Nytt liv i LEKRE LEILIGHETER

DSC 9102

Bli med inn hos to par som har kjøpt hver sin lekre leilighet ved Karmsundet i Haugesund. Det moderne boligkomplekset er bygget av Blink Hus, og skreddersydd til de vakre omgivelsene.

DSC 9064

Det er litt som å være på ferie hele året!
Samboerparet John Malvin Økland og Tone Eielsen står på verandaen sin og ser utover Karmsundet. Sjøen glitrer, de eneste lydene som høres er fra båtene som glir forbi. Paret så etter «prikken over i-en» da de lette etter leilighet.
– Vi er litt kresne, og vi så på mange leiligheter før vi valgte akkurat denne. Arkitekten har gjort en veldig god jobb med planløsningen her, den er enkelt og greit perfekt for oss, sier det hyggelige paret og byr på kaffe og vafler på verandaen.

DSC 0661

PRAKTISK OG MODERNE De bodde i enebolig med mye hage tidligere, og ønsket nå en mer praktisk og moderne leilighet. – Vi visste om dette prosjektet til Blink Hus lenge førbyggingen startet, og vi syntes beliggenheten var kjempefin. Det er kort vei til Haugesund sentrum, og alle leilighetene har sjøutsikt. Vi valgte akkurat denne leiligheten fordi den er stor – hele 156 kvadratmeter – og fordi vi likte romløsningen. Her har vi to bad, det ene tilknyttet hovedsoverommet, og et eget vaskerom. Dessuten falt vi for allrommet med stue og kjøkken hvor det er litt vinkler og hjørner som skaper «rom i rommet». Dessuten er det peis her, og det var viktig for oss!

- Selv om vi flyttet inn i et ferdig prosjekt, har vi fått muligheten til å gjøre personlige valg. Tone og John Malvin

DSC 0849Kjøkkenet sett fra stuen. Lampene er prikken over i-en.

DSC 0843PERSONLIGE VALG
John Malvin og Tone er veldig godt fornøyd med oppfølgingen fra Blink Hus underveis i byggeprosessen.
– Blink Hus har et godt system og flinke underleverandører med et stort utvalg. Vi kunne selv velge farger, parkett, fliser, kjøkken- og baderomsinnredning. Så selv om vi flyttet inn i et ferdig prosjekt, har vi fått muligheten til å gjøre personlige valg.

DSC 0709TV-stue med farger og sjel.

DSC 9101VILLE HA SJEL OG VARME Tone og John Malvin har brukt mye tid på å innrede den nye leiligheten sin.
– Nye leiligheter kan lett bli litt hvite og kalde. Vi ønsket å få inn sjel og varme i hjemmet vårt. Derfor har vi malt noen vegger i mørke farger for å skape lunhet, og vi har mye varme jordfarger på møbler og interiør. Treverk er også viktig for å skape sjel. Og på veggene har vi kunst og bilder som vi har samlet gjennom mange år. Vi har fått akkurat det hjemmet vi ønsket oss, sier de og legger til: – Men ingenting slår den innglassede terrassen med den flotte utsikten mot vannet. Det er der vi sitter og koser oss mest, vi kan åpne og lukke den avhengig av vær og vind. Og rett nede på brygga ligger båten vår!

Sommerfølelse hele året

DSC 9136Verandaen er blitt husets favorittplass - hele året.

– Den nye leiligheten gir oss en følelse av sommer hele året, sier Kate Kristin Hasselquist. Sammen med mannen Kjell har hun valgt en toppleilighet i Rossabø Havn.

Kate Kristin og Kjell bor i en av de øverste leilighetene i bygget bak leiligheten til John Malvin og Tone. Her har de panoramautsikt over sundet, og en identisk glassveranda som også for dem er blitt favorittplassen. – Vi bodde i enebolig i Haugesund tidligere, og vi har alltid sagt at vi ønsket oss leilighet når ungene ble store. Nå er jentene våre blitt 22 og 25 år gamle, så da var tiden kommet. Vi ønsket oss et sted rett ved sjøen, og vi ville ha det praktisk og moderne. Denne leiligheten har alt vi ønsker oss, forteller Kate Kristin.

DSC 9159
Kate Kristin og mannen ville ha det lyst og lett i den nye leiligheten.

DSC 0770Med voksne unger er lekre, hvite møbler blitt mulig.

DSC 0759

SPENNENDE LØSNINGER Leilighetene i Rossabø Havn har litt ulike størrelser og romløsninger. Kate Kristin og Kjell valgte en som var på 120 kvadratmeter, med en spennende skråvegg på kjøkkenet og buet vegg på baksiden der de har soverom.
– Jeg liker formen på leiligheten, den er veldig helhetlig. Verandaen kan vi bruke hele året – det er fantastisk å sitte der og se på utsikten. Vi er ikke langt fra Haugesund, men det er utrolig rolig her. Den eneste lyden vi hører er fra båtene. Vi er også veldig godt fornøyde med uteområdet
– her er det lagt vekt på kvalitet hele veien. Paret har valgt å innrede hele leiligheten i lyse farger og Vanilla parkett med kvist på alle gulv – dette gir liv til rommene. På badet har de mikset små og store betongfliser – lekkert! Kate Kristin ville ha bare hvite vegger, men hun ser ikke bort ifra at hun kommer til å lage noen kontrastvegger senere. Men som hun sier:
– Jeg liker det lyse og luftige, det gir en veldig fin ro.

DSC 0763Barbenk og skråvegg gjør kjøkkenet spesielt.

DSC 0730Kort vei fra soverom til bad.

FAKTA OM ROSSABØ HAVN
Blink Hus-prosjektet Rossabø havn ligger sør for Haugesund sentrum, helt ned til Karmsundet.
Komplekset består av 45 leiligheter fordelt på 7 bygg i 3-4 etasjer. Leilighetene varierere i størrelse fra 101 til 156 m2, alle med sjøutsikt, heis, garasje og sportsbod.

DSC 9036

Relaterte saker