SANS
 

Hege og Bent bygde med Blink Hus:

NY START I LIVET: – Mange flytter i leilighet når de passerer 50. Vi valgte å bygge hus, og det har gitt oss en ny start i livet. Vi stortrives her, sier Hege Bø og Bent Einar Susaas.

Ekteparet bodde i en eldre generasjonsbolig i utkanten av Skien. Men da sønnen flyttet ut og datteren begynte å bli voksen, bestemte de seg for å gjøre en endring i livet. De ville bo nærmere sentrum, og de ønsket seg noe nytt og praktisk. – Vi kikket på noen leiligheter, men vi fant ut at vi ville ha mer plass og frihetsfølelse. Vi er aktive med sykling, ski og trening, og vi trengte blant annet plass til alt sportsutstyret vårt. Dessuten ønsket vi oss hage og følelsen av å være for oss selv, uten naboer så tett innpå. Dermed bestemte vi oss for å bygge.

NY TREND Hege og Bent Einar forteller at de fikk en del reaksjoner fra venner og kjente, med spørsmål om hvorfor de ikke valgte en mer lettvint framtid i leilighet – Vi hører ikke sånne kommentarer lenger. Jeg tror vi langt på vei har skapt en ny trend blant omgangskretsen vår. Nå er det flere som ønsker å bygge hus, smiler de. Tomten ligger på eiendommen til Bent Einars foreldre. Det tok lenger tid enn de forventet å få godkjent utskillingen av tomten, så etter at de solgte huset, bodde ekteparet i en liten leilighet i to år før de kunne flytte inn i det nye huset. – Vi fikk helt hetta av den lille leiligheten, så det var en stor dag da vi kunne sette nøkkelen i døra og flytte inn her.


Kjøkken mot stueMODERNE PÅ EN FLATE Ekteparet ønsket seg et lyst og moderne hus på én flate. De bestilte huskataloger fra ulike leverandører, og fikk øye på et hus som de likte i Blink Hus-katalogen. Det heter Sørvik. Dermed tok de kontakt med Blink Hus i Skien, og la fram ønskene sine. De likte hustypen, men de ville bygge den om ganske mye slik at huset ble skreddersydd til deres behov.


– Vi ble kjempegodt tatt imot, og vi hadde et fantastisk samarbeid under hele prosessen. Berit hos Blink Hus tegnet ut et forslag som var helt i tråd med det v  ville ha. Vi er også veldig forøyd med håndverkerne, vi hadde en kjempeflink snekker. Det var en stor dag da vi kunne flytte inn i et så nytt og strøkent hus!

STYRER HUSET FRA EN APP Det praktiske var viktig for Hege og Bent Einar. De ville ha et hus som de kunne bo i resten av livet. Et hus som var mest mulig vedlikeholdsfritt, uten trapper, med funksjonelle løsninger for alt. Et stort allrom med stue, kjøkken og spisestue er hjertet i huset. De har et eget TV-rom, to bad, tre soverom og et eget rom for alt det elektriske. Alle kabler og ledninger er bygd inn i veggen, og de har full kontroll på det meste gjennom en app på mobilen.
Stue
– Jeg kan sitte på jobben og styre strømmen i huset. Gjennom appen har jeg full kontroll på musikken (Sonos lydanlegg) i alle rom, og jeg kan måle luftfuktigheten. Det er kjempefascinerende, smiler Bent Einar og setter på en «plate» med Pink Floyd.

LILLA PEIS Det største blikkfanget i allrommet er den lilla peisen. Og utgangsdøren er knall oransje. Denne fargepaletten går igjen i rommene, og er dempet ned av hvitt, svart og lyse gråtoner. – Jeg ville har farger i rommene. Den lilla peisen gir personlighet til rommet, det hadde blitt kjedelig med bare hvitt og grått, sier Hege. – For meg er farger viktige, de gjør meg glad!

HEGE OG BENT EINARS - TIPSGJØR VELKOMSTEN PERSONLIG!

Ytterdøren og inngangspartiet er det første møtet med huset. Hvilken dør passer til ditt hus og din ...

Les mer
DET ER PÅ KJØKKENET DET SKJER!

Åpen kjøkkenløsning har definitivt kommet for å bli – det preger dagens kjøkkentrender. Overgangen ...

Les mer
Trenden som treffer hjertet!

Trender kommer og går, men noen av dem treffer kanskje hjertet ditt? Liker du det autentiske? ...

Les mer

Arkiv