SANS
 

DET ER PÅ KJØKKENET DET SKJER!

Åpen kjøkkenløsning har definitivt kommet for å bli – det preger dagens kjøkkentrender. Overgangen mellom matlaging, lekselesing, kos og hygge blir enda mer sømløs enn før, og inn toger smarte løsninger som gjør kjøkkenlivet til en lek. Her er noen av årets trender.

Kjøkkenet er i økende grad en del av bomiljøet. Sigdal

Kjøkkenet likner nesten ikke på et kjøkken lenger, men glir i ett med resten av huset, sier Kristin Sletner, interiørarkitekt hos Sigdal.


SMARTE LØSNINGER
Årets trender viser vei med naturlige, holdbare og bærekraftige materialer, blant annet hos Sigdal, som har mye heltre i naturtoner i sitt sortiment – og dessuten et par spennende nyheter det er ekstra verdt å legge merke til: Pocketskap og pull up løsninger – smarte løsninger for innredning og oppbevaring som kanskjules.
– Pocketskap har skapdører som kan trekkes ut for å skjule stekeovn, hyller og rot. Skal du ha gjester, trekker du bare ut dørene som ligger skjult i skroget – og vips ser kjøkkenet ryddig og innbydende ut! Også pull up-løsningen gir et mer funksjonelt kjøkken ved at den utnytter plassen med smart og vertikal bruk av hjørner. Du kan få mange av funksjonene plassert under kjøkkenøya. Med slike løsninger trenger du kanskje ikke overskap, forteller Kristin Sletner.
Benkeventilator er et annet smart valg, spesielt hvis du i likhet med mange andre velger kjøkkenøy. Benkeventilatoren har nedsug integrert i koketoppen, noe som gir deg dobbel bonus: Du slipper den tradisjonelle ventilatorhetten midt i synsranden. Fett og matos dras ned istedenfor opp.

Pocketskap som kan lukkes for å skjule hyller, stekeovn etc. Sigdal

HOLDBARE MATERIALER OG GODT HÅNDVERK
– Vi er villige til å bruke mer penger på kjøkken enn før, og vi gir gjerne litt ekstra for å få holdbare materialer og godt håndverk, sier Helle Fyllgraf i JKE Design. Også hun forteller at trematerialer definitivt er tilbake, fremdeles i litt mørke tresorter, som rød og sort eik – i tillegg til natureik. Med hvitpigmentert heltre, som er lyst og lett og klassisk skandinavisk, vil kanskje flere velge noe annet enn helt hvitt, som lenge har vært nordmenns førstevalg på kjøkkenet. Også farger gjør seg gjeldende i trendbildet. De mørke tonene er fremdeles med, men har nå fått følge av andre farger, først og fremst grå- og blåtoner.
– Trenden heller også mot matte overflater framfor høyglans. De matte flatene gir et mer dempet preg, og fås både ripefast og med fingeravtrykkfri overflatebehandling. Det kan være kjekt hvis du har små barn, poengterer Helle Fyllgraf.

Blå nyanser på kjøkkenet er en av fargene i tiden. JKE Design

TIPS! Har du små barn? Velg håndtak på skuffer og skap. Da blir det færre flekker og skjolder fra små barnehender enn om du har skuffer og skap som åpnes med et trykk.

Naturlig treverk kombinert med industrielle materialer. Drømmekjøkkenet

Overskap eller ei

Med fleksible kjøkkenløsninger har oppbevaringsmulighetene blitt flere, og det er enklere å tilpasse hyller og skap etterønske og behov. Dype skuffer og skap i kjøkkenøya, med plass til det du ellers ville hatt i overskap, kan være et godt valg.
– Har du plass, kan du velge bort overskap til fordel for romslige og robuste skuffer, noe som gir kjøkkenet et luftigere preg. Foretrekker du overskap, kanskje av plasshensyn, trekkes gjerne skapene helt opp til taket for maksimal utnyttelse av arealet, forteller Sandra Sørholt, salgssjef i Drømmekjøkkenet. Det er knapt den ting dagens kjøkkenleverandører ikke har tenkt på. Med justerbare, fleksible og flyttbare moduler kan du få nøyaktig det kjøkkenet du ønsker.

Eik Drømmekjøkkenet

Kaffestasjonen kan heves og senkes for å gi tilgang til kjøkkenmaskinen. SigdalLa kjøkkenet leve!
Et kjøkken skal holde i 15-20 år, og skal takle alt fra hverdagslivets små utfordringer til livets store begivenheter. Noen ganger henter du ned stolene fra loftet for å få plass til storfamilien og venner, andre dager er to stoler nok. Livet går i faser, og behovene endres. God planlegging er derfor viktig når du investerer i det som for mange er husets viktigste rom; kjøkkenet.

Tips

GJØR VELKOMSTEN PERSONLIG!

Ytterdøren og inngangspartiet er det første møtet med huset. Hvilken dør passer til ditt hus og din ...

Les mer
Trenden som treffer hjertet!

Trender kommer og går, men noen av dem treffer kanskje hjertet ditt? Liker du det autentiske? ...

Les mer
Finn roen på badet

Design, funksjon og kvalitet er avgjørende når du velger baderom. Miljøet på badet er tøft, med ...

Les mer

Arkiv