Et nydelig kjøkken fra Drømmekjøkkenet

Kjøkkendesign som trender nå

Våre kjøkkenleverandører forteller hvilke kjøkkendesign som trender for tiden.

Kjøkkenet er hjertet i hjemmet og en viktig del av vår daglige rutine. Det er der vi tilbereder mat, spiser måltider og samles med venner og familie. Våre kjøkkenleverandører HTH, JKE Design, Sigdal og Drømmekjøkkenet har alle designet kjøkken gjennom flere år med moderne og funksjonelle elementer. Nå forteller de om hvilke kjøkkendesign som trender for tiden.

Sterke farger og nøytrale nyanser

I februar fikk skandinavisk design lov til å skinne under Stockholm Furniture Fair. I tillegg til materialer i tre, var messen som en fargerik eksplosjon. Knall blå, klar rød, intens grønn og gul. Mens andre deler var mykere i uttrykket: pudderrosa og lilla, brente toner i rustrødt og fersken.

Foto: Sigdal

Foto: Drømmekjøkkenet

Foto: JKE Design


Naturen inn på kjøkkenet

Ubehandlet, dreid, beiset, slipt, bøyd eller oljet; materialer i tre er like aktuelt, og uavhengig av type tre eller behandling, er det et materiale vi bare vil se mer av.

Tre er et organisk materiale som tilfører ro og god atmosfære til et kjøkken. Hele kjøkkenet må ikke være i tre; det kan kombineres med for eksempel lyddempende linoleum. Naturmaterialer av god kvalitet varer lenge, er deilige å ta på og gir behagelig akustikk til rommet.

Foto: JKE Design

Foto: Sigdal

Foto: JKE Design

Foto: JKE Design


Bærekraftige kjøkken

Apropos materialer i tre, bringer Drømmekjøkkenets serie, Wood, også naturen inn i hjemmet – nå med et mørkoljet og massivt uttrykk. Med miljøvennlig olje og materialer fra nærområdet rundt fabrikken i Sverige, er Wood et alternativ for deg som bevisst velger produkter ut fra et bærekraftperspektiv.

Foto: Drømmekjøkkenet

Nordic Roots er årets store designnyhet fra HTH. Den er inspirert av nordisk jord og er i likhet med Wood fra Drømmekjøkkenet, resultatet av et ønske om å designe et mer bærekraftig kjøkken. Her samles jordfarger, elegante naturmaterialer og svanemerkede skap, fronter og benkeplater. Dette gir et moderne design og et kjøkken med en avslappende atmosfære.

Foto: HTH

Tandem-skap gjør det mulig å utnytte hele skapet, og gir enkel tilgang til alt du har lagret i det.

Foto: HTH

Pocketskap

Skap med pocketløsning, eller hide'n'slide som noen kaller det, kan transformere kjøkkenet ditt til en funksjonell barista- og lunsjkafé. Disse skapene har skjulte hyller som glir ut når du trenger dem, og kan enkelt skjules igjen når de ikke er i bruk. Dette gir ekstra benkeplass og oppbevaring, noe som er spesielt praktisk når du vil servere kaffe og småretter til gjester.

Et smart hide´n´slide-skap, kjøkkenøyer og romslige skuffer gir mange muligheter for både matlaging, aktiviteter for barna og sosialt samvær. Foto: JKE Design

Foto: Drømmekjøkkenet

Skandinavisk kjøkken med japansk eleganse

Japandi er en harmonisk interiørstil som forener det beste fra den nedstrippede skandinaviske stilen med japansk eleganse. Stilen legger vekt på funksjonalitet og enkelhet, samtidig som den omfavner varmere naturfarger og mørkere treslag fra den japanske estetikken. Mens den skandinaviske stilen har en tendens til å bruke lyse farger, bringer Japandi inn elementer som jordfarger og naturlige materialer som bambus og teak.

Foto: Sigdal

Klassisk skandinavisk

Det skandinaviske kjøkkenet er selvsagt kommet for å bli og kjennetegnes av lyse farger, rene linjer og enkle former. Materialvalget er også viktig i skandinavisk kjøkkenstil, hvor naturlige og bærekraftige materialer som tre, stein og betong er populære.

Foto: Drømmekjøkkenet

Foto: Drømmekjøkkenet

Myke kanter

– Det føles som om vi mer enn noen gang ønsker å omgi oss med myke runde former og tekstiler. Det er som om vi skaper oss et rolig, koselig og trygt sted hjemme når det er urolig i verden, sier interiørdesigner i Nobia, Jessica Fryklund.
Foto: Sigdal

De delikate elementene i eik harmonerer vakkert også i skuffene. Foto: HTH

Se mer på leverandørenes nettsider:

Drømmekjøkkenet, HTH, JKE Design, Sigdal

Relaterte artikler

Kjøkken i god, norsk kvalitet

Sigdal har kjøkken, bad og garderobe i god, norsk kvalitet. Moderne, tidløst eller klassisk; valget er ditt.

Invester i et kvalitetskjøkken

Vi har tatt en prat med Drømmekjøkkenet om bevissthet rundt lokal kvalitet og håndverk.

Hvordan finner du din egen stil?

Når du skal inn i ny bolig eller hytte har du et hav av muligheter og løsninger. Men hvordan finner du din egen stil? Vi har fått tips fra arkitekt Camilla L. Thorsen hos Blink Hus Berge Sag i Haugesund.