SANS
 
Det er få ting som er så kos som å krype opp i en lun stol foran peisen en hufsete vinterdag.

Trendy fyr og flamme

Nordmenn elsker peiskos! Det finnes ingen i hele verden som har så mange ildsteder i huset, og mye vil ha mer. Nå vil vi også ha det på badet.

Peisen er husets viktigste møbel, et naturlig blikkfang som bør ha et spennende og trendy design, sier Ingvild Wasbotten Mørk, designer hos Nordpeis.

– Samtidig er ildstedet en investering for fremtiden, og det er viktig med rene linjer som kan tilpasses interiørtrender over tid.

I kalde Norge har ildstedet alltid hatt en sentral plass i hjemmet, og vi har mye tradisjon og historie i peisovnene våre. Hos produsentene Jøtul og Nordpeis er kvaliteten som vanlig på topp. Forskjellen fra tidligere tider er at design har en mye mer framtredende rolle i produksjonen.

Miljø er viktig, Jøtul F 163 er tilpasset lavenergihus.STORT FLAMMEBILDE

– Ildstedet er et viktig arkitektonisk element i huset, sier merkevaresjef Mette Olafsen hos Jøtul.

Hun forteller at den viktigste trenden akkurat nå er at vi vil ha stort flammebilde, som du får med peisovner som er runde eller har vinkel- eller sideglass.

Peisen er også mer personlig enn før. Nordpeis tilbyr for eksempel moduler som kan mikses med forskjellig tilbehør slik at du skaper et ildsted som er tilpasset din egen stil og interiøret i huset.

– Jeg tror at vi fremover vil se mer bruk av stein, som for eksempel marmor, og at vi får enda bedre tekniske løsninger og fleksible produkter, sier designer Ingvild Wasbotten Mørk.

VIKTIG VARME

I tillegg til å være et blikkfang i rommet er peisen selvfølgelig en funksjonell varmekilde. Og her er kravene til dagens ovner skyhøye! Miljø, økonomi, fornybare ressurser, effekt og lagring av varme er viktige faktorer når ovnene designes. Produsentene sørger for at de tekniske kravene er på plass, mens du må finne ut hvor stort varmebehov huset har. Det fine er at du ikke behøver å gå på kompromiss med kos og effekt. Dagens peisovner gir masse varme, samtidig som du kan nyte flammene.

– Vi har modeller for forskjellig bruk. Materiale og konstruksjon avgjør varmeeffekten, sier Mette Olafsen. – For eksempel kan et spesialkammer på toppen av ovnen forlenge varmeeffekten med opptil 12 timer etter at veden er brent ut, mens mer estetiske virkemidler, som å kle ovnen i klebersten, også gir forlenget varme.

Sakai Grate Fra Nordpeis er minimalistisk og lett å plassere.DIN EGEN STIL

Det er få ting som er så kos som å krype opp i en lun stol foran peisen en hufsete vinterdag. Lek og spill i flammene er alltid skiftende, og gir god hvile når dagene er hektiske.

Det finnes ingen regler for hvordan en peis skal se ut, så lenge den passer stilen din og familiens behov.

Moderne peisovner ivaretar kravene til miljø og varmeeffekt, så det eneste du må tenke på er hva slags modell du synes er fin. Tenk helhetlig interiør og muligheter. Du kan få peiser som kan dreies, eller som kan sees fra to rom. Den kan være i metallic brun eller glossy sort. Du kan investere i elegant svenskeovn, eller bygge en god, gammeldags grue.

Gjennomgå behovene dine og hent inspirasjon hos peisprodusentene. Tenk nytt! Tenk flere! La peisen være en hyggelig velkomst i gangen, en levende inspirasjonskilde på barnas lekerom eller som toppen av velvære og kos – på badet. Fyr løs.

GJØR VELKOMSTEN PERSONLIG!

Ytterdøren og inngangspartiet er det første møtet med huset. Hvilken dør passer til ditt hus og din ...

Les mer
DET ER PÅ KJØKKENET DET SKJER!

Åpen kjøkkenløsning har definitivt kommet for å bli – det preger dagens kjøkkentrender. Overgangen ...

Les mer
Trenden som treffer hjertet!

Trender kommer og går, men noen av dem treffer kanskje hjertet ditt? Liker du det autentiske? ...

Les mer

Arkiv