Om oss

Trønderelement AS leverer hytter, garasjer og bolighus i elementer fra nye og moderne produksjonslokaler i Storlavika i Flatanger. Selskapet påtar seg også alle typer byggoppdrag.


Trønderelement AS ble etablert i 2005 av Egil Steffensen og Jørn Langstrand.

Det første året ble det levert 20 garasjer. I tillegg påtok firmaet seg byggtjenester, som rehabilitering og tilbygg.

Fram mot 2008 økte antall ansatte til 11.


Trønderelement holdt først hus i leide lokaler på Statland. I 2009 kjøpte selskapet produksjonslokalene. Da startet også bygging av hytter i elementer.


Lokalene ble totalskadet da det gikk et stort, undersjøisk ras på Statland i januar 2014. Store deler av industriområdet gled ut i sjøen. Det var ikke mulig å gjenoppbygge virksomheten i det samme området, og det ble besluttet å flytte produksjonen til Storlavika industriområde i Flatanger, hvor det var byggeklar tomt.


Den nye produksjonshallen sto ferdig i 2015, og er på 1.100 kvadratmeter. I tillegg kommer et kontorbygg på 150 kvadratmeter og et takoverbygg for lagring på 300 kvadratmeter.


I hallen produseres elementer på opptil 10 meters lengde. Byggemetoden byr på mange fordeler, særlig i værutsatte områder som Midt-Norge. Under tak og under tørre forhold, produseres veggene ferdige med vinduer. På byggeplassen heises de på plass ved hjelp av firmaets egen lastebil med kran. Dette gir meget kort byggetid, og liten fare for fukt i konstruksjonen. Bygningen er under tak i løpet av få dager.


Trønderelement har siden starten og fram til 2015 levert over 200 garasjer og 50 hytter. Selskapets tømrere har også montert   siden 2012, foruten en rekke andre oppdrag, både til private og offentlige kunder. Blant annet var Trønderelement hovedentreprenør for utbygging og renovering av Vangan barnehage i Flatanger, og selskapet har selv ført opp den nye produksjonshallen i Storlavika.