Hopp til hovedinnhold

Hvorfor er det viktig med et sunt og godt inneklima?

Et sunt og godt inneklima i boligen er viktig for at vi som bor der skal kunne fungere optimalt i hverdagen og ha god trivsel og helse. Vi nordmenn tilbringer 90% av tiden vår innendørs. Dersom inneklimaet i boligen er dårlig, risikerer man å utvikle farlige luftveissykdommer og andre helseproblemer.

God ventilasjon

God ventilasjon er viktig for å sikre et sunt inneklima. Hovedhensikten med å ventilere er å tilføre ren, filtrert og frisk luft og fjerne fukt, lukt, radon, heksesot og forurenset inneluft. Luften inne skal oppleves frisk og behagelig, og ikke bidra til helseplager eller fuktskader i boligen.

En av Nordens ledende leverandører av inneklimaløsninger

Flexit sin kompetanse og løsninger er spesielt utviklet for å forbedre inneklimaet i boliger i et klima som er kaldt og krevende. Flexit er en norsk familiebedrift med over 270 ansatte i Norge og Sverige som har levert ren og frisk luft til boliger i over 45 år. Flexit jobber kontinuerlig med tiltak for å utvikle bærekraftige løsninger, effektive prosesser og energieffektive produkter.

Balansert ventilasjon i nye og eksisterende boliger

Balansert ventilasjon sikrer et godt inneklima i alle rom og er energisparende. I Norge er det et krav om balansert ventilasjon i alle nye boliger. Men det er også mange som oppgraderer til balansert ventilasjon i eldre boliger for å sikre et godt inneklima og spare penger på oppvarming.


Balansert ventilasjonsanlegg tilfører boligen ren, temperert og frisk luft i alle rom, gjennom hele året. Det bidrar til at man unngår fuktskader på bygningen. Varmegjenvinningen gjør at den friske luften blir temperert og man slipper kald trekk i den kalde årstiden, og dermed sparer energi.

Sentralstøvsuger

Et annet produkt som forbedrer inneklimaet i en bolig er sentralstøvsuger. Med sentralstøvsuger blåses det skadelige finstøvet ut av huset og ikke inn i rommet slik en vanlig støvsuger gjør. Sentralstøvsuger installeres enkelt i både eksisterende og nye boliger og er en fin løsning for å oppnå et friskere hjem. Nå tilbyr også Flexit robotstøvsuger som automatisk tømmer seg selv i sentralstøvsugeren og gjør renholdet enda enklere for deg.

Inneklimasentral EcoNordic

Inneklimasentralen har integrert ventilasjonsanlegg, varmtvannstank og luft-til vann-varmepumpe. Sammen sikrer dette det beste inneklimaet, varme i boligen og rikelig med tappevann på en svært energieffektiv måte. Dette er en miljøvennlig løsning og bidrar til at du får lavere strømregninger. Med EcoNordic er 2 av 3 dusjer gratis.

Smart styring med Flexit GO

For å få full kontroll over inneklimaet i boligen, er inneklimasentralen og ventilasjonsaggregatene utstyrt med styringen Flexit GO. Med Flexit GO-appen kan du enkelt tilpasse ventilasjonen og inneklimaet etter behov i din bolig. F.eks. sensorer for overvåking av CO2, fukt eller bevegelse gir signaler til ventilasjonsaggregatet som vil regulere ventilasjonen etter behov. Du har også mulighet til å se om det er alarmer eller vedlikeholdsmeldinger, stille inn ønsket temperatur, velge ventilasjonsmodus etc.