Hytte ved sjøen

Å bygge hytte ved sjøen er noe mange drømmer om. Det er noe helt eget med å kjøre fra kaoset i byen og komme til bølgeskvulp på svabergene og den friske lukten av sjø.
Hytten Risør er én av flere populære sjøhytter i Blink Hus sitt hytttesortiment.

Ei sjøhytte kan bli det ultimate sommerparadis. Tenker du langsiktig når du bygger hytte ved sjøen, kan du og familien skape fantastiske minner her i lang, lang tid.

Hva er den perfekte hytten for deg?

Drømmer du om en praktisk og koselig hytte, eller vil du ha et luftig og moderne feriested? Kanskje er du på utkikk etter et romslig og vedlikeholdsvennlig naust, som gir den gode, gamle følelsen av sommer ved sjøen?

Når du bygger hytte med Blink Hus, står det ikke på valgmulighetene. Vi har et kvalitetsmessig utvalg av hytter i flere ulike kategorier. Velg mellom en av våre ferdighytter – med eller uten egne tilpasninger – eller gå for en arkitekttegnet hytte og få det akkurat slik du vil ha det. Våre sjøhytter er hyttetyper som tradisjonelt har vært bygget ved sjøen i flere tiår, og som har et design mange forbinder med bebyggelse ved sjøen.

Kjell Inge Søvik er salgsansvarlig for hus og hytter i Blink Hus Dale Malo. Han har hjulpet mange kunder med å realisere hyttedrømmen på Vestlandet, og har notert seg hva som fenger kundene:

«Lindnes Sjø er den klare favoritten blant våre kunder. Denne hytta har et tiltalende design som treffer veldig mange. Stue og kjøkken har mange vinduer som gir mye utsikt og lys inn i hytta. I tillegg har den enkel adkomst til utearealer. Størrelsen gjør at storfamilien har rikelig med plass til alle.»

Kjell Inge Søvik, salgsansvarlig hus og hytter i Blink Hus Dale Malo

Bilde av sjøhytte
Lindnes Sjø slipper sommeren inn, med sine mange vinduer og luftige rom.

«Koster er en annen stor favoritt blant våre kunder. Dette er en mer moderne hytte designmessig. Store vinduer i både stue og kjøkken gjør at naturen kommer inn i hytta. I tillegg er konstruksjonen enkel og tiltalende.» forteller Kjell Inge.

Bilde av sjøhytte
Koster har et bruksareal på 81,2 m2 og passer perfekt inn på en tomt med utsikt.

«Tre andre hyttemodeller kundene elsker er Naust, Stamsund og Lillesand. Naust passer ofte godt inn sammen med eldre sjøboder samt i nye prosjekter med flere sjøboder sammen. Lillesand forbindes typisk med sørlandsidyll, som alle synes er koselig og tiltalende. Hytten har en enkel byggestil som passer godt ved sjøen.»

Bilde av hvit sjøhytte
Til tross for navnet, har hyttemodellen Naust full hyttestandard med tre soverom, kombinert bad og vaskerom, og en stor TV-stue.
Bilde av beige sjøhytte på svaberget
Stamsund er en moderne sjøhytte med store glassflater som blir stadig mer populær blant kundene våre.
Bilde av hvit sjøyhytte
Drøm deg bort til det skjønne Sørlandet i hyttemodellen Lillesand.

Dette bør du tenke på om du skal bygge hytte ved sjøen

Når vi i Blink Hus bygger hytter og boliger med kundene våre, anbefaler vi alltid at boligen bygges i samspill med naturen og omgivelsene.

«Når hyttene ligger åpent til på svaberg nede ved sjøkanten, er det viktig at hyttene tilpasses tomt og terreng på en god og gjennomtenkt måte. Jeg mener derfor tomten i stor grad avgjør hvilket design hytten du velger bør ha. Sluttproduktet blir helt klart best hvis terreng og hytte faller godt sammen i naturen den bygges i.»

- Kjell Inge Søvik, salgsansvarlig hus og hytter i Blink Hus Dale Malo

Vedlikehold er en annen ting man bør tenke på når man bygger nede ved sjøen, hvor værforholdene kan være røffe for selv det mest solide byggverk.

«Vi anbefaler at hyttene bygges med solide materialer med lang levetid. Dette vil si aluminiumsbekledde vinduer og en robust og vedlikeholdsvennlig kledning. Om det lar seg gjøre, er det fint om en kan bruke omkringliggende natur som naturlig beskyttelse for hytten som bygges.» legger Kjell Inge til.

Et sted for å nyte det beste livet har å by på

Ingenting er som å være på sjøhytta om sommeren. Våkne til lyden av bølgeskvulp og nyt morgenkaffen til synet av glitrende sjø fra svaberget eller med bare føtter dinglende utenfor bryggekanten. Har du en båt kan du ta turen ut på sjøen på ettermiddagen, enten på utflukt til koselige badeviker eller for å underholde små og store barn med vannsport. Når kvelden kommer, venter grilling og noe godt i glasset i solnedgangen på terrassen. Bedre blir det ikke!

Ønsker du å bli bedre kjent med alle hyttene i vårt sortiment? Bestill vår hyttekatalog her

Skrevet av Hedda Ingeborgvik, Bennett Reklamebyrå.