Lys lett og luftig

.

Med lys og natur rett inn i huset har Tone Mette Baann Eftang (38) og familien fått drømmehjemmet sitt. Tone Mette inviterer inn i en hvitmalt gang med lyst, flislagt gulv i nordenden av huset.

Herfra lokker lyset oss videre innover i huset, der himlingen løfter seg nesten fem meter over gulvet. Langsgående vinduer i himlingen sørger for flom- mende lys, det samme gjør de sørvendte panoramavinduene i stuen. Det er åpent, lett og luftig – samtidig som det er innbydende og hjemmekoselig.

- Et solrikt og lyst båthus ved vannet var inspirasjonskilde da vi skulle bygge for noen år siden, forteller Tone Mette. Huset er bygget som en generasjonsbolig i forlengelse av Tone Mettes barndomshjem, med moren i det gamle huset – som er godt integrert i det nye. Tomten er utnyttet maksimalt.

- Vi ville ha lyset og naturen inn i huset – og det var aldri tvil om at det skulle være åpen himling og høyt under taket.vi har lagt stor vekt på funksjonalitet, og vi nyter godt av å ha brukt god tid i planleggingsfasen. Vi har fått det vi ønsket; et hus det er lett og godt å bo i. Når alle ting har sin plass, blir det lite rot, selv med to små jenter i huset, smiler hun fornøyd.
.
Rene linjer og funksjonell innredning preger hele huset, også kjøkkenet – husets hjerte som mannen per kaller det. Den seks meter lange kjøkkenbenken er mannen Pers boltreplass, og han får ofte selskap av døtrene på fem og åtte som inntar kjøkkenøya med skolearbeid og hobbyprosjekter. Over kjøkkenbenken skaper den friske tapeten en stilfull kontrast til hvite vegger og hvite kjøkkenskap – for øvrig er det lite nips, ting og tang som opptar plass.

- Ting kommer bedre frem når det ikke er overlesset, og de tingene vi har fyller stort sett en funksjon. men det er også viktig å ta vare på historien, så bestemors stettfat har også sin plass i alt det rettlinjede og minimalistiske, sier Tone Mette.

I morgen får dere vite hvem som hører til neste rom!

Relaterte saker