SANS
 

GJØR VELKOMSTEN PERSONLIG!

Ytterdøren og inngangspartiet er det første møtet med huset. Hvilken dør passer til ditt hus og din personlighet?

Denne moderne døren fra Swedoor passer perfekt til huset og gir liv til de mørke veggene.

Nordmenn har fått øynene opp for hvor viktig inngangsdøren er. En tydelig tendens er at kundene velger sterkere farger på døren enn før – det går i alt fra dyp sort til knall gult. Vi selger også mer moderne dører med minimalistisk design, sier Lydie Soares, markedssjef hos Swedoor JW Norge. Hos dørleverandøren Bygg1 er tendensen den samme:
– Farger er i vinden, her ser vi en stor økning. Folk våger mer, og er blitt mer bevisste på at inngangsdøren kan være et flott blikkfang. De er blitt mer opptatt av at døren skal ha personlighet, sier Kristian Ose Silseth, markedssjef hos Bygg1. Han legger til: – Vis meg inngangsdøren din, så skal jeg si deg hvem du er!

Forskjellige ytterdører fra Swedoor og Bygg1

STILRENT MED SKJULTE HENGSLER
Stadig flere nordmenn velger moderne hus i funkisstil når de skal bygge. Det merker dørleverandørene:
– Stilrene dører med skjulte hengsler er «in», og flere velger dører som er høyere enn normalhøyde – funkishus har jo ofte større etasjehøyde. Vi kan levere dører som er opp til 2,40 i høyden, forteller Silseth.
– Design er en viktig driver for valg av dør. Vi har nylig gjort en undersøkelse som viser at design er det viktigste for folk etter sikkerhet. Den moderne døren har mange valgmuligheter, alt fra inngangsdør med integrert husnummer, enkelt glassdesign, dører med sidefelt og overlys, sier Soares.HUSETS ARKITEKTUR
– Hva er aller viktigst å tenke på ved valg av dør?
– Inngangsdøren må passe til husets arkitektur. Man kan velge å la døren «smelte inn» i huset, eller å la den bli et blikkfang i en sterk farge. Smaken er personlig, og det er mye som er lov i dag. Men vær bevisst på at du skal leve med døren i minst 20 år framover, svarer Soares.

Kristian Ose Silseth understreker at det også er praktiske ting som må tenkes gjennom når man velger inngangsdør. Er det direkte sollys på inngangspartiet, eller er det skygge? En mørk dør blir veldig varm i direkte sol – og mørke farger falmer også fortere enn lyse. Så er det sol på inngangspartiet, er det lurt å velge en lys dør.
Sikkerhet er dessuten avgjørende:
– Velg en inngangsdør som det ikke er lett å bryte seg gjennom, råder Lydie Soares.

Dører

Square Black Swedoor

Digital

DET ER PÅ KJØKKENET DET SKJER!

Åpen kjøkkenløsning har definitivt kommet for å bli – det preger dagens kjøkkentrender. Overgangen ...

Les mer
Trenden som treffer hjertet!

Trender kommer og går, men noen av dem treffer kanskje hjertet ditt? Liker du det autentiske? ...

Les mer
Finn roen på badet

Design, funksjon og kvalitet er avgjørende når du velger baderom. Miljøet på badet er tøft, med ...

Les mer

Arkiv