Kährs gir glans til tregulv.

Husdrømmen

Kährs lanserer som verdens fremste tregulv produsent åtte nye gulv i Shine Collection – en kolleksjon tregulv med høyglanset lakk og metallisk pigment.

Kährs mest dristige kolleksjon hittil: Shine består av åtte ulike gulv i eik, bøk og ask. En slitesterk, høyglans lakk tilbyr en reflekterende overflate og er et spennende alternativ til de tradisjonelle tregulvene. Metalliske porer i et par av gulvene bidrar til kolleksjonens unike, vågale karakter.

Tabac er en luksuriøs moderne tolkning av det tradisjonelle eikegulvet, mens Retro – en rødbrun plank i ask – fremhever den rike skjønnheten i 50-tallets modernisme. Et diskret perlemorskimmer gir liv til smale eik Pearl.

Baccarat i elegant svart og Opaque i heldekkende isende hvitt, produseres av brede planker av bøk. Disse skaper en dramatisk effekt som kanskje er best egnet til samtids innredninger. Den noe gjennomsiktige overflaten avslører et glimt av treets struktur, og løfter på den måten frem trefølelsen. For noe litt mindre ekstremt, men like samtids, Fumoir i varm gråbrun eik, et mer subtilt alternativ. Ettersom innfargingen er lettere og overflaten er røkt, har Fumoir mye fargevariasjon mellom hvert bord, som sammen med det smale 1-stavs formatet gir gulvet liv.


Black Silver og Black Copper er uten tvil de mest oppsiktsvekkende gulvene i kolleksjonen. Hvert bord, sortbeiset askeplank har metallpigment i porene for en dristig effekt. For at gulvet skal kunne komme til sin rett, krever det dristige designen av Black Silver og Black Copper større areal.

Dobbelsertifisert tre!
Gulv
Kährs utøker sitt miljøengasjement med verdens første gulvprodusert av FSC®-Fairtrade® sertifisert tre.

Kährs, en av de ledende tregulvprodusentene, lanserer nå verdens første gulv med dobbelsertifisert tre. Den nye kolleksjonen kommer til å være de mest miljøbevisste og de mest samfunnsbevisste tregulvene på markedet. Gulvene er en del av det første FSC–Fairtrade–sertifiserte skogbruk- og økoturisme prosjektet i Curacautin – dalen i Chile og støtter ikke bare oppbygging av et over avvirket skogbruk men også sysselsetning og handel i denne regionen.

Disse produktene er en kombinasjon av Rauli og Roble, to Chilenske hurtigvoksende tresalg. Sortimentet produseres i 2-stavs plankemønster og der toppsjiktet er i FSC–Fairtrade–Serifisert tre, og som inngår i Kährs World Collection. Disse gulvene vil bestå av fire typer: Roja, som har en varm rød tone med stor fargevariasjon og en subtil jevn struktur.

Tierra, en rik, mørkebrun tone med et jevnere utseende og mindre fargevariasjoner en Roja. Piedra, som har en grå overflate bidrar med et moderne utseende til kolleksjonen. Cautín med sin varme naturlige nyanse og med den sterkeste fargevariasjonen av de alle. Hvert gulv (utenom Cautín) er børstet og de er behandlet med Kährs naturolje for enkelt vedlikehold og minimal miljøpåvirkning. - Oss i Husdrømmen

Ask Alabaster
Gulv

Kährs lanserer det hviteste hvite Ask Alabaster som er et tilskudd i den populære Harmony kolleksjonen. Alabaster kombinerer den naturlige skjønnheten i treets årringer med en varig heldekkende hvit matt lakk. Basen er en 3-stavs Ask og med den dekkende hvite fargen, samt at bordene er påført en mikrofas på fire sider, får Ask Alabaster et planke utseende og blir dermed et prisgitt designalternativ.

Ask Alabaster passer godt inn i aktuelle trender for tregulv med sin moderne vri og skaper en rolig, koselig innredning inspirert av enkelthet og det moderne i den nordiske stilen. Den spesielle hvite fargen og slitesterke overflaten gjør Ask Alabaster ideell for de fleste bruksområder. Som alle gulv i Harmony Collection har Ask Alabaster Woodloc® 5S låsesystem for rask og enkel installasjon, samt 30-års gjennom slitasjegaranti.
- Oss i Husdrømmen

Kährs utøker sitt miljøengasjement med verdens første gulv produsert av FSC®-Fairtrade®-sertifisert tre!

ELLE INTERIØR DESIGNPRIS 2012
Stockholm Furniture Fair ble innledet på best mulig måte for Kährs. Møbeluken begynte med prisutdeling av Elle Interiørs Designpris i Sverige der Kährs Craftsman Collection, som ble lansert i 2011, ble kåret til vinner i kategorien ”Årets gulv”.
Gulv
Kährs Craftsman Collection

For niende året på rad ble prisene til prestisjefulle ELLE Interiør Designpris delt ut under festlige  former i Operakjelleren i Stockholm. Designprisen deles ut i tretten kategorier til det aller beste  innen Svensk design. Utvalget foretas av ELLE Interiørs redaksjon og prisen deles ut av prinsessen  Christina. Prisen er Svenske ELLE Interiørs nomineringer til ELLE Deco International Design Award som deles ut i samarbeid med møbelmessen i Milano i april måned.

Prisen for 2012 i kategorien ”Årets gulv” tildeles Craftsman Collection, en serie naturoljede 1-stavs gulv,  fra pulveraktig hvitt til mørkt grå-røkt. Bordenes overflate bearbeides for hånd av noen av våre fremste håndverkere og fremhever med dette aldring og kvister for å forsterke treets naturlige variasjoner. Med det selekterte materialet som benyttes i denne kolleksjonen blir trefølelsen ekstra stor  og hvert gulvbord får en unik overflate. Akkurat dette fanget interesse hos juryen som utnevner Craftsman Collection til vinner med motivasjonen: ”Denne gulvkolleksjonen lokker frem det sanselige i treet på en vakker og følsom måte.”

Kährs designer Stina Andersson-Ulmefors har sammen med et team med bred kompetanse, ledet av  utviklingssjef Pernilla Johnsson, lykkes finne den rette teknikken for å kunne produsere det utseende hun har sett for seg: ”Tanken bak kolleksjonen var å ta frem produkter som virkelig fremhever treets naturlige variasjoner og viser hvordan treet har vokst. Å ta frem det rustikke, naturlige i materialet og forsterke det som er gjort vakkert av tiden og naturen selv. Arbeidet med å få utseendet i produksjonen, med førsteklasses kvalitet, ble konsentrert i en gruppe med stor spredning av kompetanse og arbeid har vært både intensivt og givende. Vi er veldig stolte av at ELLE Interiør har sett skjønnheten i disse produktene og premierer det vi har jobbet veldig hardt for å få frem.”

Relaterte saker