Drømmen om å komme hjem!

Kristine Lunde

Etter å ha trålet flere hus fra ulike leverandører falt det unge parets valg på hustypen Skien fra Blink Hus. Sjekk Kristines Instagram-profil @vaartdrommehus, og se hele byggeprosessen!

Skien-hus på Voss

Mønsterfliser på gulvet møter gjestene i en lang, romslig gang i det de kommer inn i Blink-huset «Skien» på Voss i Hordaland. Samboerparet Jarand Nedkvitne (26) og Kristine Lund (25) bygde og flyttet inn i sitt splitter nye hus i desember i fjor, sammen med datteren Sophia (9 mnd.) og hunden Kompis. Familien stortrives i det nye moderne huset.

Under byggingLETTE LENGE FØR DE TRAFF BLINK
– Vi så på mange hus fra ulike leverandører før vi bestemte oss. Vi ville ha et hus med store vinduer, forteller Kristine. Paret har gjort noen endringer for å kunne nyte utsikten fullt ut. De flyttet stue og kjøkken opp i andre etasje, og ser nå de flotte fjellene i horisonten gjennom store vinduer. Løsningen er basert på et annet omtegnet Skien-hus de fant på Instagram.
– Blink Hus hjalp oss å skaffe tegningene fra dette huset. Basert på disse gjorde vi ytterligere endringer, sier Kristine. Hun forteller at Blink Hus har vært en god sparringspartner gjennom hele prosessen.
– De var flinke til å oppdatere oss underveis og komme med forslag hvis vi ville endre på noe, samtidig som de svarte på spørsmål vi hadde.

Sigdal Kjøkken type Skala Palett

DERES DRØMMEHUS
Tidligere eide de leilighet i Kristiansand før de flyttet tilbake til hjemstedet. Paret bodde ett års tid hos foreldre, før de flyttet inn i det nybygde huset sitt.
– Egentlig hadde vi ikke tenkt til å bygge, men vi var fast bestemte på at vi skulle ha hus da vi flyttet tilbake til Voss. Da vi fant drømmetomt med utsikt, måtte vi bare bygge på den, forteller 25-åringen.
Instagram-profilen @vaartdrommehus opprettet Kristine da gravemaskinene klargjorde for husbyggingen i april i fjor. Der har hun lagt ut bilder fra hele prosessen. Ukentlig oppdateres den med et par nye bilder.
– Det har blitt gøyere å legge ut interiørbilder etter at vi fikk det akkurat slik vi ville ha det hjemme, sier Kristine. På Instagram synes hun det er moro å følge andre som har bygd Skien-huset. Selv kunne de flytte inn snaut ti måneder etter at spaden ble satt i jorda. Fortsatt gjenstår det litt for å komme i mål med interiøret.

gulvfliserVÅGET Å GÅ FOR VÅGALT GULV
Mange kvier seg kanskje for mønstrete gulvfliser, men Kristine visste hva hun ville ha og overbeviste skeptikerne.
– Jeg var redd det skulle bli litt mye mønster, men det ble fint! Mønsterflisene skaper liv i gangen, konstaterer Jarand. Kristine synes mønsterflisene gjør gangen spesiell og gir et mer personlig inntrykk.

VIDUNDERLIG UTSIKT FRA STORE VINDUER
Gjester legger best merke til de store vinduene i stua i andre etasje, som har åpen løsning mot kjøkkenet.
– Det er deilig å ha store vinduer. Leiligheten vi bodde i før hadde ikke det, forteller Kristine. Det er denne delen av huset hun liker best å være i. Kjøkkenøya er et av elementene familien setter pris på.
– Den har stor arbeidsflate og vi bruker den veldig mye. Her tilbereder vi mat, og vi kan stå seks personer sammen og bake. I tillegg er det deilig å kunne gå rundt hele øya, framfor å ha en utstikker.

Stue Skien-hus

Sigdal Kjøkken  Skala Palett

SETTER SAMMEN GAMMELT TIL NYTT

I huset har hun satt farge på de fleste flater for å skape en lunere følelse. Badet nede har fått fliser i bruntoner, og oppleves lunere enn baderommet oppe. Det er ikke tilfeldig at badekaret er plassert der. Når Kristine innreder, er hun opptatt av å velge det som er riktig for henne, og ikke bare gå etter trendene.
– Synes jeg noe er fint, setter jeg det sammen slik jeg selv liker. Jeg er glad i arvegods, forteller hun. Kjøkkenbordet består av et gammelt understell som er arvet fra Jarands mormor. Understellet er pusset og malt, og bordplaten har de laget selv av gamle materialer som Jarands farfar har hentet på hytta si. Stua nede har en mer nostalgisk stil med arvegods og eplekasser som bærer TV-en, mens stua i overetasjen har et moderne preg.


– Vi er veldig fornøyde med huset vårt! konstaterer Kristine.


Vi vet at mange finner inspirasjon på Istagram - derfor har vi stilt Kristine noen ekstra spørsmål?

Hvem har bygd huset?
Blink Hus Voss Byggsenter.

Hva gjorde at du startet å instagramme?
Hovedsakelig valgte jeg å starte kontoen for at vi selv kunne se tilbake på byggeprosessen og at familie og venner kunne følge med på prosessen. At flere har valgt å følge oss er bare veldig hyggelig!

Sigdal KjøkkenInstagrammet du før husprosjektet eller var det det som gjorde at du startet?
-Jeg har en privat konto jeg brukte/bruker før jeg opprettet denne. Men ville ha en egen for huset. Grunnen for det er vell egentlig fordi de som ville følge byggeprosessen kanskje ikke var så interessert i andre ting enn det og at det var gøy med en konto kun med husbilder.

Hva deler du, og tenker du bevisst på hva du vil og ikke vil dele?
Jeg prøver å dele det meste, men vurdert litt frem og tilbake om jeg skal dele så mye av soverommet til datteren vår, Sophia. Kanskje hun skal få ha det privat, det får vi se. Ellers er ikke alle rom helt ferdige. Vi mangler dusjvegger på badene for eksempel og gjestesoverommene våre står det fortsatt litt esker etter innflytting. Ute er det litt vanskelig å ta fine bilder enda da det har vært litt materialer rundtom og det er blitt bygd på nabotomter.
Ilsdted fra Nordpeis og trapp fra Trapperingen

Hva inspirer deg?
Det kan være alt mulig. Alt fra inspirasjon fra nett (type Instagram og Pinterest spesielt) til hvordan andre har det hos seg, eller hva en finner i butikkene. Jeg er mest opptatt av å velge ting etter hvordan jeg liker å ha det og hva jeg synes er fint.

Hvilke andre kontoer følger du som du vil nevne her som tips for andre innen hjem, hus og bolig?
Nå blir jeg kanskje litt "kjedelig" å nevner kontoer som er ganske populære interiørkontoer. Men @Casachicks er en utrolig inspirerende konto. Hun virker veldig sprudlende og glad, er superflink med interiør og tar oss med både i hus og hytte. @Hanneromhavaas er en annen konto som jeg vil tipse om. Hun har det knallflotte huset med flott utsikt og er veldig flink med interiør. Ellers vil jeg nevne naboen vår @Laillenor som bor i en tomannsbolig som er utrolig fin. Hun legger ut mange flotte bilder av hjemmet sitt.

Jeg følger også en del kontoer som bygger med Blink Hus. Det synes jeg har vært gøy. Spesielt de som har nybygde hus eller driver å bygger. Kanskje spesielt de med Skien hus. Se hvordan planløsning de har valgt. Vi fikk tegninger gjennom Blink Hus fra kontoen @homebycamilla_j så hun har jeg fulgt siden før vi startet å bygge.

Stue Skien-hus

Hva slags stil har du i ditt hus?
Jeg trenger ikke at alt skal være moderne, så lenge jeg liker det. Vi har litt ulik stil rundt i huset. I stuen i første etasje har jeg en mer retrostil med en gammel sjenk, eplekasser som tv-benk og et gammelt bord. Disse møblene har jeg arvet fra min bestemor, noe som jeg er veldig glad for. Oppe i stuen er en mer moderne og nordisk stil. Vi har valgt to forskjellige stiler på badene våre, det er jeg veldig glad for. Badet vi har nede gir en lun og god følelse, der går fargene i bruntoner. Badet oppe blir brukt av både oss og gjester, går i gråfarger og har en hardere farge enn nede. Det skaper et kult uttrykk synes jeg.

Er det alltid så ryddig som på bildene? Tar du øyeblikksbilder eller tar du kanskje flere bilder samtidig, men deler dem utover i uka?
He he, det er nok ikke alltid så ryddig som på bildene nei. Ofte flytter jeg også vekk litt ting så det ikke skal bli for mye, eller flytter bort lekegrinda vi har stående i stuen oppe for eksempel. Som oftest legger jeg ut bildene samme dagen jeg har tatt de, jeg blir nok litt utålmodig. Men av og til hvis jeg er i modus for å ta litt bilder så kan det hende jeg sparer de i noen få dager.

Sigdal Kjøkken Skala Palett

Hva er du mest fornøyd med i huset ditt?
De store vinduene i stuen oppe – vi har en fantastisk fin utsikt og er så glad at vi valgte store vinduer så vi får naturen rett inn i stuen.
Kjøkkenet – vi var superheldige og fikk tak i et utstillingskjøkken fra Sigdal på Voss Kjøkkensenter. Det passet perfekt, og vi måtte bare supplere på med litt ekstra. Vi fikk god hjelp av Marit Nedkvitne Tveite ved Voss kjøkkensenter som også faktisk er tanten til Jarand. Kjøkkenet vårt er vi utrolig fornøgd med. Stor og god plass til å lage mat på, fine farger og det gir en lun følelse samtidig som en får med seg at det er ganske stort.
Badet nede – jeg er så glad i badet nede med bruntoner. Er så deilig med den lune følelsen en får der. Der har vi også badekar.
Gangen nede – jeg er så glad jeg stolte på magefølelsen og gikk for de flisene jeg ønsket. Det blir superfint og gir virkelig gangen ett skikkelig løft.
Uteområde – vi har valgt å lage en utgang ut fra stuen oppe som går ut på en veranda som er ganske stor. Den er bygd oppå carporten som da henger sammen med huset. Det er så deilig med en så stor veranda der vi har god plass, både til barn og hund - og gjester selvfølgelig.

Hva ville du ha endret på eller lagt til om du tegnet huset ditt i dag?
Stort sett er vi ganske fornøyde med hvordan vi har valgt ting. Men noen ting har vi komt på i ettertid.

 • Kanskje valgt at de store vinduene i stuen i andre etasje hadde gått helt ned til gulvet.
 • Fått en større skyvedør ut mot verandaen i andre etasje.
 • Brukt Walls2paint andre plasser enn kun oppe i stue/kjøkken. Det gikk fortere og lettere å male en hva vi hadde trodd.
 • Valgt en annen type trapp som hadde tålt litt mer enn den vi har.

Favorittsted/-plass i huset?
Favorittsted i huset er andre etasje, stuen og kjøkkenet som har åpen løsning. Det er der vi er mest og trives veldig godt.
Er veldig glad for at vi har valgt Yale Doorman til huset så vi slipper styret med nøkler. Veldig lettvint både for oss og om det er noen som skal se til huset eller hente noe.

Kveldslys

Uteområdet - hvordan ser det ut?
Som nevnt har vi en stor veranda som går ut i andre etasje og over carporten. Derifra kan en gå ned en trapp og komme ned til både grus og plen. Vi har plen på tre sider av huset. Det er vi veldig glad for. Vi kommer også til å lage til en platting på bakkeplan etter hvert. På baksiden av huset der vi har de store vinduene kan en gå ned en sti, veien ned følger det med fruktrær helt ned til et lite område. Der skal det etter hvert komme et lite bygg som skal være bryggebod. På framsiden har vi ikke fått gjort så mye enda, der kommer det nok et til lag med grus. På siden der carporten går er det belegningsstein som følger videre bort til trapp som går opp til verandaen. Vi ville ha litt forskjellig. Veranda er lettvint og veldig greit å ha, men samtidig er det deilig med plen.

Velkommen

Vi spurte også hvilken leverandør har de hadde valgt på :

 • Ytterdør: Gilje Andrè hvit
 • Takstein: Zanda
 • Vinduer: Lyssand
 • Innerdører: Bygg1
 • Gulv: Pergo laminat
 • Trapp: Trapperingen
 • Kjøkken: Sigdal ved Voss kjøkkensenter
 • Innvendig vegg (panelplater, fargekoder, tapet): Walls2paint og mdf plater. Stue og kjøkken oppe har vi fargen minty breeze. I gangen har vi nordic breeze. Stuen i første etasje har vi linblå. Soverommet vårt DecoBlue. Soverommet til Sophia Trillestøv
 • Ildsted: Nordpeis
 • Garderobe: Ikea
 • Baderomsinnredning: Ikea i første etasje og Megaflis i andre.

vakkert fra terrassen