Vi ønsket et SKREDDERSYDD hus

Hamar 7473

De så på brukte boliger i flere år, men fant aldri noe som passet. – Vi skjønte at vi måtte bygge selv for å få et hus som var perfekt for oss, sier Cathrine Midtdal og Christian Lie.

Voff, sier den lille valpen som møter oss i døra hjemme hos familien Midtdal Lie på Hamar. Schnauzeren Leo er helt nyinnflyttet i huset, og tasser fornøyd etter Christian gjennom de lyse, moderne rommene.
– Vi har fått drømmehuset vårt. Det var rett og slett helt suverent å flytte inn her. Både vi og ungene stortrives, sier Christian og Cathrine.

Hamar 8338Den lyse, romslige loftsstuen har egen terrasse. Legg merke til hvordan fargen på veggen skaper romfølelse fordi den bryter med den hvite takfargen.

jente

GRUNDIG PLANLEGGING Ekteparet brukte mye tid på å planlegge hvordan de ville ha det i sitt nye hjem. De tegnet forslag til planløsninger, og de hadde veldig klare meninger om hva som var viktig for dem. Cathrine er familiens interiørspesialist og «hovedarkitekt», og hun ønsket seg et hus som kombinerte det beste fra flere stilarter.

– Vi lekte oss med Blink Hus sitt interiørprogram, og Blink Hus tilpasset huset slik at det ble slik vi vil ha det. Cathrine og Christian

Hamar 8404Peisflammene i allrommet kan sees mot både kjøkkendelen og stua.

Hamar 8398

Hamar 8567Kjøkkenøya har en egen kran for kokende vann.

– Jeg hadde lyst på så mye forskjellig, jeg liker både funkis og det herskapelige. Det endte med en blanding av tradisjonelt og funkis, litt sånn «ja takk, begge deler». Jeg ville ha takvinduer, spennende vinkler, detaljer i taket hvor noe var skrått og noe var rett, nivåforskjell på gulvet i stuen nede. Jeg liker at alle rommene ikke er helt firkantede, det gir en mer spennende romfølelse.
– Vi lagde våre egne skisser på smørpapir, og vi lekte oss med Blink Hus sitt digitale interiørplanleggingsprogram, der vi kunne lage planløsninger og velge interiør. Huset ble tegnet ferdig av en arkitekt, og Blink Hus tilpasset huset slik at det ble akkurat sånn som vi ville ha det.

Hamar 7521Den åpne, stilrene trappen er et viktig møbel i huset og rommet under trappen er blitt en lun koseplass. Hamar 8497

– Hvorfor valgte dere å bygge med Blink Hus?
– Vi valgte Blink Hus fordi de møtte oss med veldig god serviceinnstilling og imøtekommenhet. De har gjort en god jobb. Vi er veldig, veldig fornøyde med snekkerne. Vi var innom huset nesten hver dag i byggeperioden, og håndverkerne var lydhøre i forhold til endringer som vi ønsket oss.


FORNØYDE UNGER
Huset er på to plan og 235 kvadratmeter. Her er det masse boltreplass for de tre ungene, Casper (6), Christopher (9) og Celine (12).
– Jeg liker at det er så åpent og fint her, sier Celine.
– Jeg liker alt, sier Casper og ser bort på storebroren som nikker og er helt enig. De tre barna har fått hvert sitt flotte rom i andre etasje
– her har mamma lagt mye arbeid i farger og detaljer: Rosa, knallgult og turkis – friske farger mot den duse og lyse helheten.

Hamar 8349

Hamar 7584- Jeg har spritet opp med fargeklatter på møbler, tekstiler og pynt. Cathrine Midtdal

– Hele huset er holdt i nøytrale, lyse farger, men jeg har spritet opp med fargeklatter på møbler, tekstiler og pynt. Turkis er den fargen som går igjen som en rød tråd gjennom alle rommene. Uten fargene ville det blitt kjedelig, og de er lette å bytte ut. Jeg har også brutt opp det hvite (Jotun hvit lin) med fondvegger med tapet, skifergrått på noen av veggene nede og mørk indigo på en fondvegg i loftstuen oppe.

Hamar 8341Gutterom med blått.

Hamar 8332Jenterom med rosa.

PRAKTISKE LØSNINGER Cathrine har tenkt soner når hun har innredet, og hun har vært opptatt av å skjerme de ulike sonene fra hverandre. TV-stuen opp er en super barne- og senere ungdomsavdeling. Den store øya på kjøkkenet skaper en sosial arena hvor familien møtes. Interiøret er nøye gjennomtenkt, men ingenting går på bekostning av de praktiske løsningene. På kjøkkenet er det egen kran med kokende vann – eller cooker, som det heter. Superpraktisk når du vil ha en kjapp nudelsuppe eller en kopp te. Skittentøyssjakt fra badet oppe og ned til vaskerommet er genialt i et hus med flere barn – og vaskerommet er praktisk plassert rett ved inngangspartiet nede.

– Vi har fått drømmehuset vårt, smiler Christian og Cathrine.

Hamar 8384Ulike fliser på badet  og en knall orange skaper kontraster.

hamar 1

CHRISTIAN OG CATHRINES Tips!

  • Bruk tid på planleggingsfasen, tenk over alle detaljer før byggingen starter!
  • Skittentøyssjakt på badet er genialt når du har barn.
  • Du kan aldri få for mange stikk-kontakter. Heller for mange enn for få.
  • Kran med kokende varmtvann på kjøkkenet er veldig lurt.
  • Ikke vær redd for å bruke farger og tapeter – det gir huset personlighet.
  • Tenk soner når du skal planlegge.
  • Tenk over hvilken vei dørene skal slå. Skyvedører er praktisk og sparer plass.
  • Planlegg lyssettingen grundig.

Hamar 8590 as Smart Object-1

Relaterte saker