Det herskapelige huset Nesøya

Herskapelig hus

Herskapelige hus gir en helt særegen stemning. Her kan du lese hvordan det herskapelige uttrykket skapes gjennom fasade og interiør.

Hva er et herskapelig hus?

Herskapelige hus er elegante, luftige og imponerende. Blikket fanges av volum og symmetri. Utvendig som innvendig er det lekkert dekor og romslig planløsning. Herskapelige hus gir en helt særegen stemning - ikke rart mange drømmer om herskapelig luksus i hverdagen!

Slik skaper våre arkitekter herskapelige hus

Hva er det som gir dette majestetiske uttrykket? Elin Kongsvik, avdelingsleder på forprosjekt i Mestergruppen Arkitekter Tønsberg forteller at fasaden og innsiden henger tett sammen:

– Herskapelige hus har gjerne flott dekor på vindusomramming og takutstikk, i tillegg til utsmykking på glassveranda og søyler. Mange herskapelige hus har mansardtak eller saltak på to etasjer. På denne måten utformes boligen med trapp i senter, stue og kjøkken på hovedplan og soverom i planet over. Planløsningen blir derfor romslig med åpne areal og god takhøyde. Dette gir generøse størrelser som gjør bruken av rommet fleksibelt.

Herskapelige Minde fra Blink Hus
Eneboligen Minde. Doble balkongdører, vindusomramming, runde balkong og klassiske søyler gir boligen et herskapelig uttrykk.

Inspirert av tidligere stilarter

Videre forteller Elin at vindusplasseringen, balkong og veranda danner en flott symmetri i front. Et annet element som ofte nyttes i herskapelige design, er sprosser på store vindusflater. Disse sprossene ble først brukt i eldre boliger hvor det var behov for inndeling av vinduet for lufting. Noe som gjenspeiler det herskapelige uttrykket, er nemlig inspirasjonen som hentes fra tidligere stilarter. - Derfor er våre herskapelige hus en favoritt blant kunder som har en tilknytning til den tradisjonelle bygningsutformingen, forklarer Elin.

Herskapelig stue i husmodell Sandviken
Interiørillustrasjon av den herskapelige boligen Sandviken. Utformingen danner en innbydende hall - et naturlig samlingspunkt for familie og besøkende.

Kan herskapelige hus gjøres moderne?

Romslighet, luft og gjennomlys er noen av egenskapene til et herskapelig hus. Hvis du tiltrekkes av disse elementene, men likevel ønsker et moderne uttrykk, har Elin en tanke om hvordan det kan gjøres:

– Dersom man skal bygge nytt i et herskapelig område, men ønsker et moderne utrykk, ville jeg beholdt hovedutforming, størrelse og vindusplassering. Videre kan man velge et strammere utrykk på detaljer og vindusinnsetting, og minimere takutstikk. Her vil også materialer, kledning og overflate på tak være essensielt, forklarer Elin.

Interiør i herskapelige hus

Den åpne planløsningen og de store flatene i herskapelige hus gir ekstra rom for større detaljer og møbler. Drømmer du om en stor lysekrone i hallen, eller et langbord fremfor doble balkongdører? I et herskapelig hus har du sannsynligvis plass til begge deler!

Store, åpne flater gir deg mulighet til å utrykke deg gjennom farger, teksturer og tekstiler. Lange gardiner, staselig tapet, høye fotlister og store vinduskarmer er bare noe av det som kjennetegner stilen som harmonerer i et herskapelig hus.

Herskapelig kjøkken i husmodell Nesøya
Kjøkkenillustrasjon av eneboligen Nesøya

Pris for herskapelig hus

Kostnaden for et herskapelig hus avhenger av mange faktorer, som blant annet lokasjon, størrelse, og omfang av prosjektet. Finn din nærmeste Blink Hus-forhandler for rådgivning og prisanslag på din drømmebolig.

Vi realiserer din boligdrøm

På nettsiden vår finner du hus i mange stilarter - herskapelig, funkis, moderne og tradisjonelt. Alle våre boligmodeller kan tilpasses for dine ønsker og behov. Ønsker du å skape noe helt fra bunnen av, hjelper vi deg gjerne! Avtal et uforpliktende møte for rådgivning hos en Blink Hus-forhandler i ditt nærområde.

Relaterte artikler

Husbygging - hvor starter jeg?

Er du usikker på hvilken ende du skal starte i når du har bestemt deg for å bygge hus? Her er gode tips på steg i riktig retning fra boligselger Sondre Natås Strand i Blink Hus Steinsbø.

Bruk katalogen som inspirasjon – form huset ditt slik du vil

I vår flotte huskatalog finner du flere ulike hus innen stilsjangere som moderne, funkis, herskapelig og tradisjonell. Disse kan du endre og justere på så mye du ønsker, og slik får du huset ditt akkurat slik du vil ha det!

Dette tror boligselgeren blir framtidens bolig

Klimaendringene er et faktum. Som en av Norges største boligbyggere, har vi i Blink Hus et viktig ansvar for å gjøre det mest mulig klimanøytralt å bygge hus. Det finnes faktisk ganske mange valg du som kunde kan ta for å gjøre din bolig mer miljøvennlig, og allerede nå har vi noen tanker om hvordan våre boliger vil se ut i framtiden.