Husbloggere

Langhus 9084 2

Her kan du ta en titt på tre forskjellige husblogger.

HUSBLOGG: CASA AASS

Vigdis (43) bygger med Blink Hus, og blogger om prosessen på casaaass.blogspot.com. - Bloggen er som en dagbok på nett, der jeg forteller om små og store detaljer i byggeprosessen. det er utrolig gøy, ikke minst fordi folk som leser bloggen kommer med råd og tips om ting og tang, fargevalg og smarte løsninger – forteller hun, som sammen med mannen Edgar (42) og barna Benedicte (16 år) og Haavard (11) bygger hus for første gang. Bloggen blir som en dagbok og minnebok for hele familien, der små og store trinn i prosessen blir beskrevet og bildelagt.
Bloggere

Da familien kjøpte skråtomt med utsikt til Oslofjorden, falt de pladask for stavernshuset fra Blink Hus. Med noen endringer passer huset perfekt til både tomta og stilen i nabolaget for øvrig.

– Vi har fått det akkurat som vi vil! Huset er krympet noen meter, den opprinnelige hybelleiligheten er integrert i resten av huset og vi har gjort om underetasjen til en ungdomsavdeling for barna på 11 og 16 år. I tillegg har vi speilvendt huset for å få sjøutsikt fra soverommene og den åpne stue/kjøkkenløsningen, forteller Vigdis som synes bloggen er en fin måte å samle trådene i byggeprosessen.

– Vi kunne hatt en vanlig byggemappe der vi samlet all informasjon, men en blogg gir bedre visuell oversikt, med lenker til produsenter, sider til inspirasjon som både vi og leserne av bloggen kan klikke seg rundt på. Bloggen har en enkel mal, så det er lett å sette inn både tekst og bilder. Det fungerer rett og slett som en dagbok og en slags her-og-nå-rapport, sier Vigdis.
Bloggere

Mens vegger plates, vinduer settes inn og rør og elektrisk opplegg kommer på plass, har det vært mye annen planlegging parallelt. Vigdis holder i trådene mens de prøver å finne rett vedovn, det riktige tapetet, kjøkkeninnredning, inspirasjon til innredning på vaskerommet og så videre. Utvalgte bilder fra byggeprosessen blir lagt ut på bloggen, også lenker til leverandører og nettsider med inspirasjon.

– Det er enormt mange beslutninger som skal tas i en byggeprosess, og bloggen er til god hjelp. Den summerer opp beslutninger som er tatt, arbeid som er gjort og ting som er under planlegging. I tillegg er det fint at familie og venner, mange av dem langt unna, kan følge med på prosessen og komme med innspill underveis.

Folk følger med på bloggen og kommenterer ting underveis, kommer med råd og tips. Ideen til en klessjakt rett ned til vaskerommet fikk familien Aass for eksempel fra en annen byggeblogg. Vigdis har blogget litt tidligere, uten å publisere, men da familien besluttet å bygge nytt hus, bestemte hun seg for å gjøre alvor av bloggdrømmen. Bloggen er i tillegg lenket opp mot Facebook, noe som synliggjør alle oppdateringene.


– Blogging er både moro og nyttig, sier Vigdis, som mer enn gjerne anbefaler andre å kaste seg ut i en dagbokbyggeblogg!ENGLEHVITT

Jeanette bor i et Blink-hus langt ute på landet ved Mosjøen i Nordland. Men Jeanette Carlsson er likevel midt i sentrum av alt som skjer i interiørverdenen. Hun har nemlig skapt sin egen, populære interiørblogg; www.englehvitt.blogspot.com.
Bloggere
- Jeg fikk ideen da vi flyttet inn i det store Blink-huset for to år siden. Med så mye plass kunne jeg virkelig dyrke min interesse for interiør, og jeg bestemte meg for å prøve å lage min egen blogg, forteller nordlandsjenta.

Helt siden hun var liten har Jeanette vært interessert i interiør. Hun ominnredet jenterommet sitt utallige ganger, alle detaljer skulle være helt perfekte, og alt skulle matchBloggere

- Da jeg skulle innrede dette huset, søkte jeg inspirasjon på nettet. Jeg oppdaget at det var en fantastisk verden av interiørblogger der ute, jeg kunne jo snakke med hele verden og få kontakt med andre som var like opptatt av interiør som meg! Dessuten kom jeg rett inn i husene deres og kunne følge med på ting de lagde, kjøpte og var interessert i!

På nettet er det ingen forskjell på by og land. Mosjøen er kanskje ikke verdens designsentrum, men
det spiller ingen rolle når man har internet.

Jeanette har først og fremst hentet inspirasjon fra nordiske blogger:

- Min stil er lys, nordisk og landlig. Samtidig liker jeg det romantiske, og jeg elsker hvitt. Jeg har gjort noen forsøk på å bruke litt sterkere farger, men det ender med at jeg går over til hvitt igjen. Så selvfølgelig måtte jeg kalle huset mitt «englehvitthuset».

Jeanette synes mye av sjarmen er å finne ting til huset som ikke koster så mye.

- Jeg har funnet mange møbler og ting på dødsbo, og jeg elsker brukt- butikker. Jeg har også kjøpt fine, billige ting på finn.no. Poenget er å se mulighetene i tingene, mye av gleden handler jo om å pusse dem opp og male dem. akkurat nå holder jeg på med å lage en TV-benk, og den skal selvfølgelig være hvit.

Bloggere

Jeanette oppdaterer bloggen sin så ofte hun kan. Her forteller hun om små og store ting som skjer i huset, og hun har fått masse positive tilbakemeldinger fra andre som blir inspirert av hennes ideer.

- Jeg har fått mange «venner» gjennom bloggen min. De sender meg mailer og ber om praktiske tips og råd. Nettet er helt supert hvis man vil dele en interesse med andre, sier Jeanette og legger til at mannen hennes pleier å sjekke bloggen før han drar hjem fra jobb, så han er foreberedt på hva han kommer hjem til!


Følg Jeanette på bloggen www.englehvitt.blogspot.com!
FANT DRØMMEHUSET I SANS

Da Lise (kvinnen bak bloggen VillaMinde) og Joachim så et Minde-hus i SANS (Blink Hus sitt magasin om bolig og livsstil), for noen år siden, tenkte de at dette huset ville de bygge.

Bloggere

- Det var faktisk mye enklere å bygge hus enn vi trodde. Hele byggeprosessen var veldig ryddig, og vi har hatt et supert samarbeid med Blink Hus hele veien. Dessuten er vi kjempefornøyd med snekkeren, han heter til og med snekker Andersen!

Lise og Joachim ønsker oss velkommen inn i sitt nye hjem. De er strålende fornøyd med familiens nye tilværelse, og har ikke angret en dag på at de valgte å bygge.


- Vi har bodd i flere hus tidligere, blant annet i et minimalistisk funkishus. Det var et flott hus, men vi følte liksom ikke at vi var helt hjemme der.

Det ble litt for strengt, og vi var nødt til å innrede i stil med huset. Nå føler vi at vi endelig har kommet hjem. Vi har fått et hus som er skreddersydd til våre behov, og vi ville ikke gjort noe annerledes hvis vi skulle bygd igjen. Her skal vi forhåpentligvis bo resten av livet.

De gjorde en god del endringer på Minde-huset fra versjonen i katalogen. Tomten var i utgangspunktet for smal for det opprinnelige kataloghuset, men det var ikke noe problem.

Bloggere

- Vi satte oss ned og tegnet våre egne skisser på hvordan vi ønsket å endre huset. Så ga vi tegningene til Blink Hus sine arkitekter, som hjalp oss med å utvikle skissene og å sikre at alt var teknisk riktig. Vi kom med flere idéer og endringer underveis, og Blink Hus stilte opp og hjalp oss hele veien.

Lise og Joachim falt for Minde-huset fordi det er så lyst og luftig, og fordi det har personlighet med den runde terrassen og det høye, bueformede vinduet i andre etasje. Dessuten har huset lunhet og varme, og det er lett å innrede med den stilen de ønsket.

Bloggere

Hun elsker å drive med interiør, og med det nye huset har hun virkelig fått boltre seg. Alle farger, tapeter, materialer og møbler er nøye utvalgt. Og hun har vært veldig bevisst på én ting: At hun ikke ønsket å bo i en «møbelbutikk».

- Jeg vil ha et hjem som er personlig og ikke bare stilrent og pent. Derfor liker jeg å mikse gammelt med nytt, jeg har funnet masse fine ting på finn.no. Noe har jeg pusset opp, noe har jeg beholdt akkurat som det var. Jeg elsker å lete etter møbler, lamper og ting på nettet, det er som å jakte i en skattekiste.

Bloggere

- Vi har fått et hus som virkelig fungerer for oss som bor her. Vi ønsket å ha det åpent og luftig, samtidig som vi så behovet for skjermede avdelinger. Her kan man velge å være sammen, eller velge å være i fred. Dessuten har vi endelig fått drømmekjøkkenet vårt. Vi elsker å lage mat, så kjøkkenet var det aller viktigste rommet, forteller Lise.

Bloggere

Relaterte saker