rans
• Gulv: 3stav eik Conserto fra Boen, betongfliser entré (30x60), heltre furugulv fra Sødra type: Artic
• Trapp: Trapperingen – Salvi tett trapp
• Kjøkken: Solid fra Drømmekjøkkenet, farge: Tordenskyblå, laminat benkeplate, Røros hette
• Takstein: Benders Palema dobbeltkrum farge teglrød.
• Innvendig vegg: hvite vegger MDF i stue, entré og barnas soverom fra Hunton, Tapet på kjøkkenet; Flora fra Borås,tapet i loftstue, foreldresoverom er malt i farge: Solgul.
• Listverk: Profilert
• Ildsted: Dovre peis type Zen 10
• Garderobe: Elfa
• Baderoms innredning: Happy fra Ballingsløv