SANS
 

Vi er helt forelska i huset vårt.

Rett på utsiden av Haugesund, i en helt ny gate som drosjesjåføren aldri har hørt om, ligger det nye Blink-huset til Camilla og Magnus.

DET VAR SUPERFINT Å BRUKE INTERIØRPLANLEGGEREN TIL BLINK HUS, DA KUNNE VI SETTE INN MØBLER OG SE FARGER PÅ VEGGENE.En sprudlende ung kvinne tar i mot oss i døra, hun tar oss med på omvisning nesten før vi får sagt «hei». Camilla deler gjerne gleden over det nye hjemmet: – Vi har fått det akkurat sånn som vi drømte om! Vi har nesten ikke lyst til å gå ut, det er så koselig å være i huset, forteller Camilla og Magnus.I fjor slo de to store fluer i en smekk, de flyttet inn i det nye huset og hadde stort bryllup. – Camilla jobbet med bryllupet og jeg jobbet med innred- ningen i huset. Jeg vil ikke anbefale noen å gjøre så mye på en gang, men nå er begge drømmene oppfylt, smiler Magnus.

VILLE BESTEMME ALT SELV
Camilla og Magnus har vært sammen helt siden de var 16 år gamle. Tidligere bodde de i en tomannsbolig i Haugesund, men de ønsket seg mer plass. – Vi vurderte aldri å kjøpe noe brukt. Vi ville ha et helt nytt hus hvor vi kunne planlegge alt ned til minste detalj. Vi ville bestemme alt selv! Jeg har alltid drømt om å bli arkitekt, så nå hadde jeg sjansen til å skape et hjem. Dessuten har jeg astma og allergi, og da er det en stor fordel med et nytt hus, sier Camilla. Helt enige var de ikke i starten om hva slags hus de ønsket seg.

Kjøkkenet er supermoderne og praktisk. Stekeplaten i forgrunnen haren helt nøytral vifte som går i ett med taket. Her er det masse benkeplass og masse skapplass.Magnus ville ha funkis med helt rene flater, mens Camilla likte den klassiske stilen. – Men da vi så Skien-huset i Blink Hus-katalogen, ble vi forel- sket begge to. Dette huset møtte begges behov – det er moderne, samtidig som det har litt kriker og kroker. Og saltaket gir det personlighet. På utsiden er det ikke så mye som er endret på fra den opprinnelige katalogtegningen. Men innvendig har de endret på det meste. BLINK HUS

INTERIØRPLANLEGGER
– Vi satte oss ned med Blink Hus sin interiørplanlegger, og startet med å ta bort alle vegger innvendig. Så begynte vi å planlegge rommene. Vi flyttet stue og kjøkken til andre etasje, og lagde blant annet et eget gutterom til Magnus i første etasje og walk-in garderobe til meg. Det var superfint å bruke interiør- planleggeren, da kunne vi sette inn møbler og se farger på veggene. Vi kunne forestille oss hvordan alle rommene ble.
Stuekroken i det store allrommet. De spennende vindusflatene gir rommet personlighet. Fargene på tekstiler er holdt i samme varme, lyse toner som gulvet, og et røft salongbord skaper kontrast til det lyse og lette.

Etter at de hadde tegnet ferdig selv, overlot de alt til en arki- tekt hos Blink Hus – som justerte tegningene slik at alt fungerte rent byggeteknisk, forteller Camilla. Dermed var det bare å begynne å bygge. Selve innredningen har Camilla tatt seg av, hun driver interiørbutikken «Feel» i Haugesund, så her var hun på hjemmebane.RØFT PÅ GUTTEROMMETJEG VILLE HA ET RØFT GUTTEROM UTEN PYNT. Magnus Strømø

– Men gutterommet mitt fikk hun ikke røre. Her ville jeg ha det røft og mest mulig sterilt. Ikke en eneste liten pyntegjenstand eller bilde skal inn her, smiler Magnus. – Det gutterommet ble et bra forhandlingskort, ler Camilla. – Siden han fikk sitt rom med kinolerret og ultra surround-anlegg, fikk jeg ganske frie tøyler med resten av huset. – Ja, jeg har til og med funnet meg i de rosa putene. Det er litt vel mange puter i huset, hevder  Magnus. – 72 puter akkurat nå, opplyser Camilla, som elsker puter. – Hun liker å pynte. Men hun får ikke lov å gjøre helt som hun vil, kommenterer Magnus. – Men stort sett sier du «ja, ja, det får gå». Du synes det er kjekt med litt pynt også, repliserer Camilla og ser bestemt på mannen sin. Han nikker litt tvilende og ler. – Fordelen er at jeg kan nekte å re opp senga vår med alle putene. Det får hun ta seg av!


NESTEN PASSIVHUS

Huset er på 194 kvadratmeter i to etasjer. På grunn av kravene fra Husbanken har de isolert mer enn kravene til dagens hus – de har nesten et passivhus. – Det synes på strømregningen, den er ikke høyere enn for tomannsboligen der vi bodde før, selv om den var halvparten så stor, forteller Magnus og klapper en av de to kattene som har fulgt med på flyttelasset. – Er det noe dere angrer på, noe der ville gjort annerledes? Camilla og Magnus ser på hverandre og sier i kor: – Vi angrer ikke på NOE!

GJØR VELKOMSTEN PERSONLIG!

Ytterdøren og inngangspartiet er det første møtet med huset. Hvilken dør passer til ditt hus og din ...

Les mer
DET ER PÅ KJØKKENET DET SKJER!

Åpen kjøkkenløsning har definitivt kommet for å bli – det preger dagens kjøkkentrender. Overgangen ...

Les mer
Trenden som treffer hjertet!

Trender kommer og går, men noen av dem treffer kanskje hjertet ditt? Liker du det autentiske? ...

Les mer

Arkiv