SANS
 

Spar miljøet - BYGG NYTT!

Når vi bygger nye hus i dag, har vi hele veien miljø i fokus. Det handler om materialvalg, om energisparing, om å skape minst mulig fotavtrykk i produksjonsprosessen. For oss i Blink Hus er det viktig å ta en samfunnsrolle i årene som kommer: Vi ønsker å tilby kundene våre «grønne» boliger.

Blink Hus samarbeider med en rekke faste leverandører som leverer alt fra isolasjon til vinduer og gulv til boligene vi bygger. Derfor er våre leverandørers holdning til miljø og bærekraft helt avgjørende, og mange av dem har valgt å være fyrtårn i «det grønne skiftet». Alle våre norske leverandører har høy bevissthet i forhold til miljø. Det handler ikke bare om at materialene skal være miljøvennlige i seg selv, men også om hvordan produktet produseres: At veien fra råvare til ferdig komponent skal skape minst mulig fotavtrykk i naturen og miljøet.


LEVERANDØRER MED MILJØMERKER
Det er mindre giftstoffer og allergifremkallende stoffer i dagens bygningsmaterialer og produkter enn det var før i tiden. Ta maling, for eksempel, tidligere kunne ikke mennesker oppholde seg i et nymalt rom på grunn av giftige gasser. Og radonsikring: Det er et absolutt krav at alle hus i Norge skal radonsikres. Miljøkravene fra myndighetene er strenge – og de omfatter alt fra grunnmuren til pipa. Mange av leverandørene våre har produkter med miljømerker: Sigdal har svanemerket kjøkken, Kahrs har svanemerket gulv, Huntonit har plater som er godkjent av astma- og allergiforbundet.


TETTERE HUS – MER ENERGIVENNLIG
Miljø handler mye om energibruk i boliger. Nye byggeforskrifter stiller strengere krav til isolasjonsevne, og vår leverandør Glava har utviklet isolasjon med stadig bedre isolerende egenskaper. Bygningskroppen er blitt mye tettere, og dagens dører og vinduer har veldig lavt varmetap. Blant annet får du nå trelags glass i vinduer, med en UV-verdi på 0,6. Dette gir veldig lite varmetap. Vi fleiper litt med at vi snart kan varme opp et hus med bare telys. Før var det mange som brukte ullgenser for å holde varmen inne – nå er selve huset blitt en ullgenser.


MILJØVENNLIG VENTILASJON
De nye byggeforskriftene stiller strenge krav til energiforbruket i boligen. Vi må følge regler om alt fra vindusstørrelser til isolasjonsjikt – alt som spiller inn i en bygningskropp. Nye hus er derfor så tette at de trenger balansert ventilasjon for å sikre et godt inneklima, og disse nye ventilasjonssystemene er veldig miljøvennlige: Forurenset og fuktig inneluft fjernes, og boligen tilføres ren, temperert tilluft. Dette er energivennlig og strømbesparende fordi den brukte luften som er på vei ut av huset, varmer opp den friske luften som er på vei inn. Med andre ord: Du som bygger nytt, tar vare på miljøet. Samtidig finnes det mange «grader» av hvor grønn en bolig kan bli – alt fra passivhus til framtidens «plusshus», som faktisk produserer strøm. Vi i Blink Hus ønsker i år å dra i gang et prosjekt for å skape vår definisjon av grønne boliger. Leverandørene våre er veldig interessert i å være med på dette.

For framtiden er definitivt grønn!

GJØR VELKOMSTEN PERSONLIG!

Ytterdøren og inngangspartiet er det første møtet med huset. Hvilken dør passer til ditt hus og din ...

Les mer
DET ER PÅ KJØKKENET DET SKJER!

Åpen kjøkkenløsning har definitivt kommet for å bli – det preger dagens kjøkkentrender. Overgangen ...

Les mer
Trenden som treffer hjertet!

Trender kommer og går, men noen av dem treffer kanskje hjertet ditt? Liker du det autentiske? ...

Les mer

Arkiv