Hopp til hovedinnhold

Derfor er det smart å bygge og isolere med trefiber

Hunton Nativo® Trefiberisolasjon er i all hovedsak basert på trefiber fra granflis fra skog i Innlandet. Isolasjonen kan brukes i vegger, gulv og tak – i nybygg så vel som til etterisolering. Nativo Trefiberisolasjon er impregnert med et brannhemmende middel og oppfyller Euroklasse E. Den kan brukes i brannklasse 1, og bygg inntil 3 etasjer – og er perfekt til hus og hytter.

I tillegg til å holde varmen inne og kulda ute, har trefiberisolasjonen mange gode egenskaper:

  • Gir ekstra god lyddemping
  • Bidrar til en «pustende» konstruksjon
  • Behagelig å jobbe med
  • Har et dokumentert lavt klimafotavtrykk (EPD)

Mindre støy

Nativo Trefiberisolasjon absorberer og demper lyd ekstra godt, takket være dens myke fibre og høye massetetthet (vekt). Tester utført av SINTEF Byggforsk viser at lydskillevegg bygd med trefiberiolasjon demper lyd mellom boenheter langt over de tekniske kravene. Dette er gode nyheter for alle som skal bygge og bo i rekkehus eller flermannsboliger.

Bygg en pustende konstruksjon

Trefiber har hygroskopiske egenskaper. Dette betyr at trefiberisolasjon opptar og avgir fukt avhengig av luftens relative fuktighet og bidrar i kombinasjon med en dampbrems til en pustende konstruksjon.
Produktet kan kombineres med både dampsperre og dampbrems. I motsetning til en tett dampsperre vil en dampbrems sørge for at fukt kan tørke opp innover i konstruksjonen mot varm side. Dette bidrar til at opptørking kan skje raskere, og både ved innadgående og utadgående diffusjon. Derfor sier vi at trefiberisolasjon i kombinasjon med dampbrems bidrar til en pustende konstruksjon.

Behagelig å montere og gir ikke kløe

Nativo® Trefiberisolasjon er et naturlig produkt som ikke klør og som er behagelig å jobbe med. Produktet irriterer verken hud, øyne eller luftveier og er helt ufarlig under vanlig bruk. Du kan derfor fint isolere uten bruk av hansker.

Lavt klimafotavtrykk – lagrer karbon

Nativo Trefiberisolasjon er i all hovedsak laget av trefiber, en naturlig og fornybar ravåre. Flisen som benyttes kommer fra et 100% PEFC-sertifisert skogbruk som betyr at skogen drives etter strenge regler. Nativo® Trefiberisolasjon har et dokumentert lavt klimafotavtrykk, og lagrer karbon gjennom hele produktets levetid.

Materialer fra norske skoger

Hunton opplever at kundene har begynt å stille krav og vil vite hva som er inne i veggene. Derfor velger stadig oftere husbyggerne norske PEFC-sertifiserte trematerialer - fra innerst til ytterst. Ved å benytte trematerialer gjennom hele veggen, vil produktene spille mer på lag, og man får en «pustende» konstruksjon.

Relaterte artikler

Hvorfor er det viktig med et sunt og godt inneklima?

Et sunt og godt inneklima i boligen er viktig for at vi som bor der skal kunne fungere optimalt i hverdagen og ha god trivsel og helse. Vi nordmenn tilbringer 90% av tiden vår innendørs. Dersom inneklimaet i boligen er dårlig, risikerer man å utvikle farlige luftveissykdommer og andre helseproblemer.