Behandling av personvernopplysninger og bruk av cookies

Personvernerklæring for www.blink-hus.no

Denne Personvernerklæringen gjelder innsamling og bruk av personopplysninger på www.blink-hus.no. Her finner du informasjon blant annet om hvilke personopplysninger som samles inn, hva de brukes til og hvilke rettigheter du har.
Blink Hus organisasjonsnummer: 9811 49 629.

Vi er ansvarlig for behandlingen og kan kontaktes ved spørsmål.
Kontaktinformasjon tlf. 333 00 840 e-post: firmapost@blink-hus.no.

1. Om Nettstedet

www.blink-hus.no er en landsdekkende plattform for Blink Hus sine medlemmer. Vi samarbeider med våre medlemsbedrifter som viser og selger boliger og hytter på vårt nettsted. Dersom du er i kontakt med en av våre medlemsbedrifter vil medlemsbedriften være behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles for å oppfylle kjøpsavtalen. Spørsmål vedgående medlemmets personopplysninger må rettes til det aktuelle medlemmet. www.blink-hus.no/blinkhus/forhandlere

2. Hvilke personopplysninger behandler vi?

Når du skal bestille katalog, må du oppgi følgende opplysninger: (Legges inn på bestillingsskjema hus og hyttekatalog)

  • Navn
  • Telefonnummer
  • Adresse
  • Postnummer
  • Sted
  • E-postadresse
  • Ønsket byggeadresse
  • Eventuelle kommentarer

Registreringen av disse opplysningene er en forutsetning for at du skal motta katalog. Og at din henvendelse sendes til forhandleren der du skal bygge.

Når du skal bestille boligmagasinet SANS, må du oppgi følgende opplysninger:

  • Navn
  • Adresse
  • Postnummer
  • Sted

Registreringen av disse opplysningene er en forutsetning for at du skal motta et abonnement på magasinet SANS. Du kan når som helst melde deg av abonnementet ved å klikke firmapost@blink-hus.no

Kontaktskjema på valgte forhandlersider under Blink-hus.no

Kunde må du oppgi følgende opplysninger:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • Kommentar

Registreringen av disse opplysningene er en forutsetning for at du skal kunne bli kontaktet av din lokale forhandler/selger.

* Informasjonen over blir så sendt direkte til valgte forhandler og blir ikke lagret

Når du abonnerer på innlegg i bloggen vår, må du oppgi følgende opplysninger:

(Settes inn motta varsling når det legges ut nye innlegg i bloggen).

  • Navn
  • E-postadresse

Du kan når som helst melde deg av dette nyhetsbrevet ved å ta kontakt med oss på firmapost@blink-hus.no

Informasjonskapsler
Vi benytter såkalte informasjonskapsler og lignende teknologier som generer opplysninger som vi bruker for å bedre brukeropplevelsen på Nettstedet og for andre analyse- og statistikkformål. Disse opplysningene benyttes på et aggregert nivå, men enkelte opplysninger vil kunne være å anse som personopplysninger på innsamlingstidspunktet, Informasjonsinnsamling ved hjelp av informasjonskapsler er beskrevet mer utførlig i kapittel 6 nedenfor.

3. Grunnlag for å behandle personopplysninger

Personopplysningsregelverket begrenser adgangen til å behandle personopplysninger ved å angi hva som skal anses som legitime grunner til å innhente og bruke personopplysninger ("Behandlingsgrunnlag"). Reglene om Behandlingsgrunnlag innebærer at det er adgang til å behandle personopplysninger når det er nødvendig for å oppfylle en avtale med den hvis personopplysninger behandles. Det er dette Behandlingsgrunnlaget som er vårt primære Behandlingsgrunnlag.

Enkelte behandlinger baserer seg på en interesseavveining, for eksempel analyse og videreutvikling av Nettstedet.

4. Hva bruker vi dine personopplysninger til?

Hovedformålet med behandlingen av dine personopplysninger er å gjennomføre et salg. I tillegg til dette formålet, vil det kunne være nødvendig å behandle personopplysninger i følgende tilfeller:

  • Dersom du kontakter oss: Avhengig av hva henvendelsen gjelder og hvilken kanal du kontakter oss fra (telefon, chat eller e-post), vil vi kunne ha behov for å vite hvem du er, hvilket produkt du har kjøpt, din adresse eller ditt telefonnummer. Vi vil innhente de opplysninger vi trenger for å hjelpe deg.
  • I forbindelse med daglig drift: For å kunne drive Nettstedet på en god og forsvarlig måte, er vi avhengige av blant annet å kunne produsere statistikk om slikt som trafikk og atferd på Nettstedet.
  • Markedsføring: Dersom du har gitt oss samtykket til det, vil vi benytte personopplysninger vi har om deg til å sende deg Sans Boligmagasin Du kan når som helst gi oss beskjed om at du ikke lenger ønsker Sans Boligmagasin

5. Hvem får tilgang til dine personopplysninger?

I enkelte tilfeller trenger vi å dele dine personopplysninger med andre virksomheter:

  • Andre selskaper i konsernet: Blink Hus er del av Mestergruppen. I noen tilfeller vil vi ha behov for å dele dine personopplysninger med andre selskaper i konsernet, for eksempel i forbindelse med rapportering til konsernledelsen. Opplysningene vi deler vil i mottakerselskapet ikke bli brukt for andre formål enn de som er angitt ovenfor i pkt. 4.
  • Din lokale Blink Hus forhandler vil være ansvarlig for behandlingen av personopplysninger i forbindelse med oppfyllelse av kjøpet.
  • Samarbeidspartnere: Posten og Lunner Produkter vil være ansvarlig for behandlingen av personopplysninger i forbindelse med utsendelse av Kataloger
  • Offentlig myndighet: Dine personopplysninger kan i spesielle tilfeller bli utlevert til relevant offentlig myndighet. Slik utlevering vil bare finne sted dersom vi er pålagt dette etter gjeldende lover og regler.

6. Bruk av informasjonskapsler mv.

Vi benytter såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen på Nettstedet. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne.

Du har muligheten til å hindre at vi plasserer slike informasjonskapsler i din nettleser. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Ulempen med å deaktivere cookies i nettleseren din er at Nettstedet ikke vil fungere optimalt. Grunnen er at formålet med de fleste informasjonskapslene vi benytter er å sørge for nettopp funksjonalitet på Nettstedet, som for eksempel at Nettstedet skal klare å huske hva du har lagt i handlekurven.

Vi benytter også andre verktøy enn informasjonskapsler for å innhente informasjon om, hvilken type nettleser du bruker, din bredbåndsleverandør, operativsystem, dato og tid for besøk på Nettstedet, samt en del data om hvordan du navigerer på siden.

Denne informasjonen bruker vi til å analysere trender, slik at vi kan gjøre Nettstedet mer brukervennlig.

Informasjonskapsler (cookies) og Google Analytics
Blink Hus bruker Google Analytics for å analysere bruken av Blink Hus sine’ Websider. Vi får informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkter sidene er mest besøkt osv. Google Analytics er en nettanalysetjeneste som leveres av Google, Inc. ("Google"). Google Analytics bruker informasjonskapsler (cookies) for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet.

Informasjonen som genereres av en slik cookie ved bruk av det aktuelle nettstedet, inkludert din IP-adresse, sendes til Google og lagres på servere i USA. Vi bruker anonymizeIP, som er en funksjon som anonymiserer dataene som overføres. Google bruker denne informasjonen for å vurdere bruken av nettstedet, sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet for eieren av nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteter på nettstedet og bruk av Internett.

Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon Google har. Tredjepartsspørringer
Dette er spørringer som er laget av en bruker til en ekstern tjenesteleverandør. Til tross for at disse spørringene ikke setter noen cookies, kan de fortsatt overføre informasjon til tredjepart. Google Analytics foretar tredjepartsspørringer.

Lagringstid
Data om anonyme brukere, dvs. brukere som ikke gir fra seg informasjon via skjema, lagres i 90 dager. Data om brukere som har fylt ut skjema blir lagret så lenge det er behov for det ut ifra ovennevnte formål.

7. Sletting

Blink Hus sletter opplysningene om deg i tråd med krav i regelverket, når det ikke lenger er behov for å lagre disse. Dette vil i utgangspunktet være 5 år etter ditt kjøp, fordi dette er den reklamasjonsfristen som gjelder etter forbrukerkjøpsloven. Lovgivning, slik som regnskapslovgivning kan i enkelte tilfeller pålegge oss å lagre visse typer informasjon i et lenge tidsrom.

8. Dine rettigheter

Blink Hus verdsetter dine tilbakemeldinger. Her kan du se hvilke rettigheter du til enhver tid har og som du kan gjøre gjeldende ved å ta kontakt med oss: firmapost@blink-hus.no

  • Trekke samtykke tilbake: Dersom du har gitt samtykke til å motta henvendelser/ Sans Boligmagasin, kan du når som helst trekke dette samtykket tilbake. Vi har lagt til rette for at du enkelt kan reservere deg firmapost@blink-hus.no
  • Be om innsyn: Du har rett til innsyn i hvilke personopplysninger vi har registrert om deg.
  • Be om retting eller sletting: Du kan også be oss om å rette feilaktige opplysninger vi har om deg eller be oss om å slette personopplysninger.
  • Klage til tilsynsmyndigheten: Dersom du er uenig i måten vi behandler dine personopplysninger på, kan du sende inn en klage til Datatilsynet.

9. Endringer

Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på Nettstedet. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på Nettstedet.