SANS
 
– Det er deilig med en stue som har så mye tumleplass for ungene, sier Arnhild, her sammen med Aurora (2) i sofa-kroken. Alva (6) i bakgrunnen.

FUNKIS MED HERSKAPLIG FØLELSE

– Jeg har alltid ønsket meg et hus i gammel, herskapelig stil. Men så falt jeg for dette funkis- huset. Da måtte jeg få til litt sånn «ja takk, begge deler», smiler Arnhild Drønen.

Trappen opp til stuen "svever" i rommet.

Den store terrassen er deilig hele sommerhalvåret.

Huset ligger på en bakketopp med fantastisk utsiktHuset ligger på en bakketopp med fantas-tisk utsikt mot hav og skjærgård.  Vi er på idylliske Austevoll, en øygruppe ytterst på norskekysten syd for Bergen. Her rufser vestavinden i husveggene store deler av året, så da er det godt å ha et nytt Blink-hus med god isolasjon.  – Planen var å bygge en stor, herskapelig villa. Så ble det bare stikk motsatt, sier Arnhild Drønen med et smil. Mannen hennes, Leif Rune, jobber ute på rigg – så hun er hjemme alene med de tre ungene store deler av året.

NATUREN INN– Mannen min bryr seg ikke så mye om interiør, og det er jo jeg som er mest hjemme, så han har gitt meg frie tøyler. Vi begynte å se etter et hus i herskapelig stil, men vi fant ut at det ville bli for ruvende på tomten. Vi ønsket et hus som kunne gli fint inn i terrenget her på bakketoppen. Og vi ville ha store vinduer som slapp den flotte naturen inn i huset. Det endte med at Blink Hus tegnet dette moderne huset for oss, forteller Arnhild.Huset er en omtegnet variant av hustypen Bømlo. – Det er moderne, samtidig som det har person-lighet. Det var viktig for oss å ha stue og kjøkken i andre etasje, her kommer utsikten til sin rett. Jeg liker at det er så store rom og god takhøyde, så mye lys og luft. Vi valgte å lukke kjøkkenet nesten helt igjen for å skape en lun sone, stua er jo kjempestor som den er.

Kjøkkenøya er hjertet i huset. Fra kjøkkenet kan vi gå ut på den store terrassen, med utsikt langt utover havet.

Familien har valgt en lukket kjøkkenløsning

KJØKKENØYA HJERTET I HUSETArnhild forteller at kjøkkenet er blitt den viktigste samlingsplassen i huset. På den store kjøkkenøya foregår det meste: lekselesing, måltider, tegning, gode samtaler. – Øya er hjertet i huset, jeg er utrolig glad i kjøkkenet vårt. Herfra kan vi gå ut på den store terrassen, og vi har utsikt langt utover havet. Det nye hjemmet er ikke et rent funkishus, selv om hun kaller det det, men arkitekturen er ganske stram og minimalistisk. Arnhild ville ikke forsterke det minimalis-tiske gjennom interiøret – tvert imot.

Den store stuen i andre etasje har masse gulvplass og stor takhøyde.

PERSONLIG STIL– Jeg var ikke interessert i interiør i det hele tatt før vi bygde her, men interessen våknet da jeg skulle skape et hjem i dette store huset. Jeg har vært masse på Instagram og snappet opp tips og idéer. Og jeg har funnet ting i bruktbutikker og børstet støv av gjen-stander fra vår egen historie. Som brudekjolen min, som jeg fant en utstillingsdokke til, for eksempel! For Arnhild ville ha det personlig, og det har hun klart med glans. Hun har blandet stiler og skapt et interiør som er helt hennes eget. Det herskapelige går igjen som en rød tråd, mikset med tekstplakater med visdomsord, moderne fondvegger med tapet, gamle gjenstander, stilrene IKEA-ting.

Rosa jenterom for Alva (6).

Blått gutterom for Leander (9).

Foreldresoverommet har egen walk in-garderobe.

Badet er stort og lyst.

Hjemme-hos-Austervoll9

tips

Du kan se fileme n full størrelse på; https://www.youtube.com/watch?v=gYWR6SsWYuA

GJØR VELKOMSTEN PERSONLIG!

Ytterdøren og inngangspartiet er det første møtet med huset. Hvilken dør passer til ditt hus og din ...

Les mer
DET ER PÅ KJØKKENET DET SKJER!

Åpen kjøkkenløsning har definitivt kommet for å bli – det preger dagens kjøkkentrender. Overgangen ...

Les mer
Trenden som treffer hjertet!

Trender kommer og går, men noen av dem treffer kanskje hjertet ditt? Liker du det autentiske? ...

Les mer

Arkiv