Hopp til hovedinnhold

Hvordan finner du din egen stil?

Når du skal inn i ny bolig eller hytte har du et hav av muligheter og løsninger. Men hvordan finner du din egen stil? Vi har fått tips fra arkitekt Camilla L. Thorsen hos Blink Hus Berge Sag i Haugesund.

I sin jobb som arkitekt tegner Camilla hus og hytter i ulik stil og design. Hun er selv veldig glad i ting av kvalitet, og det som gjerne har karakter eller en historie. Hun liker også mange ulike typer stiler; alt fra den lyse og lette nordiske stilen, til klassisk «Mid-century modern»-stil. Hennes eget hjem er en blanding av gammelt og nytt; både designklassikere og bruktmøbler.

Alle bildene i denne artikkelen er fra et spenstig samarbeidsprosjekt mellom Camilla L. Thorsen og klokkedesigner Rune Bruvik. Sammen skapte de hyttekonseptet Senja og du kan lese mer om det unike resultatet her: Senja by Bruvik

Tenk over hva du selv liker

Som arkitekt opplever hun at kundene ofte er bevisst sine egne preferanser, og har gjort godt forarbeid før de kommer for å diskutere videre prosess med henne.

-Folk er veldig bevisste på hva de liker. Ofte kan det dog være at de liker veldig mye forskjellig. Da er min jobb å hjelpe de å sortere litt, slik at helheten blir bra, men fortsatt ivaretar deres visjoner og ønsker.

Camilla L. Thorsen, arkitekt i Blink Hus Berge Sag

Camilla L. Thorsen, arkitekt i Blink Hus Berge Sag

Avgjør innredningen i ditt nye hus tidlig

Camilla anbefaler at man avgjør på et tidlig stadie hvordan boligens innredning skal bli. Dette får man igjen for når man bygger:

- I disse hjemmekontortider så kan det være lurt å tenke på hvor en vil plassere strømuttak og plass til kontorpult. Hvor skal en oppbevare sengetøy? Plass til stellekommode på badet? Fotballutstyr i gangen eller på vaskerommet? Lesekrok, sofagruppe med eller uten TV?

Inspirasjon og kule løsninger

Camilla Thorsen forteller at det finnes utallige gode kilder blant sosiale medier og på nett som kan gi folk god inspirasjon til gode og ikke minst stilige løsninger i huset sitt. Ofte dukker det opp noe man kanskje ikke har tenkt på.

-Jeg har en forkjærlighet for plassbygde møbler, slik som hyller, skap, sittebenker eller andre møbler. Disse kan ha flere roller samtidig, og skaper et veldig unikt uttrykk hjemme hos folk. Mye kan man også lage alene uten møbelsnekker, og det er også en bonus, sier Camilla L. Thorsen.

Plassbygde møbler er en favoritt i Camilla L. Thorsen sin arkitektur, som her i hyttekonseptet Senja som er utarbeidet  i samarbeid med klokkedesigner Rune Bruvik.

Plassbygde møbler er en favoritt i Camilla L. Thorsen sin arkitektur, som her i hyttekonseptet Senja som er utarbeidet i samarbeid med klokkedesigner Rune Bruvik. Hvor mange plassbygde løsninger ser du i dette bildet?

Camillas fem tips til å finne sin egen stil:

1. Tenk over hva du selv liker

Kanskje de heteste trendene egentlig ikke er din ekte preferanse på hvordan det skal se ut hjemme? Hvis du ikke liker mørke vegger og mørkmalte tak, glem trendene og velg det du selv setter pris på og er komfortabel med

2. Kjøp klassiske møbler og interiør

Velg møbler og interiør som du kan se for deg å ha i mange år framover. Dette er både bærekraftig og økonomisk smart.

3. Bland gjerne stiler

Fyller du huset ditt med personlige ting, vil dette si mye om hvem som bor i det, og selve hjemmet får en karakter. Pynt og bruk ting du har tatt med deg fra reiser eller ting som har en historie eller gått i arv.

4. Det finnes ingen fasit

Alt er lov innenfor dine fire vegger. Alle blir påvirket av trender og det vi ser i mediebildet, men ikke føl at det du ser på nett er den riktige oppskriften på hva som gjør et hjem fint og moderne.

Følg arkitekt Camilla L. Thorsen sine råd på veien til ditt nye prosjekt.

Følg arkitekt Camilla L. Thorsen sine råd på veien til ditt nye prosjekt. Et siste tips: Vurdér også hvordan hytten eller boligen kan se ut i annen belysning enn en vakker sommerdag. Som her i hyttekonseptet Senja, nesten vakrere når kvelden viser oss innsiden og lyset bytter plass.

Relaterte artikler

Fra egne tegninger til det perfekte hjem

Da Lasse og Elisabeth Solberg skulle planlegge og bygge nytt hjem for tredje gang, skulle ingen ting bli overlatt til tilfeldighetene. – Vi var ganske klare på hva vi ville ha, forteller Lasse.

Husbygging - hvor starter jeg?

Er du usikker på hvilken ende du skal starte i når du har bestemt deg for å bygge hus? Her er gode tips på steg i riktig retning fra boligselger Sondre Natås Strand i Blink Hus Steinsbø.

Slik velger du farge på huset

Når du skal fargesette utvendige fasader er det noen ting du bør tenke gjennom før du tar malerkosten fatt. Vi har spurt Tale Henningsen, som er kreativ leder i Fargerike, om hennes beste råd til å male huset utvendig.