Hopp til hovedinnhold

Hvorfor er det viktig med et sunt og godt inneklima?

Et sunt og godt inneklima i boligen er viktig for at vi som bor der skal kunne fungere optimalt i hverdagen og ha god trivsel og helse. Vi nordmenn tilbringer 90% av tiden vår innendørs. Dersom inneklimaet i boligen er dårlig, risikerer man å utvikle farlige luftveissykdommer og andre helseproblemer.

God ventilasjon

God ventilasjon er viktig for å sikre et sunt inneklima. Hovedhensikten med å ventilere er å tilføre ren, filtrert og frisk luft og fjerne fukt, lukt, radon, heksesot og forurenset inneluft. Luften inne skal oppleves frisk og behagelig, og ikke bidra til helseplager eller fuktskader i boligen.

En av Nordens ledende leverandører av inneklimaløsninger

Flexit sin kompetanse og løsninger er spesielt utviklet for å forbedre inneklimaet i boliger i et klima som er kaldt og krevende. Flexit er en norsk familiebedrift med over 270 ansatte i Norge og Sverige som har levert ren og frisk luft til boliger i over 45 år. Flexit jobber kontinuerlig med tiltak for å utvikle bærekraftige løsninger, effektive prosesser og energieffektive produkter.

Balansert ventilasjon i nye og eksisterende boliger

Balansert ventilasjon sikrer et godt inneklima i alle rom og er energisparende. I Norge er det et krav om balansert ventilasjon i alle nye boliger. Men det er også mange som oppgraderer til balansert ventilasjon i eldre boliger for å sikre et godt inneklima og spare penger på oppvarming.


Balansert ventilasjonsanlegg tilfører boligen ren, temperert og frisk luft i alle rom, gjennom hele året. Det bidrar til at man unngår fuktskader på bygningen. Varmegjenvinningen gjør at den friske luften blir temperert og man slipper kald trekk i den kalde årstiden, og dermed sparer energi.

Sentralstøvsuger

Et annet produkt som forbedrer inneklimaet i en bolig er sentralstøvsuger. Med sentralstøvsuger blåses det skadelige finstøvet ut av huset og ikke inn i rommet slik en vanlig støvsuger gjør. Sentralstøvsuger installeres enkelt i både eksisterende og nye boliger og er en fin løsning for å oppnå et friskere hjem. Nå tilbyr også Flexit robotstøvsuger som automatisk tømmer seg selv i sentralstøvsugeren og gjør renholdet enda enklere for deg.

Inneklimasentral EcoNordic

Inneklimasentralen har integrert ventilasjonsanlegg, varmtvannstank og luft-til vann-varmepumpe. Sammen sikrer dette det beste inneklimaet, varme i boligen og rikelig med tappevann på en svært energieffektiv måte. Dette er en miljøvennlig løsning og bidrar til at du får lavere strømregninger. Med EcoNordic er 2 av 3 dusjer gratis.

Smart styring med Flexit GO

For å få full kontroll over inneklimaet i boligen, er inneklimasentralen og ventilasjonsaggregatene utstyrt med styringen Flexit GO. Med Flexit GO-appen kan du enkelt tilpasse ventilasjonen og inneklimaet etter behov i din bolig. F.eks. sensorer for overvåking av CO2, fukt eller bevegelse gir signaler til ventilasjonsaggregatet som vil regulere ventilasjonen etter behov. Du har også mulighet til å se om det er alarmer eller vedlikeholdsmeldinger, stille inn ønsket temperatur, velge ventilasjonsmodus etc.

Relaterte artikler

Byggesystemet for et sunt, trygt og energieffektivt hjem.

En rekke spørsmål blir stilt og like mange valg må tas i planleggingsfasen av en ny bolig. Det økonomiske veies opp mot kvalitet og personlige ønsker utallige ganger i løpet av prosessen, og det er ikke alltid lett å vite hvilke hensyn som skal veie tyngst.

Listverk som en del av interiøret

Combiwood Barkevik er en av landets ledende leverandør av listverk. De er med på å sette et personlig preg på ditt nye Blink Hus. Utvalget av lister er stort, og det er viktig å bruke tid på å finne lister som passer til overflatene og hjemmets interiørstil.