Ditt eget uterom

Blink-hus Talgo uterom

Jovisst er det mulig! Du kan bygge din egen arkitekttegnede hagestue på bare én dag. Talgø lanserer nå et modulbasert byggesystem for både hagestue, utebod og pergola. Noe å tenke på?

Blink-hus Talgo miljoLa boden være med på å ramme inn uterommet.

Hus i hagen er i vinden som aldri før. Med nye byggeregler fra 2015 kan du sette opp slike bygg uten å søke og uten å gi nabovarsel. Denne våren lanserer den norske møbel- og trelastleverandøren Talgø et helt nytt konsept for byggesystemer til hagen og uterommet.
Blink-hus ute– Med vårt nye PlusConcept gjør vi det lekende lett å sette opp en hagestue eller en utebod, forteller marketingsjef Heidi Snekvik hos Talgø.

ARKITEKTTEGNET OG FLEKSIBELT
Talgø har fått et anerkjent arkitektkontor til å lage et modulbasert system for hagestuer, uteboder og pergola. Det betyr at du får delene levert ferdig som et byggesett, og det tar bare én dag å sette opp bygget. De fleste klarer det selv, ved hjelp av en håndlanger. – Vi har vært veldig opptatt av god estetikk og design. Arkitekturen er moderne, samtidig som disse hagebyggene passer godt inn i ulike miljøer, enten de er plassert ved eneboliger eller ved hytta på fjellet eller ved sjøen, forteller Snekvik.

Blink-hus Talgo uteromMaterialene er trykkimpregnert og kokt i olje, de stiller lite krav til vedlikehold og tåler all slags vær.

EKSKLUSIVE MATERIALER
Stort eller lite, åpent eller tett, isolert eller uisolert, med eller uten glass, valget er ditt. Alle byggene består av moduler i 60 og 120 cm bredder, og de har samme høyde og dybde. Det blir litt som å bygge med legoklosserklossene er ferdige, men du velger selv hvordan du vil sette dem sammen.
– Alle byggene våre i Talgø PlusConcept kan settes sammen på flere valgfrie måter. Du kan for eksempel flytte vinduer og speilvende bygget. Du kan bygge hagestue med bod eller uten. Og du kan ha så mange glassfelt du ønsker.
– Hva med farger og materialer?
– Alle byggene er laget av eksklusive materialer fra Møre Royal. Disse materialene er trykkimpregnert og kokt i olje, de stiller lite krav til vedlikehold og tåler all slags vær. Du kan velge mellom brun og grå, og bygget får et transparent uttrykk som tar vare på sjelen i treverket.

Blink-hus Talgo pergolaPERGOLA - Et perfekt hagerom med klatreplanter eller hengeplanter.
Blink-hus 3

DE NYE BYGGEREGLENE
Nye byggeregler i 2015 gjør at du slipper å søke om frittliggende bygning på bebygd eiendom som ikke skal brukes til varig opphold eller beboelse (garasje/uthus) inntil 50 kvadratmeter samlet bruksareal (BRA) eller bebygd areal (BYA). Betingelsen er at maks høyde til møne er 4 meter og at gesimshøyden ikke er over 3 meter målt fra ferdig planert gjennomsnittsnivå rundt bygningen. Bygningen kan bare oppføres i én etasje, og kan ikke underbygges med kjeller. Bygningen kan stå inntil 1 meter fra nabogrensen og annen bygning på eiendommen.

Blink-hus Talgo hagestueHAGESTUEN - Den lekre hagestuen leveres i flere størrelser, har en åpen del under tak, og den kan kombineres med en boddel. Store vindusflater slipper lyset inn.

Blink-hus Talgo multibodMULTIBODEN - Denne mulitboden har utallige bruksområder, og du kan få den i tre størrelser: Ett eller to rom. En utedel under tak gir deg en hyggelig uteplass.

SLIK INNREDER DU UTE
Hvordan planlegger du hagen og uterommene? Her får du noen gode tips!

Blink-hus miljo1. Tenk på hagen på samme måte som når du innreder inne. Planlegg hva slags funksjoner de ulike rommene ute skal ha. Spiserom, avslapningsrom, lekerom, stillerom – hva trenger DU? Hvis du vil, kan du lage fysiske skiller mellom uterommene ved hjelp av plattinger, hekker, blomsterbed, parasoller, trær og skillevegger.
2. Planlegg fargene ute! Hva passer til huset? Hva slags stil liker du? Du kan gjerne ta utgangspunkt i innredningen inne, men ikke nødvendigvis. Kanskje vil du ha enda mer knallfarger i hagen enn inne? Ikke vær redd for å leke med farger og mønstre, men igjen: Det er DU som vet hva du liker. Tenk på hvordan du kan skape din egen fargepalett
med møbler, tekstiler og blomster.
3. Utemøbler kan gjerne være litt røffe. Kanskje du har noen gamle møbler og ting som passer ute eller i hagestuen? Et strøk med maling kan gjøre susen! Hvis du har tak over et uterom, er det få begrensninger på hvordan du kan innrede. Hva med et gulvteppe i utestuen? Tenk innredning på samme måte som du tenker inne.
4. Et florlett tekstil fungerer som et lite tak i hagen, og skaper en loungeaktig stemning. Kanskje du kan bruke trær å henge det i? Hvis du vil ha et tak som tåler regn og gir skygge, kan du også vurdere seilduk.
5. Lamper skaper stemning ute når kvelden kommer. Hva med å henge lykter i trærne?
6. Hva med en utepeis? Levende flammer skaper utrolig god stemning i sommernatten. Dessuten gir peisen varme. Kveldene er ofte kalde her i nord, så planlegg hvordan du kan sitte varmt og godt ute. Varmelamper er superlurt, de forlenger sommeren og kvelden. Sørg også for å ha gode pledd på uteplassen.
7. Hvor blåser det mest fra? Du vil jo gjerne sitte lunt ute, og da kan det være smart å sette opp en levegg for å skjerme mot vinden. Levegger i glass er fint hvis du vil beholde utsynet og lyset.
8. Hva med å lage en dam i hagen? Du får kjøpt alt du trenger til hagedammer på hagesentrene. Dekk bunnen med fine steiner, skaff deg noe gullfisker, kanskje du også vil ha en foss?

Blink-hus talgo detalj

Bildegalleri