Vi snakker mye om innsiden, men hva med utsiden?

Det er mye en må tenke på når en skal bygge drømmehuset. De fleste av oss tenker kanskje aller mest på planløsninger og interiør – men hva med valg av hustype og eksteriøret på huset? Hustypen en velger skal passe tomta, området og ikke minst din personlige stil og dine behov.

Lekkert interiør i eneboligen Tønsberg. Hvordan ville du tilpasset dette til din smak?

Tomt, nabolag og hus må spille på lag
Når en kjøper tomt er det ikke alltid helt enkelt å finne ut hvordan en skal kunne bygge drømmehuset der. Tomta er sjeldent helt flat og fri for «hindringer» og ofte må en tilpasse huset til tomta. For kjøper er det ofte utsikt og innsyn som er viktige tema, men en må også tenke på at huset skal spille på lag med omgivelsene og at en overholder reguleringsbestemmelser ved bygging.

Eneboligen Aurdal, her på en særdeles fin, stor og skjermet tomt. Har du flere hus i nærheten må du sannsynligvis ta stilling til stedlig byggeskikk og stil før du går igang.

Estetikken på eksteriøret kan også ha behov for justeringer, enten fordi du selv ønsker det eller fordi en må hensynta bebyggelsen i boligområdet. Eksempelvis kan det være at du ikke får bygge med flatt tak i ditt boligområde, men har sett deg ut et stilig funkishus – da hjelper vi deg med tilpasninger slik at du får drømmehuset akkurat i det boligområdet du ønsker å bo!

Våre lokale forhandlere har god kjennskap til sine områder, og vil derfor kunne gi deg gode råd i valg av hustype slik at det passer både tomt og nabolag. Med vår lokale kunnskap og erfaring vil vi kunne tilpasse de fleste hus til din tomt og ditt nabolag.

Endringer etter dine behov
Det er mange valg som skal tas også på eksteriøret av et hus, da vi har ulike behov ute som inne i huset. Ikke bare med hensyn til tomt og område, men til egne behov og personlig stil.

De aller fleste av våre kunder gjør større eller mindre justeringer på huset de velger. Noen er opptatt av at huset skal bygges med vedlikeholdsvennlige og bærekraftige materialer. Ofte ønsker man et annet type tak eller en annen type kledning. Dersom du finner drømmehuset blant våre inspirasjonshus, men opplever at det er for stort eller for lite, kan vi tegne om slik at du får det akkurat slik du vil ha det.

Ønsker du endringer inne i huset også?
Vi har egne arkitekter som kan hjelpe deg med alt fra planløsning til smarte løsninger som dekker dine hverdagsbehov!

Les mer: Vi tegner ditt personlige hjem

Ta kontakt med din lokale forhandler for å utforske mulighetene for ditt drømmehus – eller start med å bestille den helt nye huskatalogen vår, som er gratis, og la deg inspirere!

Bestill gratis huskatalog


Skrevet av Vilde Tinmannsvik, Bennett Reklamebyrå