Drømmehuset på toppen av fjellet

Familien kan se store deler av indre Oslofjord fra stua si.

De har bygget drømmehuset sitt på en av Holmestrands flotteste utsiktstomter. – Vi så en reportasje i SANS med noen som bodde i akkurat dette kataloghuset til Blink Hus. Det var da vi bestemte oss, forteller Tine Ramberg og Geir Palmesen.

Legg merke til takterrassen og atriumet - skjermet fra vær og vind.

Huset ligger helt ute på pynten av Holmestrandfjellet. Den moderne arkitekturen, den storslagne utsikten, det er bare ett ord som dekker opplevelsen av å komme inn i huset: WOW! De kan se helt til Moss langt der ute på andre siden av Oslofjorden. Rommene fylles av fjord og himmel, store vinduer slipper utsikten inn.
– Her er det lett å trives, vi har fått alt sånn som vi ønsket det, smiler paret, som bodde i Oslo tidligere. Tine fikk denne tomta allerede i 1994 – den var en del av gårdseiendommen til foreldrene hennes. De bor fremdeles på gården rett bortenfor.
– Vi jobbet begge i Oslo-området, så det gikk litt tid før vi tok valget og bestemte oss for å bygge og flytte hit. Nå pendler jeg til Oslo, mens Geir jobber i Drammen.
– Vi har jo jernbanestasjon i kjelleren, flirer Geir, og det er faktisk helt sant. Huset ligger rett over nye Holmestrand stasjon, det er bare litt langt ned til den kjelleren ...

Med utgangspunkt i Blink-huset Sørvik har har arkitekten endret den utvendige fasaden.

IMPONERT OVER BLINK-ARKITEKTEN
Geir og Tine ønsket seg et moderne hus på én flate, og de brukte mye tid på å studere boligkataloger før de valgte Blink-huset Sørvik.
– Vi så dette huset, og vi likte planløsningen. Men vi ønsket å endre den utvendige arkitekturen og få en mer moderne og luftig fasade. Det som gjorde utslaget var faktisk en reportasje i SANS fra et Sørvik-hus i Porsgrunn. Vi så hvilke endringer eierne av det huset hadde gjort, og vi skjønte at her var det mange muligheter. Dermed tok vi et møte med Blink Hus og formidlet hva vi ønsket oss. Tine er imponert over hvordan arkitekten hos Blink Hus løste behovene deres.
– Da vi fikk det første forslaget fra arkitekten, satt det som et skudd. Han hadde tegnet om huset helt i tråd med våre ønsker, vi gjorde minimale endringer på den første tegningen.


Arkitekten var utrolig flink,  sier hun. Det originale kataloghuset Sørvik har en valmet takkonstruksjon, mens Geir og Tine ville ha én vinkel på taket og flat takterrasse mellom de to bygningskroppene. De har fått mer høyde under taket i allrommene ut mot fjorden, og vindusflatene er også blitt større. På en så fantastisk tomt handler det om å få utsikten inn i rommene.
– Vi har også fjernet garasjedelen og gjort den om til boareal, og så har vi bygget en separat garasje. Og vi har strukket vangene slik at huset er lengre.

Sigdalskjøkkenet er svart og enkelt, med god plass til matlaging. MØRKE FARGER
Huset er på 200 kvadratmeter, og stue og kjøkken er ett stort, åpent rom.
– Vi ville ha det helt åpent for å kunne se utsikten fra kjøkkendelen også. Et så stort rom kan fort virke litt kjølig, så vi har valgt mørke farger på veggene for å skape en lun følelse. Hovedfargen er faktisk svart – med grått på noen av veggene. Vi valgte også en svart kjøkkeninnredning fra Sigdal.

Gangen mellom de to bygningskroppene.

De grå og svarte flatene er brutt opp av en grafisk tapet i gangen mellom de to delene av huset.

Soverommet er stilrent og praktisk med walk in-garderobe.

Alle soverom, bad og et allrom for sønnen Tobias (10) ligger i den andre husdelen.
– Det er veldig praktisk å ha to så adskilte soner, Tobias og vennene hans kan bråke så mye de vil uten at vi hører noe fra stua.

Jeg er skikkelig fornøyd med det store rommet mitt, sier Tobias (10).

Populær kosestol på ungdomsrommet.

Den rene stilen er beholdt på hovedbadet, som har skyvedør til walk in-garderoben.

Holmestrands kuleste toalett

Vi  stortrives i det nye huset vårt – her er det lett å finne roen. Utsikten forandrer seg hele tiden
med været og de skiftende årstidene, og vi har uteplasser som både gir ly og sol.

– Og et skummelt stup?
– Hehe, ungene som bor her oppe, vet at bergmannen bor i det stupet, så de nærmer seg ikke. Oldefaren min falt faktisk utfor en gang for mange år siden, 70 meter rett ned, men han landet i noen tretopper og reddet livet ved et mirakel, forteller Tine.

Tine og Geir