Hopp til hovedinnhold
Stavtjørn, Bjerkheim. Denne beliggenheten er salgbar så det suser, og her ser vi et meget godt eksempel på god forvaltning av en unik eienom. Ikke for mye, men akkurat sånn passe.

Vi søker tomter!

Sitter du kanskje på en gullgruve uten at du vet det? Blink Hus søker tomter til utbygging over hele landet!

Mange har arvet eller kjøpt et gammelt hus som ligger på en stor tomt. Hvis man har bestemt seg for å rive huset for å bygge nytt, kan man se om tomten har et potensial som kan utnyttes, for eksempel ved å bygge to boliger på tomten isteden for ett, forteller daglig leder i Bjerkreim Trelast AS, Tor Olav Gåsland.

Hvilke tomter søker vi?

- Alle salgs tomter er av interesse, men det er viktig for oss å få vurdert potensialet til tomten, sier Tor Olav Gåsland.

«Prisen som ønskes for tomten er ofte avgjørende, men helheten må være solid. Er tomten ferdig regulert eller ikke, har den nærhet til samfunnsinstitusjoner som barnehage, skole, offentlig transport, butikk, og om den er attraktiv for potensielle kjøpere er noe av det vi vurderer når vi får en henvendelse.»

- I tillegg blir tomta mer attraktiv hvis den har et «moment» ved seg, for eksempel: utsikt, solforhold, størrelse, unikhet og lignende.

Stavtjørn, Bjerkheim

Stavtjørn, Bjerkheim

Et meget godt eksempel på god forvaltning av en unik eienom. Ikke for mye, men akkurat passe.

Hvordan foregår prosessen?

Når Blink Hus-forhandleren får en henvendelse om en tomt, så er det en del ting som må gjøres før man kan ta skrittet videre og bli enige om en avtale.

- Når vi har mottatt en henvendelse tar vi en sjekk av planstatus på tomta, om vei, vann og kloakk er lagt til tomten. Vi sjekker deretter ut om området er attraktivt, og om det er befolkningsvekst eller reduksjon der tomta ligger.

- Om tomta oppfyller kriteriene vi ønsker oss, så kan vi gå i gang med en prosess med selgeren for å avtale hvordan vi gjør det videre med kjøp og salg.

En god deal for begge parter

Å kjøpe tomter er kapitalkrevende, og det er ikke alltid at den beste løsningen handler om å kjøpe ut til en satt sum. Både kjøper og selger er opptatt av å få en god deal på bordet.

- Ofte avtaler vi opsjonsavtaler med selgere. Da oppretter vi en avtale med fastsatte vilkår for framtidig salg. Det kan for eksempel være at vi avtaler markedspris pluss tillegg, mot at selgeren ikke får utbetalingen før boligutbyggeren har solgt en andel av boligene som bygges på tomta. Det finnes mange måter å bli enige på, det gjelder å finne det som fungerer best for forhandler og selger.

Tomt fra Blink Hus Telemarkhus

Denne tomten i Skien har det som trengs for å være meget attraktiv; utsikt, sol, landlig og samtidig nært byen. Bygges ut av Blink Hus Telemarkhus.

Ta kontakt hvis du har tomt

«Vi oppfordrer folk til å ta kontakt med sin lokale Blink Hus-forhandler for å vurdere mulighetene sine. Vi har masse erfaring med å få til gode løsninger», avslutter Tor Olav Gåsland.

Relaterte artikler

Kataloghuset Vadsø av Blink Hus

Bygge hus – steg for steg

Går du med en drøm om å bygge hus, men lurer på hvordan det egentlig foregår? I denne artikkelen kan du lese mer om de syv stegene til et helt nytt hjem.

Store vinduer gir godt med lys

Bygg hytte på budsjett

Som en av Norges fremste hyttebyggere gir vi deg noen råd til hvordan du kan realisere hyttedrømmen din på budsjett.