SANS
 
– Vennene mine fra byen er himmelfalne over at jeg, en enslig sjel, har klart dette alene. Men jeg bygde jo ikke alene, jeg fikk kjempegod hjelp av Blink Hus, smiler Mette Eikeland, lykkelig eier av sitt nye hjem i den lille bygda Vats utenfor Haugesund.

Foto: Paal-André Schwital

Singel husbygger

Kom inn, kom inn! Mette Eikeland står i døren i det nye huset sitt i en vakker dal en times kjøring nordover fra Haugesund. Den lille bygda Vats har fått en ny innbygger, en lykkelig innbygger! Hun bodde i en 30 kvadratmeter stor leilighet i Stavanger da hun tok valget: Det er nå eller aldri. Jeg vil flytte hjem, og jeg vil bygge nytt hus!

Mette Eikeland ønsker oss velkommen inn i sitt nye Blink Hus i Vats. – Jeg flyttet fra Vats til Stavanger i 1998, men jeg har alltid hatt en drøm om å komme tilbake. Dessuten hadde jeg lyst på mer plass, den lille leiligheten min var full når vi var fire mennesker til middag. Jeg sjekket priser på større leiligheter i Stavanger, men det var rådyrt. Så dukket denne tomten i Vats opp, og søstra mi sa: «Veit du ka, Mette, du har alltid sagt at du vil him!»

NØKKELFERDIG

Mette telte på knappene. Våget hun? Hadde hun råd? Klarte hun å ta ansvar for å bygge et hus helt alene? – Det endte med at jeg kjøpte tomta. Så tok jeg kontakt med Blink Hus på Karmøy, og sa at jeg hadde lyst til å bygge meg et hus, men det måtte ikke bli dyrere enn 2,4 millioner. Jeg ville også ha et helt ferdig hus, med nøkkelen i døra. «Det kan vi hjelpe deg med,» sa de og viste meg hustypen Sem i Blink Hus-katalogen. Et lite og praktisk hus på ca. 100 kvadratmeter som passet godt til tomten. Vi gjorde litt om på vinduene i stua, og jeg fikk den grovinngangen jeg ønsket meg. Dermed var vi i gang!

Mette i den nye stuen sin. Hun har innredet den i en lys og feminin stil – med oransje detaljer for å skape liv og varme. På gulvet har hun valgt eikeparkett, og fargen på veggen heter «2202 Sukkertopp» og er fra Jotun.SOMMERFUGLER I MAGEN

Det var ikke fritt for at Mette hadde sommerfugler i magen. Ville hun få det hjemmet hun ønsket seg? I dag vet hun svaret: JA. Hun ser seg stolt rundt i den hyggelige stuen. Det høye vinduet opp mot gavlen skaper lys og luft. Eikeparketten gir varme til rommet, og innredningen er feminin og litt røff. Grove trematerialer mot feminine pyntegjenstander – alt i lyse, lette farger.

– Jeg liker «landlig-stilen», det gir meg sommerstemning. Jeg er også veldig fornøyd med «latte»-fargen på veggene, den gjør rommene lune og trivelige. Den åpne stuekjøkkenløsningen er akkurat passe stor til at jeg kan ha mange middagsgjester, samtidig som allrommet er lite nok til at jeg synes det er koselig når jeg er alene, sier hun.

TRE SOVEROM

I jula hadde Mette fest her med 11 mennesker til bords. Hun har stor familie og mange venner, og hun synes det er fantastisk å ha så god plass etter å ha bodd trangt i leiligheten i Stavanger.

– Selv om huset er lite, har jeg tre soverom – og det betyr mye. Jeg har ofte overnattingsbesøk. Og min nærmeste nabo er søsteren min, det er så fint å ha henne så nært. Hvem skulle tro at vi kom til å bli naboer? Hun var veldig glad da jeg kom, og det var det mange andre som var også. Jeg savner ikke bylivet – her har jeg fjellene, fjorden og den flotte naturen.

GJØR VELKOMSTEN PERSONLIG!

Ytterdøren og inngangspartiet er det første møtet med huset. Hvilken dør passer til ditt hus og din ...

Les mer
DET ER PÅ KJØKKENET DET SKJER!

Åpen kjøkkenløsning har definitivt kommet for å bli – det preger dagens kjøkkentrender. Overgangen ...

Les mer
Trenden som treffer hjertet!

Trender kommer og går, men noen av dem treffer kanskje hjertet ditt? Liker du det autentiske? ...

Les mer

Arkiv