MED BLANKE ARK OG FARGESTIFTER TIL...

Unique+Domino FARVET

PRIKKEN OVER I-EN De fargede dørene fra Swedoor fanger blikket i et nøytralt rom. Legg merke til hvordan den store, hvite veggflaten framhever fargen, slik at dørene gir masse liv til rommet.

Den orange og grønne fargen fra dørene taes opp i eksempelvis lampe og puter på benk ved den sorte utgangsdøren, mens den naturlige grønne olivenplanten blir en fin kontrast til de sylige fargene. Resten av interiøret er helt rolig. Hvem har sagt at et nytt hus bør være hvitt og nøytralt? Friske farger gjør livet litt gladere. Tør du?

Eik Moon Castle Plank med fas URBAN CONTRAST STIL RGB2
DETALJENE TELLER  Det vakre eikegulvet fra Boen Parkett skaper ro i rommet. Her er det ingen farger på de store flatene, men legg merke til hvor viktig den grønne stolen er! Et enkelt møbel med farge på kan forandre et rom. Stolen står fram som et blikkfang fordi den nesten er alene om å ha en frisk farge. Planten på bordet og puten i sofaen tar opp fargetonene og skaper helhet.

..

KNALL TIL PÅ KJØKKENET Hvem har bestemt at en kjøkkeninnredning alltid skal være nøytral? Denne oransje innredningen fra Sigdal gir virkelig liv til rommet, men husk: Hvis du velger en så sterk farge, krever det at rommet rundt er rolig. Det store, mørke og rustikkrommet på bildet kommer virkelig til sin rett med det oransje kjøkkenet, tenk deg det samme rommet med en kjøkkeninnredning uten farger. Det ville fort blitt ganske sterilt og trist.

HiRes Uno palett

OPP MED HUMØRET Stue i dyprødt og solgult, med høyglanset veggpanel fra Fibo-Trespo. Dette er ikke et rom for tungsinn, men kanskje får det deg i godt humør? Fargekombinasjonen kan kanskje være litt mye i en stue, men hva med å lage et eget «gladrom» i huset? Når du bruker så store flater med sterke farger: Husk at resten av interiøret bør være dempet. Her er både stolen og gulvet i nøytralt grått og svart.

fibo-tresbo-stue

LILLA DRØMMER Fargen på veggen gir rommet personlighet, samtidig som den er rolig og dempet. Dette er en farge du kan sove til. Rommet tones ned av de nøytrale grå- og hvittonene på gulvet, den andre veggen og tekstilene. Når du bruker en kraftig farge, er det lurt å ha den på bare én vegg, ellers kan det lett bli for mye. Det rolige inntrykket forsterkes av at den lilla puten og teppet har samme farge som veggen. Her er det brukt ferdigmalt veggpanel fra Huntonit – utrolig praktisk og et perfekt resultat.

Huntonit-soveromvegg

BLÅ MORGEN Blåtoner gir deg en rolig start på dagen og spafølelse på badet. To ulike blåfarger gir fine kontraster – og den lyseste blåfargen tas opp igjen i teppet på gulvet. Når du innreder med farger, er det lurt å være bevisst på å ta opp fargen flere steder i rommet – slik at du får en helhet. Her er det gjort med håndklær, teppe og den lille blå krukken på gulvet. Og igjen: Fargene fremheves av nøytrale flater med hvitt og svart. Dette badet har høyglansede veggplater fra Fibo-Trespo – som tilbyr en egen fargekolleksjon med 28 forskjellige farger.

bad

detalj bad

Friske farger gjør livet litt gladere. Tør du?

Relaterte saker