Det er nesten som en DRØM!

Aurdal-huset Nykirke

– Det er sånn at vi nesten må klype oss i armen fordi vi bor så fint, sier Yvonne Bjørnsgård og Fredrik Pedersen. Det unge samboerparet sparte lenge for å få råd til å bygge det flotte huset på Nykirke i Vestfold.

Allrommet i 1 etasjeYvonne og datteren Synne i det store allrommet i første etasje. Her er det masse boltreplass for ettåringen, og Yvonne og Fredrik kan nesten ikke tro at de har fått et så stort og fint hus. Fargen på veggene er «Minty Breeze» fra Jotun.

Vi ble sammen da vi var 18 år, og vi drømte om å få oss et eget hus her på Nykirke, som er Fredriks hjemsted. Vi leide billig i fem år mens vi sparte opp penger til egenkapital. I desember 2016 ble drømmen virkelig – vi flyttet inn i dette flotte huset!

FALT FOR AURDAL
Det begynte med at de kjøpte tomta i 2014 – to mål i landlige omgivelser utenfor Nykirke sentrum.
– Det var bare trær og buskas her, og det lå et falleferdig hus på tomta. Første gang jeg kom hit, tenkte jeg: Herregud, kan vi bygge her da? Men så fikk vi ryddet tomta, og vi så hvor flott den var. Vi bestilte en masse huskataloger, og fant Aurdal-huset i Blinkkatalogen. Vi likte sveitserstilen stilen på huset, det passer veldig godt her. Og vi fikk rask og god oppfølging fra Blink Hus – så da var valget tatt.

Kjøkkenet er Sigdal HerregaardKjøkkenet er Sigdal Herregaard, og det er en del av det store allrommet. Familien har en liten spiseplass her i tillegg til det store spisebordet rett ved siden av.

TV- stuaDen hyggelige TV-stua nede er en del av allrommet, men med skyvedør som kan lukkes. Her er det bare å slenge seg nedpå for en stor familie!

BYGGEPLASS I ANDRE ETASJE
En viktig forutsetning for paret var at de kunne flytte inn i første etasje før andre etasje ble ferdigstilt.
– Vi hadde ikke stort nok lån til å gjøre ferdig hele huset på en gang, så dette var en kjempefin løsning for oss. Vi flyttet inn med et lite spisebord og en seng, det var skikkelig ekko her i de store rommene. Møbleringen måtte vi ta etterhvert, smiler Yvonne.
– Og vi valgte å ikke ha TV – vi skulle jo bruke all fritid på å gjøre ferdig andre etasje. Vi brukte to år på å spare til det, og på å gjøre mesteparten av jobben selv. Vi gipset, isolerte, la tak og gulv og malte. Fredrik er handyman og elektriker, det var selvfølgelig en kjempefordel. Vi hadde byggeplass i andre etasje og et ryddig hus i første etasje. Nede kunne vi slappe av, så gikk vi opp for å jobbe. Det var en veldig lur måte å gjøre det på!

Stue i 2 etasjeStua i andre etasje. Det mintfargede og blå går igjen også her. Døra til høyre går ut til en overbygd terrasse.

Arbeidsrommet i 2 etasjeArbeidsrommet i andre etasje. Se hvor fint lyst treverk er mot den mintfargede veggen!

SPARTE OG BRUKTE TID
Yvonne og Fredrik brukte to år på å gjøre huset ferdig. De jobbet, sparte, og sakte men sikkert innredet de hjemmet sitt. Mange av møblene ble kjøpt på finn.no, og de tenkte nøye gjennom alle valg.
– Det var fint å bo seg inn og å bruke såpass mye tid både på møblering, innredning og fargevalg. Vi har fått akkurat det hjemmet vi ønsket oss, og vi stortrives her. Det er utrolig deilig å ha så mye plass, vi har blant annet åpnet opp allrommet nede inn mot kjøkkendelen.
Og vi har brede skyvedører i glass mot gangen og TV-stua, dette var det en av håndverkerne hos Blink Hus Tønsberg som rådet oss til.

BarnerommetSynne og Yvonne på barnerommet. Fototapet med jentas favorittmotiver skaper stemning.

Vaskerom med egen utgang
Vaskerom med egen utgang.

BadetBadet er klassisk og rent i hvitt og beigetoner.

TipsSPENNENDE FARGEVALG
Det første du legger merke til når du kommer inn i Aurdal-huset til Yvonne og Fredrik, er de spennende fargene på veggene. De har brukt en palett av Jotunfargene Minty Breeze (en dus, lys grønnfarge) og St. Pauls Blue (en dyp blåtone), kombinert med grått.
– Fargene betyr mye for å skape en lun og personlig følelse i det store allrommet. Vi ønsket ikke å ha det hvitt, det ville blitt sterilt og kaldt. Vi liker også å ha få ting og mye gulvplass, her kan jenta vår (Synne, 1 år) boltre seg som hun vil. Paret er veldig fornøyd med både oppfølgingen og jobben Blink Hus har gjort.
– Vi fikk alltid raskt svar når vi lurte på noe, de hjalp oss med valg og løsninger og de har levert et veldig bra håndverk.
Hvis vil skulle bygd på nytt, ville vi valgt Blink Hus, men jeg tror ikke vi skal bygge flere ganger. Vi er veldig fornøyd etter én gang!

Fakta Aurdal - hus

Relaterte saker