SANS
 

KUNSTEN å velge.

Takstein, parkett, dører, fliser, kledning… Hva skal du velge? Når du bygger hus, må du forholde deg til mange valg. Målet er å jo å få akkurat det hjemmet du drømmer om!

En av våre viktigste oppgaver er å gjøre alle valgene enklere for kundene våre, sier Øystein Måkestad, daglig leder for Blink Hus på Voss. Han har 32 års erfaring som snekker, selger og leder i Blink Hus, så han har hjulpet veldig mange kunder gjennom byggeprosessen.

Irene Stana bygger Blink Hus i Voss - men før bygging kan starte må hun ta veldig mange valg.– Før i tiden var valgene enklere for de som skulle bygge, rett og slett fordi de ikke hadde så mange valg. Folk valgte gjerne et kataloghus og bygde det uten noen forandringer. I dag er det skreddersøm fra a til å – og utvalget av alt fra takstein til materialer er uendelig mye større. For en vanlig forbruker er dette naturlig nok mer krevende, samtidig som det er mer spennende å bygge sitt eget hus, sier Måkestad.

MØTE PÅ TOMTEN
Valgprosessen starter når kunden har fått tomt. – Jeg har gjerne det første møtet med kunden på tomta. Der viser jeg dem utsiktsretningen, hvor veien kan komme, hvor det passer med garasje. Vi ser på terrenget, er det skrått eller flatt? Kanskje huset de ønsker seg må endres betydelig for å passe på tomta? Kanskje huset ikke passer i det hele tatt, men vi må velge en løsning som er enda mer skreddersydd? Når Øystein og husbyggeren er enige, tar Blink Hus sine arkitekter over. De tegner et hus som er i tråd med både kundens ønsker, tomtas utforming og ikke minst: De lokale reguleringsbestemmelsene.


FØR BYGGINGEN STARTER
Nesten alle valg må tas før byggingen starter. Det er ikke sånn at du kan gå inn i et halvferdig rom i det nye huset ditt og si til Blinksnekkeren at du vil ha et strømuttak på et nytt sted, eller at du plutselig har funnet ut at du vil ha en annen type vinduer. – En måneds tid før byggestart har vi det som kalles trekantmøte, der byggmester, selger og kunde møtes. Før dette møtet Hos Blink Hus på Voss er det en flott utstilling som viser utvalget av alt fra trapper til listverk. Dette gjør kundenes valg enklere, her kan de selv komme og se.må minst 90 prosent av alle valg være tatt. Derfor er det utrolig viktig å bruke god tid før selve byggingen. Vi i Blink hjelper til med å vise kundene brosjyrer og løsninger, og her i Voss har vi en egen utstilling som viser alle de ulike mulighetene.

– Ja, for hva slags valg er det snakk om?
– Utvendig må du blant annet velge kledningstype,
takstein, vindustype – skal du for eksempel ha utvendige eller innvendige sprosser? Vi gir råd og veiledning om hva som passer til hustypen. – Innvendig er det enda flere valgmuligheter, her er jo ikke husets arkitektur like styrende. Materialer, gulv, dører, veggplater, fliser, kjøkkeninnredning, peis, trapp, farger… Det finnes utrolig mye spennende å velge blant. Når det gjelder materialer, har det vært en kjempeutvikling – blant annet med nye «high tech»-materialer.

GODE AV TALER FOR KUNDEN
– Det må jo være lett å gå seg helt vill i alle valgene? – Nordek, som eier Blink Hus, har forhandlet gode avtaler med noen av de største og mest anerkjente leverandørene på alt fra panel til kjøkkeninnredning. Nordek har altså gjort en del valg på mange produkter allerede – basert på kvalitet, service og pris. Vi gjør det enklere for kunden på denne måten. Men det er ikke dermed sagt at vi begrenser valget for kunder som ønsker helt spesielle løsninger – det meste er mulig. Øystein Måkestad og kollegaene hans er veldig opptatt av å gjøre husbyggerne bevisste på hva slags behov de har nå og i framtiden. For det handler ikke bare om hva du synes ser fint ut. Han du for eksempel hund eller småbarn, og trenger ekstra slitesterke gulv? Hva er de mest praktiske valgene for de som skal bo i huset?

DET VIKTIGE TREKANTMØTET
På trekantmøtet blir nesten alle valgene endelig spikret. Dette gjelder også alt som har med tekniske ting å gjøre. – Men hvis jeg som husbygger ser noe jeg så gjerne vil ha endret på etter at snekkeren har startet? – Det er avhengig av hva du spør om. Det kan være mulig å endre på småting, men da koster det litt ekstra. Uansett vil vi så tidlig som mulig hjelpe til med å få avdekket alle behov som du kanskje ikke har tenkt på, smiler Øystein Måkestad.

GJØR VELKOMSTEN PERSONLIG!

Ytterdøren og inngangspartiet er det første møtet med huset. Hvilken dør passer til ditt hus og din ...

Les mer
DET ER PÅ KJØKKENET DET SKJER!

Åpen kjøkkenløsning har definitivt kommet for å bli – det preger dagens kjøkkentrender. Overgangen ...

Les mer
Trenden som treffer hjertet!

Trender kommer og går, men noen av dem treffer kanskje hjertet ditt? Liker du det autentiske? ...

Les mer

Arkiv