Hopp til hovedinnhold
Lekkert hytteinteriør

Bygg hytte på budsjett

Som en av Norges fremste hyttebyggere gir vi deg noen råd til hvordan du kan realisere hyttedrømmen din på budsjett.

Å bygge hytte kan være en kostbar affære hvis du ikke vet hva som kreves og hvilke justeringer som kan gjøre det rimeligere. Som en av Norges fremste hyttebyggere gir vi deg noen råd til hvordan du kan realisere hyttedrømmen på en måte som gagner både miljøet og lommeboka.

Planlegg sammen med hytteleverandør

En av de beste måtene å spare penger på er å starte planleggingen tidlig. Jo tidligere du begynner å planlegge, jo mer tid har du til å finne rimeligere løsninger med våre Blink Hus-forhandlere. Hos oss møter du håndverkere som er lommekjent i området du ønsker å bygge hytta di. Vi bistår deg gjennom hele planleggingsprosessen og hjelper deg å finne den beste løsningen for dine behov.

Bygg hytta stegvis

Blink Hus har designet hytter gjennom mange år. Hyttekatalogen vår har noe for enhver smak: arealeffektiv hytte med ett soverom og hems, robust hytte med fem soverom og hems, og mye imellom. Du kan også velge å bygge en mindre hytte med fleksibilitet til å utvide hytta senere.

Hytta Vaag - en kompakt hytte med et bruttoareal på i overkant av 40 kvadratmeter. Dette gjør Vaag relativt priseffektiv sammenlignet med større hytter. Hytta står også på pilarer, noe som gjør den tilpasningsdyktig for både flatt og skrått terreng. Dette gir deg fleksibilitet når det gjelder valg av tomter.

Selv om Vaag er liten, har den sengeplasser for opptil fire personer. Du har også mulighet for ekstra overnatting i stuen og på hemsen. Dette gjør Vaag til et godt valg for deg som ønsker en innholdsrik liten hytte.

Eie og leie ut

Mange velger å leie ut hytta når de ikke bruker den selv. Dette kan hjelpe deg med å finansiere hyttas utgifter gjennom året. Samtidig får flere gleden av å nyte omgivelsene og det unike ved hytta. Du bestemmer selv når du ønsker å tilgjengeliggjøre hytta, og det finnes verktøy som hjelper deg å administrere utleien, slik som Airbnb

Bygg nytt og bærekraftig

I tillegg til å planlegge godt, kan du også spare penger og redusere miljøbelastningen ved å bygge en bærekraftig hytte. Dette kan du gjøre ved å velge materialer med lavere miljøbelastning, for eksempel tre som kommer fra skogplantinger med godt skogbruk. Du kan også vurdere å bygge hytta på pilarer i stedet for å støpe plate, noe som kan redusere CO2-utslippet betrakelig, og skade på natur og terreng. Med en ny hytte slipper du også å tenke på oppussing og større vedlikeholdsarbeid.

I tillegg til å ha et flott utseende, er Hamarøy-hytta også et bærekraftig alternativ. Ved å bygge på pilarer i stedet for å støpe plate, reduseres CO2-utslippet.

Støtteordninger for miljøvennlige hytter

En støtteordning som kan være til hjelp når du skal bygge hytte, er Enova sitt tilskuddsprogram for hyttebygging. Dette programmet gir tilskudd til personer som ønsker å bygge hytte med lavere energibehov og mindre miljøbelastning. Tilskuddet skal bidra til å dekke kostnadene ved å bygge en mer energieffektiv hytte, for eksempel ved å produsere egen elektrisitet gjennom solcellepanel, vannbåren varmepumpe og akkumulatortank i hytta di. Vi hjelper å orientere deg om de ulike alternativene tidlig i prosessen, slik at du kan velge de løsningene som passer best for deg og redusere energikostnadene betydelig.

Les mer om støtteordninger for deg som skal bygge nytt

Leter du etter en hytte som er perfekt for ditt budsjett?

Ved å velge en lokal Blink Hus-forhandler får du ikke bare tilgang på det vi mener er Norges flotteste hyttemodeller; du får også tilgang på effektive prosesser og uvurderlig, lokal kompetanse. Vi har 13 ferdighytter du kan velge mellom – med eller uten egne tilpasninger. Vi har også arkitekter som sitter klare for å tegne drømmehytta di fra bunnen av.

Våre hyttespesialister hjelper deg å se mulighetene i et uforpliktende møte. Sammen vurderer vi både større grep og små tiltak som kan redusere utgiftene i byggeprosessen og ved bruk. Samtidig kan du skape et mer energieffektivt og bærekraftig hytteparadis. Våre forhandlere ser frem til å møte deg!

Relaterte artikler

Den hytta vil vi ha!

De hadde ingen planer om å kjøpe hytte på fjellet. Men på første nyttårsdag i fjor gikk de tur forbi den moderne Blink-hytta. Da så de på hverandre og sa: "Den kjøper vi!"

Hytteinteriør – slik får du det fint på hytta

Hytta blir for de aller fleste et andre hjem. Enten du allerede eier hytte, eller har det som en drøm enn så lenge, lurer du kanskje på hva som skal til for at hytteparadiset også blir et fristed på innsiden. Hvordan skal kombinasjonen være for at du klarer å senke skuldrene? Bør hytteinteriøret være like praktisk som hjemme? Vi har spurt kreativ leder i Fargerike, Tale Olivia Henningsen.

Slik sparer du strøm på hytta

Slik sparer du strøm på hytta

Vinterferien er rett rundt hjørnet! Enten du har en hytte på fjellet eller en hytte ved sjøen, ser du nok frem til en uke med roligere dager. Et av det heteste temaet det siste året har vært de rekordhøye strømprisene. Mange av våre kunder eier både hus og hytte. Vi har derfor samlet våre beste tips til hvilke tiltak du kan gjøre for å få en lavere strømregning på hytta.