Drømmehuset på Hvaler

Richard og Cathrine

Det hvitmalte Norddal-huset er som en perle blant skipperhusene i en havn på Hvaler. Ikke rart at Instagram-kontoen @cathrineshus er blitt populær!

Koselig spiseplass

Norddal-huse fra Blink Hus

Det er strenge krav til hvordan husene skal se ut her i havna – det nye huset vårt skulle passe til den eksisterende skipperhusbebyggelsen. Da var Norddal - huset til Blink Hus et perfekt valg, forteller Cathrine Støen, som bor i huset sammen med mannen Richard og barna Magnus (8) og Tobias (10).

Utsikt mot havet

Flott uteplass

ÅPNET FASADEN MOT HAVET
Huset sto ferdig for to år siden. Cathrine og Richard gjorde ganske store endringer på den opprinnelige planløsningen:
– Vi har blant annet bygget en ekstra ark oppe for å få et soverom til. Og vi har åpnet hele fasaden mot havet med store glassvinduer og dører. Vi ønsket at naturen og havet skulle fange oppmerksomheten inne i huset, så vi ville ha et rolig interiør. Utvendig tar vi vare på den tradisjonelle, norske stilen, innvendig er det nedtonet og enkelt innredet i skandinavisk stil, sier Cathrine, som har fått flere henvendelser fra interiørmagasiner som vil vise det flotte huset. Her er alle detaljer nøye gjennomtenkt, og det er valgt materialer i god kvalitet hele veien. Paret har valgt vedlikeholdsfrie vinduer og har også valgt heltre panel i både vegger og tak inne.
– Kjøkkenet er husets hjerte og er nok det rommet vi er aller mest fornøyd med, sier Cathrine.

Den sorte peisen er som et smykke i rommet

Kjøkkeninredning fra DrømmekjøkkenetINNREDET SOM SOMMERHUS
Huset har et boareal på 170 kvadratmeter, og interiørdesigneren Cathrine har tenkt «sommerhus» når hun har innredet. – Med denne beliggenheten passet det med en lett og sommerlig stil. Vi ville ikke ha for mange ting her, og huset skulle være åpent og lett å bruke for mennesker og dyrsom går ut og inn. Rommene er lyse – hvite vegger mot lunere flater i grått og beige. Jeg har også tatt inn farger som drivved og sort. Den store sorte gasspeisen i stuen er som et vakkert smykke i rommet og skaper en fin kontrast mot de lyse flatene.

GAMMELT MOT NYTT
For å skape personlighet har Cathrine blandet gammelt og nytt. Gamle garderobeskap og stoler er funnet på finn.no. Og hun tar naturen inn i rommet ved å pynte med kvister, skjell og ting som hun finner ute. Drivved funnet på stranda er blitt til fine hyller på barnas soverom.

Stue

Åpen planløsning kjøkken stue

– Da huset sto ferdig, var vi opptatt av å få uteområdet ferdig så fort som mulig. Med innspill fra en landskapsarkitekt ble både epletrær, rododendron, spirea og syrinhekker plantet den første våren her ute. Et lite drivhus står også øverst på ønskelisten.
Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra folk som bor her – de synes huset er veldig fint og passer godt inn i omgivelsene. Og vi føler selv at dette har blitt drømmehuset vårt!

bilder

instagram logo

SE CATHRINE OG RICHARDS HUS
PÅ INSTAGRAM: @cathrineshus

Hammer
BYGGET AV:

Blink Hus Byggkompaniet Østfold
www.bko.as