SANS
 

Vår sommerdrøm i havgapet

Øya heter Feøy, og ligger vest i havet utenfor Haugesund. Her har familien Haugen skapt sitt eget sommerparadis med en ny Blink-hytte. – Her senker vi skuldrene og nyter livet, smiler Sverre-Asmund og Kate Elin Østebøvik Haugen.

Det er en av disse skinnende dagene i øyriket vest for Haugesund. Sverre- Asmund har plukket oss opp på brygga i byen, nå suser vi utover med daycruiseren. Havet ligger som et speil, sola brenner mot huden, landskapet er eventyrlig vakkert. Sauer som beiter på grønne holmer, gamle naust i sundene, og langt der ute i horisonten: Utsira fyr, som er Norges vestligste.

Kjøkkenet er hjertet i huset – det har fått hovedrommet. Naturfargene går igjen, med blått som tilleggsfarge. Legg merke til hvordan kombinasjonen av de hvite, glatte overskapene og den litt røffere trefronten på underskapene, gir rommet personlighet.

Utsikt fra stueHytta ligger på en bakketopp med brygge og båthus rett nedenfor. Kate Elin tar imot oss på brygga, blid som dagen og med lille Jan-Emil (1) i armene. – Velkommen til vårt sommerparadis, sier hun.

FAMILIEØY Sverre-Asmunds besteforeldre kommer fra øya, og mange i familien hans har hytte her. Så da denne tomta ble lagt ut for salg, slo de til og begynte å se i hyttekatalogen til Blink Hytta. De falt for hyttetypen Lindnes Sjø, men de bestemte seg for å gjøre hytta større.

– Vi fikk lov til å bygge 130 kvadratmeter, dermed ble det sånn. Hytta er som et hus, med alt vi trenger av bekvemmeligheter. Vi er jo her hele sommerhalvåret, og vi ønsket oss god plass til gjester. I 2. etasje har vi tre soverom og loftsstue, og vi har også valgt å bygge vaskerom. Store panoramavinduer slipper naturen og den fantastiske utsikten inn i hytta. Kjøkkenet og spise-plassen har fått det største og flotteste rommet, med en åpen løsning mot sofakroken og TV-stua som er trukket lenger bak i hytta. Innredningen er moderne og ganske stram – med rene linjer og fargetoner i hvitt, brunt og blått. Kate Elin har mikset gammelt og nytt, og lagt mye kjærlighet i detaljene. Hun ville ha det helt annerledes enn i huset hjemme i Haugesund.
– Det er litt trist å komme hjem til det gamle huset med den mørke parketten hjemme. Det er her jeg vil være, jeg skulle gjerne bodd her hele året!

KJØKKENET ER HJERTET
Kate Elin lager mye mat, og det er på kjøkkenet det meste skjer. – Det er så kjekt å ha utgang herfra til de to terrassene på hver sin side. Vi har enda en uteplass bak hytta – det er viktig å være skjermet mot vær og vind. For det er ikke hver dag sønnen Nicholas (10) kan hoppe i vannet fra brygga, eller datteren Eli–Ann (3) kan løpe rundt i en lett sommerkjole. Noen dager går det nesten ikke an å være ute i det hele tatt.
Lekerom til til venstre - Treåringen Eli-Anns soverom til høyre med en praktisk dobbelseng til veninner
– Når stormen raser og regnet pisker mot ruta – det er helst sånne dager vi har flest av. Da fyrer vi i ovnen og koser oss i hytta vår, det har en helt egen sjarm å få uværet så tett innpå oss. Feøy er fantastisk uansett vær, sier Kate Elin og Sverre-Asmund. Øya har 40 fastboende, og alle kjenner alle. Havet er fullt av mat, og Sverre-Asmund elsker å fiske. I dag har han vært og tømt krabbeteinene, og Eli-Ann hjelper mamma med å rense krabbene. På kjøkkenbenken står hvitvinen klar. For båtskyssen tilbake går ikke før etter krabbemiddagen!
Sverre-Asmund og Kate Elins tips.GJØR VELKOMSTEN PERSONLIG!

Ytterdøren og inngangspartiet er det første møtet med huset. Hvilken dør passer til ditt hus og din ...

Les mer
DET ER PÅ KJØKKENET DET SKJER!

Åpen kjøkkenløsning har definitivt kommet for å bli – det preger dagens kjøkkentrender. Overgangen ...

Les mer
Trenden som treffer hjertet!

Trender kommer og går, men noen av dem treffer kanskje hjertet ditt? Liker du det autentiske? ...

Les mer

Arkiv