Her vil vi bo resten av livet!

Nina

– Dette huset gir en helt egen ro. Vi har alltid drømt om å bli gamle nær fjorden – nå har husdrømmen vår gått i oppfyllelse, sier Nina og Leif Mikkelsen.

Allrom sett fra stuedel Leif og datteren Stine i allrommet sett fra stuen. Spiseplass bak, kjøkken til høyre. Legg merke til glassrekkverket der trappen kommer opp – det skaper rom i rommet. Interiøret er holdt i nøytrale farger med noen fargeklatter som skaper personlighet. Den gule stolen gjør mye med rommet.

Det moderne funkishuset ligger på toppen av åsen på Åros på Hurumlandet – med panoramautsikt over Oslofjorden.

Moderne kjøkkenKjøkkenet har en ren og moderne stil. Nina har brukt tid på å velge de riktige detaljene, som de svarte designlampene over kjøkkenbenken. Fototapetet i hjørnet bryter det litt sterile inntrykket – og blir løftet fram av den hvite bakgrunnen. Og eikegulvet skaper varme mot det hvite og grå.

Stue sett fra spisestuedelStuen sett fra spisestue-delen. Fra trappen kan du gå rett ut på den store terrassen. Om sommeren er terrassen en integrert del av stuen. Legg merke til hvordan den ene grå veggen gir dybde til rommet.

KoseplassKoseplass med store panoramavinduer og fantastisk utsikt over Oslofjorden.

– Jeg hadde aldri vært i et funkishus før jeg bygde det selv, smiler Nina Mikkelsen og viser oss rundt i huset. Rene linjer, store vindusflater, naturen og sjøen som kommer inn i rommene, et hus du bare får lyst til å flytte rett inn i!
– Vi har bygget én gang før med en annen boligleverandør: Et tradisjonelt hus med skråtak på et boligfelt. Vi syntes det ble for tett på naboene, og vi ønsket oss et hus med personlighet. Så fant vi denne tomta på FINN.no, og bestemte oss:  Her vil vi bygge!

Haugesund huset fra Blink Hus
Nina og Leif bygde funkis med Blink Hus og valgte hustypen Haugesund.

FALT FOR «HAUGESUND»
Nina og Leif samlet inn en haug med boligkataloger fra ulike leverandører og begynte å lete etter det rette huset.– Da vi så hustypen «Haugesund» fra Blink Hus, ble vi veldig begeistret. Men det som kanskje gjorde utslaget for valget, var måten vi ble møtt på og den raske responsen. Selgeren hos Blink Hus tok med seg en arkitekt og kom og så på tomta, og de lyttet til våre innspill om hvordan vi ønsket å tilpasse huset til våre behov.
– Vi følte oss veldig godt ivaretatt, responsen var at «dette skal vi fikse», og det gjorde de. Vi fikk den terrassen på baksiden som vi ønsket oss, de endret litt på vindusløsningene, og den innbygde utestuen på den opprinnelige tegningen ble tatt bort. Vi ønsket oss en stor, åpen terrasse mot fjorden, forteller ekteparet.

"Huset er utrolig praktisk, bare det at
vi kan gå tørrskodd inn fra garasjen. Nina


TerrassenNina nyter morgenstundene på terrassen så mye at hun nesten ikke har lyst til å gå på jobb.

Stines rom
Stine og søsteren Sarah har fått sin egen ungdomsavdeling i første etasje.

EGEN UNGDOMSAVDELING
Huset er på to etasjer, med ungdomsavdeling for døtrene Sarah (18) og Stine (17) i underetasjen, og egen foreldresone med soverom, bad og walk in-garderobe i den øverste etasjen. Her er også husets allrom med kjøkken og stue, og utgang til den store, flotte terrassen.
– Det var skikkelig kult å flytte inn her, sier Stine, som nettopp har kommet hjem fra skolen og tar seg en brødskive på kjøkkenet.
– Aller best er det at jeg og søsteren min kan være i fred nede, i hvert vårt rom. Nå kan vi selv bestemme når vi vil være sammen med mamma og pappa, ler hun.

Stine

"Det var skikkelig kult å flytte inn her!


ØKT LIVSKVALITET
– Jeg elsker roen, åpenheten og de rene linjene i dette huset. Jeg føler at jeg har fått økt livskvalitet, rett og slett. Det kan høres litt materialistisk ut å bygge et flott funkishus for å få et bedre liv, men for meg handler det om at jeg har funnet roen i meg selv. Det er nesten så jeg ikke har lyst til å gå på jobb. Jeg må jo ha med meg soloppgangen, sitte ute på terrassen om morgenen og bare være, smiler Nina. Hun var ikke spesielt interessert i interiør før hun skulle innrede det nye huset. Da kjøpte hun en stor bunke interiørmagasiner og tenkte grundig gjennom alt fra fargevalg til møbler.

Inngangsparti
Inngangspartiet. Trappen er som en skulptur i rommet.

Soverom med utsikt
Soverom med utsikt.

Bad med dobbel dusj
Bad med dobbel dusj.

ET SMART HUS
Jeg ønsket meg et hus som var teknologisk moderne litt framover i tid, forteller Leif Mikkelsen. Han er selv elektriker, og litt mer enn vanlig opptatt av duppeditter og teknologi, som han sier selv. Huset har en smarthus-løsning.
Et smart hus– Jeg kan styre det meste fra appen på telefonen min. Varme og lys i de forskjellige rommene gjennom døgnet. Alarmsystemet og inngangsdøren. Hvis et vindu står åpent, får jeg beskjed om det. Mulighetene er nærmest ubegrensede med smarthus-teknologi installert i huset, og vi kan tilpasse teknologien til våre egne behov etter hvert som vi blir eldre. Vi har også installert usynlige Sonoshøyttalere i hele huset, de styrer jeg også via en app, sier Leif og kikker bort på datteren Stine.
– Det er litt leketøy for pappa, erklærer hun. Et veldig praktisk leketøy.

PERSONLIG
– Jeg ville ha min egen stil, jeg ville skape rom som var gode for OSS å være i. Hva trendene sier, eller hvordan naboen har det – det spiller jo ingen rolle. Men funkisstilen ber jo om et litt minimalistisk interiør, og jeg elsker at det ikke er så mye nips og ting her. Vi har tenkt kvalitet på de store investeringene som skal vare lenge, blant annet synes jeg det rustikke gulvet med brede eikeplanker skaper en spesiell atmosfære her. Grunnfargene i huset er duse og ganske nøytrale – hvitt, grått og bruntoner. Nina ville ha et interiør som kunne vare lenge, og som de ikke ble lei av. En knallgul stol og et fargerikt teppe skaper liv i allrommet, og håndplukkede designlamper er «smykker» i rommene. «Less is more» har vært mantraet hennes.
– Huset er utrolig praktisk, bare det at vi kan gå tørrskodd inn fra garasjen. Og vi kan styre hele huset med smarthus-teknologi. Vi er så fornøyde, vi ville ikke gjort en eneste ting annerledes!
TIPS!

Relaterte saker