Tripp Trapp

.

En trapp er så mye mer enn en transportetappe mellom etasjene. Trappen kan være et stilig møbel som løfter intrykket av huset og interiøret. Men hva bør man tenke på når man skal velge trapp? Vi dykker inn litt inn i det!

Det går litt opp og ned her i livet. I en trapp kan både opp og ned være hyggelige steder å bevege seg, for trappen er biltt så mye viktigere for oss nordmenn. Folk er generelt blitt mer bevisste på interiør og design, og trappen er ikke lenger bare en praktisk innredning, som tar oss mellom etasjene. Den gamle furutrappen er nesten helt ut, og nå vil folk ha trapper som står i stil med interiøret og arkitekturen på huset.

Vi bytter ut møbler, farger og ting i husene våre, men hvor ofte bytter vi ut trappen? De fleste gjør det aldri. Trappen er en investering som skal vare lenge. Selv om trappen fungerer som et stort og viktig møbel i huset, er den ikke som en sofa. Vi bytter den ikke når den blir umoderne, eller når vi blir lei den. derfor er det viktig å tenke godt gjennom valget av trappen!

.
SANS har spurt marketingsjef hos trappepodusenten Hagen AS, Beate Foss Hagen, som står bak både Escalia og Stryntrappa, hva bør folk tenke over og ta hensyn til?

- For det første bør de velge en trapp som fungerer sammen med interiøret. Ønsker de en tradisjonell stil? Eller kanskje en moderne stil? De mest moderne trappene fungerer nærmest som svevende og flotte skulpturer i rommet. Ta hensyn til helhelten i huset, se på gulv, kjøkkeninnredning og dører, og sørg for at alle elementene står i stil til hverandre. Og tenk mest mulig tidløst når du velger en trapp.

Hva tenker dere er viktig å tenke på i valg av trapp?