Hopp til hovedinnhold

Morten og Sunniva bygger Tønsberg på Stord

Da Morten Føyen og Sunniva Austlid kjente kallet på å flytte hjem til Stord etter 16 år i Tromsø, startet en spennende prosess med å bygge en helt ny familiebolig med valg av løsninger som passer perfekt til familielivet og hverdagens behov. Huset er nå i byggeprosess, og står ferdig til jul 2021.

Da det var klart at familien skulle flytte vestover, startet søket etter en ny bolig. Men å finne noe innflyttingsklart som passet til familiens behov, var ikke like enkelt som Morten og Sunniva hadde trodd. Resultatet etter en søkeprosess ble at de falt for en ubebygd tomt i et felt på Langelandsstølen som er etablert av Blink Hus Valvatne.

- Feltet hadde en byggeklausul med Blink Hus Valvatne, og det syntes vi var veldig komfortabelt. Blink Hus Valvatne har en lang historie, og oppfattes som en velrennomert utbygger, forteller Morten.

Tønsberg

Da tomten var avklart, og videre valg skulle tas, tok Morten og Sunniva et dypdykk ned i Blink Hus sin huskatalog for inspirasjon, og for å lete etter et hus som kunne passe for familien.

- Vi har bygd hus før, og hadde veldig klare tanker om hva vi likte, og hva vi ønsket oss i en framtidig bolig. Vi så katalogen til Blink Hus, og falt pladask for huset Tønsberg. Det hadde et uttrykk og kvaliteter som vi falt umiddelbart for, i tillegg passet huset perfekt på vår flate tomt.

Nøye gjennomtenkte tilpasninger

Slik som alle hus i katalogen til Blink Hus kan tilpasses og tegnes om, valgte også Morten og Sunniva å gjøre justeringer på Tønsberg, slik at det ble deres hus. Planløsningen er endret, og de har valgt å bygge på en enhet som både huser en hybel og en bod, og samtidig blir en terrasse for oppholdsrommene i 2. etasje, Morten forteller:

- Huset har hovedenheten på 2. plan med åpen stue og kjøkken, og vi ønsket å ha tilgang til uteareal i forbindelse med denne etasjen. Tilbygget med terrassen ga et areal som ga oss plass til en liten hybel med inntekt, som påvirker økonomien i prosjektet.

Ellers tenkte Morten og Sunniva på hvordan de best kunne tilpasse huset også til de 3 barnas livsløp, med tanke på hvor mange år de ville bo hjemme, samt hvordan de i hverdagen bruker huset:

-Vi har tenkt framover, og har valgt å tegne planløsningen i første etasje slik at det er et godt oppholdsrom der, samt bad. Hvis vi noen gang skulle ønske det, så er det muligheter for å tilpasse sokkeletasjen til å bli en liten 2-roms leilighet. I tillegg har barna fått litt mindre soverom, og det er rett og slett fordi at de tilbringer mindre tid på rommene sine jo eldre de blir, sier Morten.

Kjøkkenet er hjertet av huset

Basert på livserfaring, valgte Morten og Sunniva å gjøre kjøkkenet til hjertet av huset i andre etasje. Her vil det bli Sigdalkjøkken med god benkeplass, en kjøkkenøy, integrerte skap i veggen, samt ingen overskap, men store skuffer med god plass.

- Vi så at dette rommet blir brukt til alt, egentlig. Det er et naturlig samlingspunkt for alle måltider, familiemøter, lekser, baking, og så videre. Da var det svært naturlig for oss å gjøre kjøkkenet til en åpen løsning, forteller Morten.

- For å sørge for mer oppbevaring – som er et must for alle som har barn og mange eiendeler, så har vi valgt å tegne inn et spiskammers med plass til fryseboks i bakkant av kjøkkenet, samt utnytter plassen under trappen til oppbevaringsløsninger.

Bærekraftige valg

Gjennom planlegging og byggeprosess så langt, har paret vært opptatt av å velge materialer og løsninger som skal holde lenge – en pilar innen bærekraftbegrepet.

- Jeg tenker at bærekraft representeres i form av kvalitet; både på valg av håndverkere og materialer. Man må velge løsninger og produkter man har tro på at vil vare i generasjoner.

Hvilke valg har dere tatt som gjør huset godt å bo i?

- I tillegg til at vi har sørget for at vi har en energieffektiv bolig, så har vi også valgt vinduer med solskjerming mot den ene himmelretningen der hvor sola skinner sterkest, samt lagt inn ekstra støyisolering i den ene veggen i det området hvor det er soverom. Dette for å skjerme for støy fra blant annet Europavegen, sier Morten.

Erfaringsbasert og i forkant

Morten forteller om selger og byggeleder hos Blink Hus Valvatne som har vært svært i forkant i prosessen med planleggingen, og skryter godt av hvor ryddig hele samarbeidet har vært så langt.

- Vår kontakt Bjørn og byggeleder Terje har virkelig brukt sin erfaring og kompetanse i dialog med oss. De har husket å minne oss på ting vi må tenke på som vi ikke en gang visste at vi måtte ta stilling til. Og det tilrettelegger for en smidig prosess. Det er ikke alltid man husker å tenke fire steg framover når man bygger hus, fordi det er så mye man må ta stilling til. Og da hjelper det virkelig at vi har gleden av å samarbeide med ordentlige fagfolk som veldig klart vet hva de driver med.

- I tillegg berømmer vi veldig Blink Hus Valvatne for gjennomføringen av Trekant-møtet med oss. Her ble det satt av en halv dag for gjennomgang av de minste detaljer for kvalitetssikring, og det gjorde både oss og Bjørn trygge på at vi hadde tatt stilling til absolutt alt.

Relaterte artikler

Store sorte vinduer fra Gilje

Velg 3-lagsglass for nye vinduer: Lønnsomt og komfortabelt

Å bytte til 3-lagsglass kan være en smart investering for både lommeboken og komforten i hjemmet ditt. Selv om begrepet U-verdi ofte dukker opp i forbindelse med byggevarer som vinduer, dører og isolasjon, kan det virke uklart. Kort forklart er U-verdi et mål på hvor godt en bygningsdel, som et vindu eller en dør, isolerer mot varme. Jo lavere U-verdi, desto bedre isolasjon.

Store vinduer med Klimanot fra Gilje

Nyhet! Fremtidens vindusløsning: Klimanot

En av årets spennende nyheter fra Gilje er Klimanot, en innovativ vindusløsning som kombinerer funksjonalitet og fremtidsrettet design. Men hva er egentlig Klimanot? Her får du en forklaring.

Hytte ved sjøen

Hytte ved sjøen

Å bygge hytte ved sjøen er noe mange drømmer om. Det er noe helt eget med å kjøre fra kaoset i byen og komme til bølgeskvulp på svabergene og den friske lukten av sjø.

Herskapelig hus

Herskapelig hus

Å investere i et hjem handler ikke bare om å kjøpe et sted å bo, men om å skape en livsstil som reflekterer din unike personlighet! Verdsetter du det ekstraordinære? Utforsk våre herskapelige hus – nøye designet for deg som setter pris på luksus og tidløs eleganse. Bli bedre kjent med våre hus i herskapelig stil: