Mye lys og varme

DSC9567

Dette huset er så flott at vi vil vise en reportasje fra 2010: Det knitrer i peisen på kjøkkenet. Lars har fridag fra jobben som pilot i SAS, så han har ansvaret for dagens middag. Hedda (16) og Ulrik (12) henger over ham og lurer på når maten er ferdig.

blink nesbru 062

blink nesbru 065

Kjøkkenet hjemme hos familien Mjelde innbyr til hyggelige familiemøter. Det varme treverket sørger for lunheten, store vindusflater slipper solen inn og frodige tekstiler skaper personlighet.

- Vi har vært veldig bevisste på alle valgene vi har tatt under byggingen av dette huset. Blant annet ønsket vi ikke å ha åpen løsning fra kjøkkenet og inn til stua. Vi ville ikke ha alt for store, åpne rom – særlig fordi kjøkkenet er såpass stort i seg selv, sier Lars og Nanna.

De møttes på et SAS-fly (Nanna var flyvertinne), ble forelsket, fikk to barn og bygde sitt første hus på Hosle i Bærum. Så langt er historien klassisk, men hvorfor i all verden valgte de å bygge hus enda en gang?

blink nesbru 051

DSC6341


- Vi hadde et stort og trivelig hus på Hosle, og vi hadde vel egentlig ikke de store planene om å flytte derfra. Men så begynte jeg å ta med meg Lars på visninger bare for gøy. Jeg synes det er så moro med bygging og interiør, smiler Nanna.

- Hun er helt gal etter det, kommenterer Lars.

- Men jeg fikk han da med. Vi så på både tomter og hus, men det var skikkelig mange kjedelige hus med harry interiør, så en søndag i 2006 sa jeg til Lars at nå er det en tomt til salgs på Nesøya, men vi skulle ikke bo der da. Tomta lå på en fjellskrent med utsikt over havnen på Nesøya. Utsikten var flott, men Lars skjønte at her måtte det sprenges vekk store mengder stein før det var mulig å bygge noe som helst.

- Jeg var temmelig skeptisk, og jeg skjønte at dette kom til å bli et veldig dyrt og langvarig grunnarbeid. Det fikk jeg rett i, sier Lars.

DSC9667 lett

- Det tok nesten tre år før vi kunne starte byggingen. Lars var temmelig oppgitt innimellom, men jeg var overbevist om at vi hadde funnet drømmestedet vårt, forteller Nanna. I april i år kunne de endelig flytte inn. Jeg er mye mer glad i treverk enn betong, legger Lars til.

Da ekteparet bygde sitt forrige hus, la de det til rette for småbarnsfasen, nå er småbarna blitt ungdommer:

- Det er viktig at vi alle kan ha frisoner i huset, og at de unge kan bråke og spille høy musikk uten at det blir et problem. Derfor har vi blant annet bygget et eget ungdomsrom i kjelleren, som ligger langt unna vårt soverom i toppetasjen. I det forrige huset hadde vi dessuten åpen løsning mellom stue og kjøkken, og det har vi droppet nå, nettopp for å kunne være i fred i flere lukkede rom. Det burde være mulig å finne roen på 300 kvadratmeter.

Nanna får et langt blikk fra mannen sin når hun sier at huset kanskje blir litt stort når ungene flytter ut. Stemmen hans er veldig bestemt når han sier:

- Det blir ikke noen tredje gang, altså!

DSC6197

LARS OG NANNAS TIPS!

  • Varme fargetoner på veggene skaper lunhet i store rom. Nanna har blandet maling med vann for å finne den rette gjennomskinnelige bruntonen på panelveggene.
  • God plass og mange lukkede skap i entreen gjør det lett å holde orden i alt fra sko til barnas treningstøy.
  • Skap personlighet med tekstiler. Her er det bare å boltre seg i farger og mønstre, tekstiler kan lett byttes ut.
  • Skråtak gir mye sjel og personlighet til soverommene.
  • Peis på kjøkkenet er kjempehyggelig. Vi har brukt vår masse allerede!

Bildegalleri
Relaterte saker