Hopp til hovedinnhold
Hamarøy hytta fra Blink Hus

Hytte ved sjøen

Å bygge hytte ved sjøen er noe mange drømmer om. Det er noe helt eget med å kjøre fra kaoset i byen og komme til bølgeskvulp på svabergene og den friske lukten av sjø.

Hva er den perfekte hytten for deg?

En sjøhytte kan bli det ultimate sommerparadiset. Tenker du langsiktig når du bygger hytte ved sjøen, kan du og familien skape fantastiske minner her i lang, lang tid.

Drømmer du om en praktisk og koselig hytte, eller vil du ha et luftig og moderne feriested?

Store glassflater blir stadig mer populært blant våre kunder – her illustrert i hytta Trend.

Store glassflater blir stadig mer populært blant våre kunder – her illustrert i hytta Trend.

Når du bygger hytte med Blink Hus, står det ikke på valgmulighetene. Vi har et kvalitetsmessig utvalg av hytter i flere ulike kategorier. Velg mellom en av våre ferdighytter – med eller uten egne tilpasninger – eller gå for en arkitekttegnet hytte og få det akkurat slik du vil ha det.

Flere velger kostnadseffektive hytter

Kjell Inge Søvik er salgsansvarlig for hus og hytter i Blink Hus Dale Malo. Han har hjulpet mange kunder med å realisere hyttedrømmen på Vestlandet, og har notert seg hva som fenger kundene i dagens marked.

«Vi ser en økende trend der mange søker etter mindre, kostnadseffektive hytter som likevel tilbyr en god og funksjonell plassutnyttelse. De ønsker å nyte naturen og sjarmen ved hyttelivet, samtidig som de tar hensyn til bærekraft og økonomi.»

– Kjell Inge Søvik, salgsansvarlig hus og hytter i Blink Hus Dale Malo

Hamarøy er en av våre mer arealeffektive sjøhytter. Hytta har et moderne design som treffer veldig mange. Stue og kjøkken har store vindusflater som gir mer utsikt og lys inn i hytta. I tillegg har den enkel adkomst til utearealer, forteller Kjell Inge.

Med et bruksareal på 49,8 m² imponerer Hamarøy med sin evne til å inkludere både to soverom og en hems. Denne smarte utnyttelsen av plassen gjør den svært ideell for den moderne familien.

Hamarøy slipper sommeren inn, med sine mange vinduer og luftige rom.

Hamarøy slipper sommeren inn, med sine mange vinduer og luftige rom.

Les også: Bygg hytte på budsjett

Drøm deg bort i det skjønne landskapet i hyttemodellen Hamarøy.

Drøm deg bort i det skjønne landskapet i hyttemodellen Hamarøy.

Bygg din drømmehytte med Blink Hus

Tidligere i år lanserte vi 13 nye hytter i vår hyttekatalog. Vi håper du finner noe som vil inspirere deg! Hvis ikke, sitter våre lokale forhandlere klar til å hjelpe deg. Kjell Inge har allerede en tanke om hvilke hytter som vil slå an langs kysten:

– Jeg tror Risør kan bli en stor favoritt blant våre kunder. Store vinduer på stue og hovedsoverom gjør at naturen kommer inn i hytten. I tillegg er konstruksjonen enkel og tiltalende, sier Kjell Inge.

Risør har et bruksareal på 97,2 m2 og passer perfekt inn på en tomt med utsikt.

Risør har et bruksareal på 97,2 m2 og passer perfekt inn på en tomt med utsikt.

Viste er også et fantastisk valg for de som søker den ultimate sjøhytten. Med direkte utgang fra spiseplassen via skyvedør har du funkishyttens terrasse og uteplass. Pergolaen over terrassen gir hytta et moderne særpreg, samtidig som den skaper et definert og hyggelig uteområde. Her er det virkelig lagt til rette for å leve livet ved vannkanten, forteller Kjell Inge.

Viste hytta fra Blink Hus

Viste: På den ene fløyen av hytta finner du to herlige soverom, med et bad og et teknisk rom/bod plassert mellom seg. Når du går over til den andre siden av gangen, kommer du inn i hyttas sosiale sone, som består av en innbydende stue, et koselig kjøkken og en spiseplass.

Nydelig spisestue i Viste hytta fra Blink Hus

Funkishytta Viste er meget praktisk innredet med en åpen stue-/kjøkkenløsning. Her har du plass til egen kjøkkenøy og ikke minst en stor spiseplass.

Dette bør du tenke på om du skal bygge hytte ved sjøen

Når vi i Blink Hus bygger hytter og boliger med kundene våre, anbefaler vi alltid at boligen bygges i samspill med naturen og omgivelsene.

«Når hyttene ligger åpent til på svaberg nede ved sjøkanten, er det viktig at hyttene tilpasses tomt og terreng på en god og gjennomtenkt måte. Jeg mener derfor tomten i stor grad avgjør hvilket design hytta du velger bør ha. Sluttproduktet blir helt klart best hvis terreng og hytte faller godt sammen i naturen den bygges i.»

- Kjell Inge Søvik, salgsansvarlig hus og hytter i Blink Hus Dale Malo

Vedlikehold er en annen ting man bør tenke på når man bygger nede ved sjøen, hvor værforholdene kan være røffe for selv det mest solide byggverk.

– Vi anbefaler at hyttene bygges med solide materialer med lang levetid. Dette vil si aluminiumsbekledde vinduer og en robust og vedlikeholdsvennlig kledning. Om det lar seg gjøre, er det fint om en kan bruke omkringliggende natur som naturlig beskyttelse for hytta som bygges, legger Kjell Inge til.

Et sted for å nyte det beste livet har å by på

Ingenting er som å være på sjøhytta om sommeren. Våkne til lyden av bølgeskvulp og nyt morgenkaffen til synet av glitrende sjø fra svaberget eller med bare føtter dinglende utenfor bryggekanten. Har du en båt kan du ta turen ut på sjøen på ettermiddagen, enten på utflukt til koselige badeviker eller for å underholde små og store barn med vannsport. Når kvelden kommer, venter grilling og noe godt i glasset i solnedgangen på terrassen. Bedre blir det ikke!

Ønsker du å bli bedre kjent med alle hyttene i vårt sortiment? Bestill vår hyttekatalog her

Les også: Hytteinteriør – Slik får du det fint på hytta

Relaterte artikler

Hytteinteriør – slik får du det fint på hytta

Hytta blir for de aller fleste et andre hjem. Enten du allerede eier hytte, eller har det som en drøm enn så lenge, lurer du kanskje på hva som skal til for at hytteparadiset også blir et fristed på innsiden. Hvordan skal kombinasjonen være for at du klarer å senke skuldrene? Bør hytteinteriøret være like praktisk som hjemme? Vi har spurt kreativ leder i Fargerike, Tale Olivia Henningsen.

Store vinduer gir godt med lys

Bygg hytte på budsjett

Som en av Norges fremste hyttebyggere gir vi deg noen råd til hvordan du kan realisere hyttedrømmen din på budsjett.

Bygge ny hytte

Bygge ny hytte

Bygger du hytte med oss, får du tilgang på det vi mener er Norges flotteste utvalg av hyttemodeller.